Læsetid: 2 min.

Det man hører er man selv

Debat
9. januar 2004

Radio
I Informations leder den 29. december beklager Torben Bille »at måtte hive et så antikveret fremmedord« som ligestillingsmæssigt »op af den ideologiske mølpose« og konkluderer, at når DR vil ansætte en ny chef for den afdeling, der producerer P3, så er det »som at rykke tilbage til start«.
DR har nemlig besluttet at ansætte en ny chef for afdelingen, når den hidtidige chef, Dorthe Carlsen, går på barselsorlov.
Det sker af flere grunde.
Dels er P3 nu for alvor kommet i hård konkurrence og det kan være vanskeligt at undvære en chef eller nøjes med en chef-vikar i ni måneder. Dels passer et jobskifte på nuværende tidspunkt med de udviklingsplaner og ønsker som for længst var aftalt mellem Dorthe Carlsen og DR. Dorthe Carlsen vender naturligvis tilbage til et chefjob, sådan som hun er i sin gode ret til.
DR har valgt at lade et headhunter-firma afsøge Danmark og omegn for kvalificerede kandidater til chefstillingen, opfordre de bedste til at søge og helst ende med en håndfuld højt kvalificerede, som DR kan vælge imellem.

Ansat under barsel
Når Torben Bille har filtreret denne DR-beslutning for management-dansk udlægger han det som om DR vil have, at »den kommende P3-chef bliver en karriereminded mand, der lader sin eventuelle kone om både at få og passe børnene. For en kvinde med store børn, der passer sig selv, er nemlig for gammel til P3-profilen.«
Som Torben Bille gør opmærksom på i sin leder, opfordrer DR altid både mænd og kvinder til at søge. Fordi DR ønsker af afspejle den mangfoldighed, som findes i befolkningen, og her er kønsforskelle ret iøjnefaldende.
Det lægger vi så meget vægt på, at vi ansatte den nu afgående chef for den P3-producerende afdeling, Dorthe Carlsen, mens hun sidst var på barsel. Og det findes der en del eksempler på i DR, f.eks. ansatte vi ProgramProduktionens HR-chef lige før en barsel, og et andet ret omtalt eksempel under tilsvarende vilkår er ansættelsen af en kendt radioavischef for nogle år siden.
Og selv om vi har et headhunter-firma til at hjælpe os denne gang, er det fortsat en kendsgerning, at der er for få kvinder i ledelsen.
Torben Bille roser DR for omsider at demonstrere dynamik og forandringsvilje. For at løse vores opgave, betyder et job i DR derfor ikke samme opgaver ved samme skrivebord eller i det samme program længere end DR og licensbetalerne har gavn af det. Derfor arbejder vi med udviklingsplaner for hver eneste medarbejder og chef, og det er i dette perspektiv, man skal vurdere, at chefer rokerer til nye funktioner – også når de går på barsel.
»I virkeligheden en banal historie, forårsaget af lykkelige omstændigheder«, som Torben Bille skriver.
Og som vi lancerer P3: »Det man hører er man selv«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her