Læsetid: 2 min.

Fri og grænseløs kærlighed

Debat
13. august 2004

Udlændingelov
Det er absurd, at vi i dag har en udlændingelovgivning, der forhindrer danske unge i at gifte sig med deres elskede – fordi vedkommende er udlænding.
Det er paradoksalt, at vi har en liberal regering, der på papiret sætter familien i centrum – men som i praksis har gennemført en lovgivning, der forhindrer danskere i at stifte familie.
Og det er grotesk, at danske unge må bosætte sig i et mindre restriktivt Sverige for at bo sammen med deres kæreste eller kommende ægtefælle – danske kærlighedsflygtninge.
Vi lever i en globaliseret verden, hvor unge i stigende grad søger uden for grænserne for at få uddannelse og arbejde. Det er derfor naturligt, at danske unge i stigende grad finder kærligheden på tværs af nationaliteter. Den danske regering vedkender sig betydningen af internationalisering – men lige netop i kærlighedslivet skal den danske stat altså bestemme, hvem man må gifte sig med.

Unfair og reaktionær
Denne lovgivning må bekæmpes – den er unfair og reaktionær. Vi skal have ændret lovgivningen, så alle unge der i dag er tvunget til at bosætte sig i et andet land som kærligheds-flygtninge kan vende tilbage.
Tvangsægteskaber skal bekæmpes – men det skal ikke gå ud over alle andre. Presset skal rettes direkte mod de miljøer, hvor der ikke er et frit kærlighedsliv. Hvor det er gammeldags og konservativ kultur at tvinge unge til at gifte sig med en person efter familiens vilje. Men de etniske unge skal have ret til at træffe deres egne valg – forældre kan vejlede og rådgive, men tvang i kærlighedslivet må og skal bekæmpes. Der skal en mere offensiv indsats til for at forebygge mod tvangsægteskaber – helst gennem dialog og brobygning. Der skal satses på rådgivning og oplysning og etniske unge skal have langt bedre muligheder for at gøre op med tvangsægteskab – og selvom det må føre til midlertidigt brud med familien. Tvangsægteskab er og bliver et uacceptabelt overgreb.
Vi skal være parate til at skærpe straffeloven, så det bliver nemmere at retsforfølge familiemedlemmer, som tvinger unge til at gifte sig mod deres vilje. Der skal ske en konsekvent retsforfølgelse af mennesker, som medvirker til et tvangsægteskab. Tvangsægteskab skal være socialt, kulturelt og retligt uacceptabelt.
Vi skal have lempet på lovgivningen, så Danmark får de samme regler for familiesammenføring, som resten af EU. Tilknytningskravet skal lempes og det samme gælder 24-årsgrænsen for ægtefællesammenføring. Grænsen skal være 21 år, men målet må være at få grænsen ned til 18 år, hvor alle danske unge normalt er personligt myndige – også til at gifte sig. For en mere fri og grænseløs kærlighed.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg er helt enig vi bør kæmpe sammen om at få slettet de urimelige krav som sender mange danskere ud af landet.
At det kan ske i en tid vor Danmark mangler arbejdes kraft råber til himlen at danmrk ikke følger de regler som gælder i resten af EU kan vi kun takke den seedende regering for