Læsetid: 3 min.

LÆSERBREVE

Debat
19. november 2005

Stik piben i jorden, Claus

Tusind tak til socialrådgiver Kit Astrup, fordi hun i den 16. novmeber fik skrevet et indlæg, jeg gerne ville have skrevet.

Men jeg har for travlt med at sende sygemeldte borgere i arbejdsprøvning, før vi kan vurdere deres rest-arbejdsevne og dermed tildele fleksjob eller pension.

Vi er hårdt styret af love og regler udsendt af minister-Claus, så stik lige fingeren ind eller piben i jorden, før I skriver den slags tendentiøse artikler. Det klæder Jer ikke.

Dorte Nelkjær
socialrådgiver,Slangerup

Fødsel, lighed og kirke

Det er ganske rigtigt, at konfirmationen ikke er en forudsætning for at være medlem af Folkekirken (indlæg af P. Henriksen, Information den 17. november).

I en stor del af protestantismens historie i Danmark har konfirmationen ligefrem været afskaffet. Hvorfor dét skulle betyde, at dåben er "foreløbig", må Henriksen vist lige forklare læserne. Det er helt nyt for både jurister og teologer.

Det er en simpel kendsgerning, at man kun skal betale kirkeskat, hvis man er døbt og ikke har meldt sig ud. Så man bliver altså ikke på nogen måde "født ind i folkekirken".

Hvis man ønsker større lighed mellem religionerne i Danmark - og det kan der være en stribe særdeles gode grunde til - så gør dog noget ved de problemer, der findes, i stedet for at opfinde nogen, der ikke findes.

Søren Holst
Valby

Teori og praksis

Teori er, når man ved alt, og intet fungerer - praksis er, når alt fungerer, og ingen ved hvorfor.

Disse aforismer randt mig i hu, da jeg den 14. november læste rektor Søren Hindsholms indvendinger mod den kritik af gymnasiereformen, som Bent P.Hansen kom med i Information den 9. november.

For uanset at rektoren beskylder kritikeren for ikke at kende nok til reformen, så rammer BPH plet i sin kritik af det vidtløftige projektarbejde.

Så besnærende det end lyder, er netop denne metode uhyre svær at få til at lykkes. Det skyldes bl.a., at elevernes faglige forudsætninger og indsats kun sjældent matcher de høje krav, som projektarbejdet stiller. Et problem, der ikke bliver mindre, når projekter allerede fra starten af 1.g. kobles på tværfaglige hybrider som almen sprogforståelse, naturvidenskabeligt grundforløb og almen studieforberedelse.

Man spørger sig selv, hvordan det har kunnet gå så galt. Og her kan der i det mindste peges på, at reformen fra starten har været topstyret af anonyme embedsmænd.

Med det til fælles, at de nok ikke er håndplukket blandt lærerne eller vores repræsentanter i de faglige foreninger! Tankevækkende er det også, at rektorer i flere år ikke har haft undervisningspligt.

Så summa summarum: Også i gymnasiet gælder, at hvad generaler udtænker af store tanker, har fodfolket at føre ud i livet. Uanset tab og omkostninger.

Leif Vangdrup
lektor, København V

DF's kulturpolitik

Dansk Folkeparti har sørget for kulturstøtte til nogle modelskibe. Mon det næste bliver statsfinancieret pornofilm?

P. Henriksen,
Odense C

Kender du forskel, Hülsen?

Konservativ Ungdoms formand, Kasper Hülsen synes, at "ulighed er fantastisk for alle", og samtidig er han altså formand for en angiveligt konservativ ungdomsorganisation (Mandagsinterview den 14. november).

Man bliver simpelthen nødt til at spørge Kasper Hülsen, om han kender forskel på konservatisme og liberalisme. Kasper Hülsens synspunkter, som de er fremstillet i Information er ikke spor konservative.

Nej, Kasper Hülsen er en forbenet liberalist - nogle vil måske endda sige libertarianer - der har forvildet sig ind i Det Konservative Folkeparti. Eller også - og mere sandsynligt - er Det Konservative Folkeparti ikke spor konservativt længere.

Gud, Konge og Fædreland er afskaffet hos Kasper Hülsen og erstattet af ussel mammon. Adam Smith ville klappe i sine små hænder og Edmund Burke vende sig i graven konfronteret med hans unge våbenbrors liberalistiske vås.

Kenneth Kristensen
landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom

Regnetime med Dansk Folkeparti

Jeg synes, at Dansk Folkeparti burde ekskludere Louise Frevert for at komme med udtalelser, der i den grad skader partiet.

Hun sagde for nylig i Danmarks Radio, at der er tre voldsdømte ud af hver 1.000 danskere, og 11 voldsdømte ud af 1.000 med indvandrerbaggrund. Tænk, hun sagde tallene!

Så kan folk jo lynhurtigt regne ud ,at der må være 989 ikke-voldelige indvandrere ud af 1.000, og hvad skal vi så med Dansk Folkeparti?

Pia Kjærsgæærd havde nok formuleret det lidt anderledes. Hun havde sagt, at der er ca. 400 gange så mange voldelige indvandrere som danskere. For hvis 3 er 100 procent så må 11 jo være ca. 400 procent Det er sådan Dansk Folkeparti plejer at nå frem til deres procenttal.

Louise Frevert kommer med et hav af uintelligente udtalelser, men dette er dog den værste. Hun risikerer at ødelægge partiets fremtid.

Nina Henriksen
Frederiksberg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her