Læsetid: 4 min.

LÆSERBREVE - LETH-SAGEN

Debat
11. oktober 2005

Victoria længe leve

Liderlighed er noget snavs (især den maskuline). Det ved enhver.

Så meget desto mere, hvis aldersforskellen og uligheden mellem parterne i øvrigt er upassende stor. Følgelig bør den for slægtens beståen nødvendige kopulation højst finde sted, såfremt følgende minimumsbetingelser er opfyldt:

1. At den foregår i dybeste diskretion.

2. At den foregår mellem nogenlunde jævnaldrende og på ubetinget egalitær vis.

3. At den foregår på ærbar vis mellem mand og kone indenfor ægteskabelige rammer.

4. At den alene foregår i forplantningens tjeneste og uden lyst ud over det til gennemførelsen strengt nødvendige (missionærstillingen kan anbefales).

5. At den i øvrigt foregår med iagttagelse af de af Emma Gad så udmærket beskrevne regler for anstændig opførsel.

Søren Blaabjerg, Hørning

Sandhedens time?

Har vi fået et samfund, hvor det er forbudt at sige sandhden, og straffes, ikke for det man gør, men fordi man siger det?

I en tid hvor løgn, spin og manipulering med formuleringer er blevet politisk professionalisme, bliver et menneske, her Jørgen Leth, nu straffet, fordi han giver udtryk for et sexuelt mønster og et kvindesyn, som den største part af alle mænd, konsuler som præsidenter, deler med ham, og bruger deres egne metoder til at leve ud!

Træk dog, som vore politikere dine ord tilbage, JL, i stedet for selv at trække dig. Tænk om vore politikere selv turde stå ved deres synspunkter, så ville der stå tomme stole på Borgen!

Inge G. Larsen, København N

Selvmål af TV 2-Sporten

At TV 2-Sporten i øjeblikket er ved at begrave selve hjørnestenen i den danske interesse for Tour de France og måske cykelsporten i almindelighed ligger lige for.

Jørgen Leth har nu igennem en årrække kommenteret højdepunktet inden for al professionel cykelsport, nemlig Tour de France, ja, han er nærmest blevet synonym med denne begivenhed. Ingen har som han forstået at bringe poesien ind i sportsgrenen og 'opdrage' menig mand i alle sportens finesser, lære os om løbets historie og gøre legenderne levende i gennem utallige anekdoter.

Hans symbolsprog har fascineret og gjort sporten til mere end blot spinkle fyre på cykler, der alle vil komme først i mål. Denne arv bliver i sandhed svær at løfte for Claus Elgård, Rolf Sørensen, Henrik Juhl, eller hvem der nu står for at skulle afløse ham.

Hvad manden har gjort på Haiti, og hvorvidt han skal traffes eller ej, må TV 2 lade domstolene om at afgøre. Det er vel sådan det bør foregå i et retssamfund.

TV 2-Sporten derimod har valgt at følge op på den linje, der er blevet lagt af visse dagblade her i landet.

I stedet for at støtte en af sine medarbejdere har TV 2 valgt at ofre Leth for at imødekomme det pres de åbenbart føler er blevet lagt på deres skuldre.

TV2-sporten har valgt den nemme løsning. Man følger pænt folkeopinionen og fyrer Jørgen Leth. På lang sigt er der dog efter min mening tale om et klokkeklart selvmål fra TV 2 og et tab for alle danske cykelentusiaster.

Jacob Knage Rasmussen, stud. mag., Odense C

Sandheden er ikke for Leth

- til gengæld kender hykleriet ingen grænser i lille Dannevang.

For har vi ikke i regering og Folketing haft både kvindebedårere, alkoholiserede ministre og menige medlemmer, fartsyndere, skyldnere, smårapserende skatteunddragere, omsvøbsbefængte lurendrejere, kreative bogførere, børneelskere, nepotister, bagudkiggende og bibelforvridende nypuritanister, ordkløvende neonationalister, solarielurere og sexchikanister, brovtende magtudøvere, navlebeskuende muslimforskrækkede maveekvilibrister, og rygklappere der bøjer landets love og krænker retsbevidstheden for storkapitalen, og flerboligejerne?

Og skulle der blandt menigmand ikke være både en Peter og en Poul, som har lyst til at tage en ung kvinde på sytten i sin favn, og en enkelt unge kvinde på sytten, der synes det kunne være rart at nogen vil ha netop hende?

Jørgen Leth har sagt nogle sandheder om sit liv. Han er bestemt ikke et menneske uden fejl. Men han er ærlig og står ved sine handlinger.

Hvorfor er denne sandhed så ubærlig, at man fratager lige netop ham, job og ære og forvandler ham til et umenneske ?

TV 2 og Fogh og CO, må vi snart være her?

Hanne Møller, Næstved

Leth på tå

Det tjener flere gode formål, at kunstneren og geniet, i egen indbildning, Jørgen Leth nu bliver smidt på porten. Nutidens gabestok er medierne, som heldigvis ikke er sene til vrede.

Et af formålene med fordømmelsen af Jørgen Leth-på-tå er at få ændret indstilling til kvindekønnet, som det altid går ud over. Vi befinder os altså i et multietnisk samfund med andre normer end de frivole.

Sex-messer og den slags er med til at fremme det, som Jørgen Leth og andre fuldstændig har misforstået: Nemlig at kvinder er til for hans og andres skyld - f.eks. en 17-årig drengs, som forleden voldtog en pige - på skolen.

Vi må stræbe efter at blive mere kærlige og hensynsfulde og ikke som Jørgen Leth, der sætter en ære i sin skændsel.

Knud Held-Hansen, Aalborg SØ

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her