Læsetid: 1 min.

Løkke og Osama

Debat
20. juli 2004

Guantanamo
I såvel Danmarks Radios som TV2’s nyhedsudsendelser om den svenske Guantanamo-fanges pressemøde, hvor denne fortalte om sine oplevelser, lagde ingen af de danske journalister skjul på, at de fandt det yderst mistænkeligt, at den tidligere fange »havde vanskeligt ved at forklare, hvad han overhovedet lavede i Afghanistan«. Hvad i himlens navn har det med de amerikanske overgreb og torturmetoder at gøre? Hvad enten den unge svensker var i Afghanistan for at oprette en svensk Folkpark, sælge mellanöl eller for den sags skyld Bofors-kanoner, så berettiger det på ingen måde USA til at behandle krigsfanger uden lov og orden.
»Vi er fuldt overbevist om, at amerikanerne opfylde alle de internationale konventioner«, sagde Anders Fog Rasmussen i oktober 2003. Endnu en løgn fra statsministeren, og det er det, der er interesssant for os danskere. Ikke om den arme mand har samlet sommerfugle eller været i kamp med Nordalliancen.
Det er her på sin plads at minde om, at Lars Løkke Rasmussen i 1988 drog på hesteryg ind i Afghanistan for at aflevere 600.000 kroner til Talibanerne (læs: Osama bin-Laden og hans folk). Det var penge, der var samlet ind af Venskabsforeningen Danmark-Afghanistan (Pia Kjærsgaard var med til at samle ind). Der findes et prægtigt fotografi af ham, hvor han i taliban-kostyme »afprøver en af partisanernes Kalashnikov-maskinpistoler«.
Tænk, hvis amerikanerne havde fundet på at angribe netop da! I øvrigt blev Lars Løkke Rasmussen angiveligt arresteret, da han vendte tilbage til Pakistan, men da var han mistænkt for en helt anden forbrydelse, forstår man.
Man har naturligvis lov til at komme på andre tanker, selv om det yderste højre mener, at den tilladelse ikke gælder for visse unge intellektuelle i slutningen af 1930’erne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her