Læsetid: 4 min.

LÆSERBREVE

12. april 2006

Er der en verden udenfor Danmark?

Man måtte lige gnide øjnene og læse det én gang til. I sit indlæg "Foragten for kolonihaven" den 6. april vedkender Søren Krarup sig tilsyneladende en rendyrket solipsime, altså idéen om at kun det, man personligt har perciperet, eksisterer. Med vendingen "...et påstået 'udland'..." mener Krarup åbenbart, at eksistensen af en verden udenfor Danmark kun er et postulat, og da den ikke synes at være en del af Krarups private erkendelse, eksisterer den ikke for ham.

Og som om det ikke kunne være nok, nævner Krarup også systemskiftet i 2001. Med blot en almindelig skolelærdom udi Danmarkshistorien ved man da, at systemskiftet skete i 1901, altså 100 år tidligere. Systemskiftet i 1901 markerede overgangen til et moderne parlamentarisk demokrati, men Krarup mener måske, at vi har haft et nyt systemskifte, som har afskaffet det parlamentariske demokrati? Den opfattelse må vist heldigvis blot være totalitarismetilhængeren Krarups ønskedrøm.

Søren Krarup er også kommet i kamp med "... dagens kulturradikale Danmark." Og det efter at samme han har erklæret kulturradikalismen død og begravet.

Apropos begravelse; jeg tror, at både forfattere, chefredaktører og journalister er for civiliserede til at ønske at lægge statsministeren og Krarup i graven, men hvis Krarup selv skulle føle trang til at grave sig ned, vil jeg bare bede ham om at rive pænt efter sig.

Poul Genefke-Thye
Nivå

Beton-Krarup

Redaktionerne er forbløffende velvillige over for MF-pastor Søren Krarup, som har fyldt pressen med sine nationalistiske, selvretfærdige, afstumpede og humorforladte svulstigheder gennem et halvt århundrede. Velvilligheden skyldes ikke nogen overbevisningskraft i hans argumenter, men skal snarere søges i hans ufordragelige stil og betonagtige tankegang, hvis mangel på viden, indsigt og elementær humanisme afslører pastoren som en nationalistisk fortidslevning, som det fremgår af hans seneste skrifter (bl.a. Information den 6. april).

Hvorfor denne redaktionelle velvillighed over for præstens opstyltede og perfide retorik? Der findes én - og kun én - rationel forklaring: Pastorens skriftstykker afslører og dokumenterer - i det omfang han afspejler det regerings-støttende partis holdninger - et så énøjet politisk fundament, at enhver overtydes om de afgørende grænselinier i dagens politik. Kort sagt: Uhyrlighederne aftrykkes som dokumentation.

De pastorale henvisninger til "det danske folks førstefødselsret til Danmark" (en floskel der genbruges i flere indlæg i Politiken) dækker over en betonagtigt militant holdning over for (særlig) muslimske indvandrere og den islamiske verden. Heraf følger, at hans indlæg demonstrerer en direkte linie mellem den (på én gang inhumane og uforstandige) danske udlændingepolitik og den ubetingede støtte til nogle af historiens mest afskyelige overgreb, der fortsat bliver begået i Irak. Godt at kende den ubetingede pastorale DF-opbakning til den statsterrorisme, der ledes af Bush og Blair, og som tjener til at genoplive den militarisme, der tog flugten med Sovjetsystemets sammenbrud.

Tak for den klare dokumentation.

Ole Krarup
MEP, professor dr. jur.

Før Iran bombes

Som det er fremgået af Information, senest den 10. april, forbereder USA at bombe - måske med atomare bomber - Irans atominstallationer. De nykonservative galninge, der har magten i USA, lader sig ikke bremse af fiaskoen i Irak.

EU er (endnu?) ikke rede til at støtte den uhyrlige optrapning af krigen mod den muslimske verden, en krig hvis formål er at tiltvinge sig adgang til olien, men hvis følge er en bestandig eskalering af den folkelige støtte i disse lande til den islamiske fundamentalisme og terrorismen. Med uhyggelige følger for hele den vestlige verdens sikkerhed.

Hvad foretager den danske regering sig i denne sag? Vi er dog medlem af sFN's sikkerhedsråd, men vil regeringen være lige så følgagtig over for USA i denne sag som i Irak-krigen? Hvad er regeringens holdning i de forhandlinger, der pågår i EU? Hvor er de medier, der stiller kritiske og opfølgende spørgsmål til regeringen herom?

Svaret blev ufrivilligt givet af en politisk journalist i en debat på DR P1 forleden: Vi (journalisterne) er optaget af spillet (mellem partierne i Folketinget), mens vælgerne er interesseret i sagen. Trist at det danske demokrati skal trækkes med så inkompetente og uansvarlige politiske journalister og medier.

Ib Christensen
fhv. MEP & MF, Randers

Flyt til Sverige

Øresundskonsortiet, som ejes af den danske og svenske stat, har lanceret en kampagne, der skal overtale danskerne til at flytte til Sverige. Konsortiet anbefaler os i en stor reklameavis og på deres hjemmeside at flytte til nabolandet, hvor der er billigere boliger, biler, restauranter, dagligvarer, tøj, møbler og tandlæger. Der er tillige et moderne sundhedsvæsen, tre års længere middellevetid, gratis mad til skolebørn og modermålsundervisning, hvor danske emigrantbørn lærer at tale og skrive korrekt dansk. Der er også børneinstitutioner, som tilpasser deres åbningstider til børn og forældres behov og meget mere moderne velfærd.

Når den danske og svenske stat i deres konsortie er blevet enige om alt dette, må det vel passe. Tilbage står så spørgsmålet til danske politikere og til regeringen i særdeleshed: Hvordan bærer svenskerne sig ad med at lave sådan et herligt samfund uden skattestop og ditto loft og uden værdifulde olie- og gasforekomster? Svar udbedes.

Jan Krag Jacobsen
Farum

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu