Læsetid: 2 min.

Det er slet ikke svært at være pessimist

Debat
19. marts 2005

Hverdag i dag
Det går som bekendt ufattelig godt, og hvis man er i tvivl, kan man bare slå op på tekst-tv. Det gjorde jeg torsdag den 17. marts, og se bare resultatet!
Der skal selvfølgelig dygtige folk til, hvis problemerne skal løses. Derfor har den amerikanske præsident i dag indstillet sin viceforsvarsminister til posten som præsident for Verdensbanken.
Begge dele er jo noget med penge, så han har erfaringen. Dermed afløses Wolfensohn af Wolfowitz. Banken investerer i økonomisk underudviklede lande, de såkaldte ’små grise’. I mellemtiden fortsætter olieprisen sin himmelflugt, hvilket primært skyldes lave olielagre i USA.
Det vil nok fortsat være nødvendigt med militær beskyttelse af Irak, udtaler statsministeren, der med øjeblikkeligt varsel er taget på lynvisit til Bagdad, og det meddeles til beroligelse for mange, at han er landet i god behold i koalitionens sikkerhedszone. Han skal senere mødes med ’flere irakiske repræsentanter og personer fra koalitionens diplomati’, hedder det, hvor han blandt andet vil blive informeret om befolkningens brede opbakning bag besættelsesmagten.
Senere går turen måske til Israel, hvor han har skabt megen goodwill for Danmark ved at opgive den hidtidige kritiske holdning over for landets indenrigspolitik.

Integration
Man synes nu i mellemtiden at have fundet en ny løsningsmodel for krisen i Mellemøsten, idet tallene på de irakere, der er døde på mystisk vis i amerikansk fangenskab, fortsætter deres himmelflugt.
Samtidig er integrationen i Danmark blevet en stor succes, dette kan blandt andet ses af, at antallet af skilsmisser blandt indvandrere i løbet af de sidste år er steget med 158 procent – selvmordsprocenten forventes at følge efter.
Men Danmark er også dejligst, og forretningen går strygende, ikke mindst takket være regeringens fremsynethed med hensyn til at spare overflødige institutioner og personer helt væk.
I dag var det Fødevarestyrelsens tur, idet forbrugerministeren forsikrer, at fødevarekontrollen på trods af en »slankere struktur« er i »sikre hænder«.
Det tror vi gerne – en sænket standard vil nok også medvirke til at forbedre forholdet til vore handelspartnere.

Hippe boliger
Danmark har efterhånden fået et ganske fortjent ry i udlandet, og det meddeles i dag, at vores hovedstad, der længe har haft svare boligproblemer, i løbet af året vil blive ’smykket’ med lejlighedskomplekser designet af stjernedesigneren Philippe Starck, der i den forbindelse udtaler: »København er en af de mest hippe og interessante byer i øjeblikket globalt set.«
Det er et prisværdigt initiativ, og jeg er sikker på, at også byens mange hjemløse ser frem til de hippe boliger.
Og synes man, det hele ser lidt sort ud, kan man jo altid finde trøst i kristendommen, en anden forretning, som staten gerne vil støtte. Dette sker nu, takket være vores undervisningsminister, ved genindføring af salmesang i folkeskolen.
Det danske opsving er i øvrigt i verdensklasse, mener flere økonomer. »Det er svært at finde noget at brokke sig over,« siger professor Jan Rise Isaksen. »Det er svært at være pessimist.«
Det kan jeg nu godt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her