Læsetid: 4 min.

LÆSERBREVE

Debat
11. juli 2005

Den trojanske hest

Islamiseringen af verden ligner historien om den trojanske hest, som var betegnelsen for en krigslist, udtænkt og udført af Odysseus under den trojanske krig.

Da det ikke lykkedes grækerne at erobre byen Troja, byggede de en kæmpestor hul hest af træ. Odysseus og nogle udvalgte krigere skjulte sig i hesten, og resten af den græske hær trak sig lidt væk fra byen for at gemme sig.

Nogle få mænd blev sat til at ro alle de græske skibe væk fra Trojas strande. Trojanerne troede nu at grækerne havde opgivet belejringen og efterladt hesten som afskedsgave.

Byporten åbnedes, hesten blev trukket ind, og så blev der ellers fest i gaderne. Sent samme aften, da trojanerne alle var døsige efter de enorme mængder vin, de havde drukket for at fejre sejren, listede Odysseus og hans mænd sig ud af hesten og åbnede byporten for resten af hæren. Nu var det en smal sag for de udhvilede og ædru græske soldater at besejre deres døddrukne fjender.

Hvis de ædru græske soldater i tankegangen, er muslimerne, må vi, i den vestlige verden, være deres døddrukne fjender. Det skal nok passe.

Muslimerne har religionen; vi har ingen af betydning. Derfor!

Knud Held-Hansen
Aalborg SØ

Teologofobi og degne

I Store Klaus og Lille Klaus er bonden en gemytlig mand, som kun har en fejl: Han kan ikke tåle at se degne. Hvordan J.A.P. Herbener og P. Provencal har det med degne, skal være usagt, men en teolog? Sådan en kan de ikke tåle for deres øjne. Så i kronikken den 6. juli lukker de øjnene, og ud fra titlen alene regner de Kirsten Nielsen, Hans Ravn-Iversen og Viggo Mortensen som åndsfæller til Søren Krarup! En forbindelse som både de tre førstnævnte og den sidste meget gerne vil have sig frabedt, kender man dem ret. Men det gør Herbener og Provencal næppe, deres teologofobi in mente.

Ole Lange
cand.theol. (uha!)

Grøn teknologi

For mig er det åbenbart, at fremtiden vil bygge på den mest effektive udnyttelse af ressourcer i bred betydning i en kombination med en miljøbeskyttelse. De, der ikke følger med, vil på langt sigt tabe i konkurrencen. Dette har blandt andet BP, General Electric og en række NGO'er gjort opmærksom på. American Petroleum Instituttet og ExxonMobile skal blot igennem en pinefuld proces for at erkende dette. Det kan måske tage 1, 2, 3, 4...år, men før eller senere vil det ske. Når dette sker, følger Bush efter.

Bush betragter USA's afhængighed af olie, som en strategisk risiko. En sådan risiko vil USA naturligvis forsøge at eliminere. Derfor vil der ske en satsning på grøn teknologi. Hvad med at begynde med Kyoto?

Klaus Flemløse
aktuar, cand.scient.

Hån fra tænketank

I Information den 8. juli 2005 har Niels I. Meyer fra Tænketanken NyAgenda et læserbrev, hvor han meget hånligt og nedgørende afviser og gør grin med Margot Wahlströms såkaldte Plan D. Denne plan er videre udbygget af Nyt Eurpa i et forslag kaldet Next Generation Democracy.

Jeg synes det må være noget trættende for EU-modstanderne altid at skulle finde negative indfaldsvinkler til ideen om en samlet Europa. Hvorfor ikke komme med en mere positiv indfaldsvinkel til forslaget, hvorom det jo dog siges, at et sådant forslag er der 'naturligvis ikke noget i vejen med', for straks efter at betegne det som en 'demokratis narresut'.

Det er nyt for mig, at der ved det tidligere forsøg med at samle unge mennesker fra hele Europa til seminarer på danske folkehøjskoler, blev foretaget en sortering af deltagerne af EU og Nyt Europa. Om det er sandt må f. eks. Steen Gade svare på. Men i det forslag, der er fremsat af Nyt Europa, står der i hvert fald ikke noget om en sådan sortering.

Next Generation Democracy blev ganske vist oprindeligt fremsat som en ny paragraf 47 til forfatningstraktaten, men er vel ikke afhængigt af denne traktat.

Jørn Lyng
Horsens

Ævl!

I takt med at den bagudskuende politik erobrer landet, og dens sykofanter samt opportunistiske medløbere sætter sig på den mediebårne debat, fejrer idiotien nye triumfer.

Facile journalister holder mikrofon for uoplyste politikere, krigsgale præster og ideologiske tågehorn. Tanktænkningen vinder frem, støttet af de samfundsbærende kræfter.

Derfor er det forudsigeligt, at Anders Foghs skattefinansierede kulturkampsinitiativ også ender i ævl. Var 80'ernes fodnotepolitik, der gik i mod USA's atomare overkill-oprustning i Nato, en trussel mod vort lands sikkerhed og selvstændighed? Spørgsmålet har aldrig været aktuelt. Real- og geopolitisk havde Danmark på intet tidspunkt i perioden efter anden verdenskrig haft muligheden for at frasige sig USA's og Natos beskyttelse af vort og inuitternes territorium. Den blev aftalt i Jalta.

Selv om et massivt flertal af danskere havde valgt at gøre vort land til en sovjetrepublik med de dertil hørende ændringer i de økonomiske og sikkerhedspolitiske rammer, så ville vi ikke have kunnet slippe for Natos beskyttelse. En beskyttelse svarende til den, Chile fik, da chilenerne var ved at sætte deres lykke over styr ved at vælge Allende. Beskyttelsen, som var planlagt for Italien og Grækenland. Og som Ungarn, Tjekkoslovakiet og Polen nåede at opleve.

Vietnam fik også en massedræbende smagsprøve på beskyttelsen, selv om den på ingen måde var traktatmæssig paraferet. Friheden og demokratiet er udelelig.

Carsten Heyn-Johnsen
Kongerslev

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her