Læsetid: 2 min.

De pædo-kriminelle

Debat
14. juli 2004

*Leif Blædel skriver i Information 12. juli, at han har meldt vores videnskabsminister til politiet, fordi ministeren i en udtalelse sidestiller pædofile med kriminelle. Blædel er oprevet. Pædofile? Kriminelle!?
De fleste ryster på hovedet af Blædels nu årelange forsvar for pædofiles netop uforsvarlige adfærd, men det sproglige problem er faktisk helt reelt.
For mens eksempelvis Pædofilgruppen faktisk overtrådte loven med indirekte opfordringer til sædelighedsforbrydelser og links til hjemmesider med børnepornografisk indhold, så er den psykiatriske diagnose - det at være pædofil - jo ikke i sig selv grundlag nok til f.eks. fængsling eller medicinsk (eller kirurgisk) kastration. Det forudsætter selvfølgelig alvorlige seksualforbrydelser begået imod børn.
Sagen er, at vi som sædvanlig er bagude i Danmark på dette område. I Tyskland taler fagfolk i dag om 'de pædo-krimelle'. På den måde kan man skelne klart og tydeligt. På den ene side er der de mennesker, der overtræder loven. På den anden side er der alle os andre - med de frække fantasier, vi måtte rende rundt med, og som ikke rager nogen andre, så længe vi holder både dem og fingrene for os selv.
Jeg går ind for den løsning. Det ville én gang for alle slå fast, at pædofili er 1) en behandlingskrævende psykiatrisk lidelse, ofte forbundet med alvorlige personlighedsforstyrrelser, eller 2) kriminalitet begået af samme gruppe af patienter. Kort sagt er pædofile altså a) patienter eller b) forbrydere. Oftest er de naturligvis begge dele, dvs. kriminelle sindssyge. Hvad pædofile ikke er - og aldrig har været - er mennesker med en almindelig "seksuel orientering rettet imod børn" på linje med f.eks. homoseksualitet eller biseksualitet. Og da slet ikke en seksuel orientering som lægmænd skal sidde og rådgive hinanden om i pædofiliforeninger uden supervision af fagfolk. Skal pædofili sidestilles med noget andet på det psykoseksuelle landkort, ville det være langt mere sagligt at sidestille det med f.eks. zoofili, nekrofili eller gerontofili. Det sidste er pædofiliens modsætning - nemlig den seksuelle afvigelse, der får unge mænd til at voldtage gamle damer.
Skal vi kalde en spade for en spade? Pædofilgruppen var ikke en patientgruppe for pædofile på linje med Anonyme Alkoholikere. Det var en forening for pædo-kriminelle, som sad og rådgav hinanden om det, der interesserer den slags mennesker – nemlig alvorlig kriminalitet. Det fremgik af artikler i magasinpressen og af TV-udsendelser. Og det fremgår af foreningens hjemmeside, der som bekendt stadig anvendes af pædofile ude på internettet – se http://danpedo.no-ip.info/dansk.
Hvorfor har Blædel ikke brugt sit krudt på at melde den til politiet?

Kristian Ditlev Jensen
forfatter, formand for Fonden Mod Pædofili
www.fmp.nu

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her