Læsetid: 1 min.

Folke-bevægelsen valgte rødt

Debat
7. juni 2004

EU
Den kritik, jeg fremførte i Folkebevægelsens præsentationsudsendelse (DR1 31. maj), blev besvaret med skældsord mod min person af MEP Ole Krarup. Pinligt for ham.
Folkebevægelsen har forladt EDD-gruppen, der er tværpolitisk og består af EU-skeptikere og EU-modstandere, deriblandt de britiske EU-modstandere og JuniBevægelsen. I stedet er man indtrådt i GUE-gruppen, der omtrent udelukkende består af nuværende og tidligere kommunister samt venstresocialister, altså med en klar ideologisk og partipolitisk profil. GUE går ind for europæisk integration, næsten alle dens medlemmer er EU-tilhængere og mange er føderalister.
Dermed har Folkebevægelsen udsendt et klart partipolitisk signal, undsagt sit tværpolitiske idegrundlag og fornægtet valggrundlagets klare løfte om ikke at indgå i en partipolitisk gruppe. Og man har svigtet den tværpolitisk EU-modstand i parlamentet.
Hvis gruppetilhørsforhold i Europa-Parlamentet var så ligegyldigt, som Ole Krarup påstod i udsendelsen, skylder han at forklare politisk hvorfor man forlod EDD, og hvorfor man f.eks. ikke indtrådte i gruppen Nationernes Europa, der er EU-skeptisk. Men naturligvis: Enhedslistens Krarup befinder sig selvfølgelig som en ål i mudder blandt sine europæiske partifæller.
Ved at placere sig på den yderste venstrefløj og i en EU-tilhængergruppe har Folkebevægelsen desværre forspildt en på baggrund af EU-forfatnings-forslaget enestående chance for at appellere bredt til alle danske EU-modstandere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her