Læsetid: 2 min.

Indsigelse fra en af Ulrik Høys ’ondskabsfulde jødehadere’

19. januar 2005

HØJREFLØJ
Den 11. januar ønskes Ulrik Høy i Information til lykke med sin fødselsdag og bogen med udvalgte klummer fra de sidste 25 år i Weekendavisen. Palle Weis skriver i en anmeldelse om UH, at »Høys styrke og svaghed er at han altid har ment det samme«. Afslutningsvis skriver PW: »så er han alligevel tilstrækkelig uforudsigelig«.
Besynderligt – og det er da også kun ved at foretage de utroligste krumspring, at det lykkes for PW at karakterisere UH som højrefløjens humoristiske, gæve fyr, hvis »perfide angreb har givet ham mange fjender, men også mange venner selv i fjendens lejr«.
Men den 9. november, på Krystalnatten, holdt UH foran den jødiske synagoge en tale, hvori han omtalte den samtidige årlige antiracistiske demonstration på Nytorv og Rådhuspladsen således:

Ondskaben fornyr sig
»Ondskaben fornyr sig… jødehadet, antisemitismen... på dansk grund Den nyere til venstre, der gemmer sig bag glosen ’anti-zionisme’… den nyeste udgår fra islam. Kald den islamisk fascisme, nazi-islam… Da Hitlertyskland forsvandt i 1945, forsvandt også størsteparten af nazismen. Som ideologi, politik… Politisk overlevede den i Mellemøsten.jødehadet lever og har det godt... Og omme på Rådhuspladsen? Jamen her mødes den rabiate venstrefløj for at fordømme Israel. Her sættes lighedstegn mellem nazisternes forfølgelse af jøde i 1930’erne og israelernes forfølgelse af palæstinenserne nu.«
Den omtalte demonstration havde talere fra forskellige foreninger, men ingen politiske, ingen venstreorienterede, ingen antizionistiske. Hovedtaleren var fra den jødiske fredsorganisation New Outlook, hvor taleren Ulla Jessing fortalte om sine oplevelser som jøde i nazisternes Berlin, som endte med, at hendes forældre blev tilintetgjort i KZ-lejre, og hun selv overlevede ved at blive sendt alene til England. Hun udtrykte sin solidaritet med alle forfulgte i verden, nu. Og at det som jøde er pinefuldt at se, hvorledes uskyldige palæstinensere lider under konflikten Israel/Palæstina.
Desuden talte en eskimolog om oprindelige folk, en repræsentant for Danske Gymnasieelever, en fra Progressiv etnisk Forum for Ligestilling (en islamkritisk indvandrerforening), og en repræsentant fra Ægteskab Uden Grænser.
Det er ubehageligt som jødisk medarrangør af en krystalnatsdemonstration, hvis paroler er ’Nej til racisme, antisemitisme og nazisme’, at skulle finde sig i at blive så groft infameret af den hadsretorik, som Ulrik Høy må benytte sig af for at fastholde sin position som højrefløjens mest underholdende koldkrigsentertainer.
UH er med til at skabe grobund for modsætninger og vold mellem grupper i vort samfund.
Jeg forventer, at UH beskyldning mod os for at optræde som nazister og antisemitter vil blive kriminaliseret ved retten, som det tidligere er sket for andre højrefløjsopviglere.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu