Læsetid: 2 min.

Meget at være stolt af

Debat
5. maj 2004

Morgenkaffe

I den arabiske udgave hedder det vel nærmest ’Krige mod USA og dens slyngelstater’! De seneste afsløringer af slibrige nedværdigelser af irakiske fanger har om noget vendt det hele på hovedet! Som Bush, så kan de muslimske lande nu bruge sloganet »Er I ikke med os, så er I imod os«! Hvilket muslimsk land kan i dag støtte noget somhelst, der har med Amerika at gøre? Sikkert ikke et eneste uden at de får endog store problemer med deres befolkninger, der i den grad er blevet anti-amerikanske! ’Krigen mod terroren’ må da nok siges at have skaffet verden mere terror, end nogensinde tidligere! Ligger al-Qaeda for tiden underdrejet, kan det kun skyldes, at de ikke kan komme til at arbejde for den stærkt stigende tilstrømning af frivillige fra hele Mellemøsten!

Sorte skyer
Foråret er ellers en smuk årstid, men jeg må da nok sige, at der er ved at trække meget sorte skyer op over de vestlige demokratier og deres menneskerettigheder! Senest er det kommet frem, at…. – Politiet i Makedonien indrømmer, at politifolk for to år siden myrdede syv illegale pakistanske indvandrere for at give verden – og især USA – indtryk af, at man var med i den internationale krig mod terror. Myndighederne sagde dengang, at pakistanerne var internationale terrorister, som blev uskadeliggjort under en ildkamp i hovedstaden Skopje. Det har senere vist sig, at de syv blev lokket til Makedonien under falske løfter – alene for at blive myrdet af politiet.
En talsmand for det makedonske politi siger i dag, at der var tale om en uhyrlig løgnehistorie for at opnå det internationale samfunds opmærksomhed. Fire politifolk bliver nu sigtet for drabene.
Man kan vel ikke klandre dem deres metoder – de har vel bare fattet lidt af, hvordan demokratiet arbejder under den fine overflade! Men de skal da være så meget velkomne i den ’fine familie’ – hvor de helt klart vil føle sig hjemme!

Hvad bliver det næste?
Nu går man så rundt, og venter spændt på, hvad det næste bliver? Hvad kvajer USA og deres rester af koalitionen sig med næste gang? Bush har formentlig ikke fattet så meget af det hele, omend hans selvsikre udstråling og stemmestyrke tydeligvis ikke er, hvad den var i starten. Faktisk er verdens mægtigste mand nu så stammende og usikker, at han fint afspejler hele situationen i både Irak og resten af Mellemøsten! Og hjælp er der ikke meget af. Der er nemlig heller ikke meget mere pral i Blair, der har rigeligt at gøre med at holde sig fast på sin skammel!
Men den tapre landsoldat Anders Fog Rasmussen er naturligvis klar med flere danske soldater. Han lever tydeligvis i håbet om, at irakerne ikke vil opdage, at vi er en del af koalitionen. Og kan det tilmed give ’en kop morgenkaffe hos Bush’, så er det bestemt værd at tage chancen – og så ellers håbe på, at al-Qaeda forbliver i troen på, at Danmark er hovedstaden i Norge! Hvor har vi da meget at være stolte af!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her