Læsetid: 2 min.

Den store rokade

Skamlingsbanken snarest må flyttes til Frilandsmuseet, hvis den skal bevare sin store tiltrækning blandt landets mange sangforeninger
Debat
20. januar 2004

Kommentar
Har I hørt det? Har I hørt det! Den længe ventede rapport fra regeringens Naturstrukturkommission er netop offentliggjort, og den peger på store forandringer i det danske landskab.
»Den globale udfordring og et nyt, forenet Europa gør, at vi må tænke i større enheder og forbedre konkurrencen,« udtaler en glad økonomiminister Bendt Bendtsen: »Det er positivt og fremadrettet, at vi nu kan få gjort op med
årtiers socialdemokratiske slendrian. Nu gælder det om at trække i arbejdstøjet og sælge billetter!«
Formanden for Naturstrukturkommissionen, Major Klods fra Billund, fremlagde på dagens konference i rundkørslen ved Vojens nogle af de ideer, vi vil se tage form i de kommende år. »Vi er et land med alt for mange små, urentable søer, skove og bakkedrag, og skal vi ikke sakke bagud i udviklingen og forringe velfærdsstatens kerneydelser, må der fornyelse til,« lød det fra talerstolen, og på den opsatte storskærm gennemgik formanden derefter en række af de nødvendige tiltag. Først og fremmest gælder det om at sammenlægge Esrum Sø med Arresø og Gribskov med Rold Skov, mens der endnu udestår en god og konstruktiv dialog om, hvorvidt det er mest fornuftigt at sammenlægge Tivolisøen med Damhussøen eller med Vorbasse Krigshavn. Omvendt synes der ikke at være tvivl om, at Trehøje ikke fremover kan klare sig i den internationale konkurrence uden en sammenlægning med Himmelbjerget, og at .

Skideskægt
Indenrigsminister Lars Løkke er begejstret for de nye planer: »Lige fra barnsben har jeg leget meget med Legoklodser, og det er fantastisk, hvad man kan bygge op og flytte rundt på. Det er skideskægt! Det handler nemlig om mere mangfoldighed og flere frie valg, og så skal vi løse den svære opgave at få naturen tættere på borgerne!« – »Det er derfor, vi skal have motorveje helt ud i de fredede områder, og sommerhuse helt ned i vandkanten,« udtaler en samspilsramt trafikmiljøminister Flemming Schmidt og giver straks ordet videre til Bjørn Lomborg. Han har netop udgivet en tung og videnskabelig rapport om, at der er penge at spare ved at fusionere alle de danske åer og koble dem på bredbåndsnettet: »Så kan enhver borger direkte hælde vand ind og ud af øret. Jeg tør godt sige: dét er en stor oplevelse!« Også kulturminister Brian Mikkelsen ser mange muligheder i de nye visioner, ikke blot for den danske identitet og kulturarv, der måske nu helt kan undgå at blive lagt sammen med alt det fremmede og venstreorienterede, men især for de store kulturinstitutioner. »H.C. Andersen er et fantastisk brand, og nu gælder det om at komme på banen og give en række bud på, hvordan vi styrker konkurrencen og kvaliteten,« udtaler en stolt minister gennem døren fra Grøn Stue, hvor han netop har nedsat en Kulturstrukturkommission under ledelse af PEN-dissidenten Lars Hedegaaard. Planerne er bl.a. – forlyder det fra regeringens koordinationskontor for spindoktorer (KOS) – at sammenlægge Rungstedlund med Hjørringrevyen, Storm P-museet med Rigsarkivet, den tilsandede kirke med Thorkild Grosbøll og den nye opera med Bakkens Hvile.
Statsministeren udtaler: »Det har været en tung og vanskelig beslutning. Men nu har jeg DA truffet den.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her