Læsetid: 4 min.

LÆSERBREVE

Debat
5. juli 2006

Apropos prostitution

Hvis en mand (eller for den sags skyld en kvinde) besidder mere eller mindre gængse sexuelle fantasier, som han ikke kan udleve, enten fordi kæreste/ægtefælle ikke ønsker at deltage i, eller fordi han er single, så har han tre muligheder:

Han kan forsøge at glemme alt om at udleve dem, han kan forsøge at finde en (anden) kvinde, der intet har imod at deltage i dem eller han kan henvende sig til en prostitueret, som typisk ingen problemer har med at deltage i mandens fantasier. I sidstnævnte tilfælde kan man med rette hævde, at den prostituerede har en mentalhygiejnisk funktion. Hvad er det mest rimelige valg?

Anders Johansen,
Humlebæk

Til forsvar for Peter Plys

Som mange andre har jeg været i tvivl om Tyrkiets eventuelle optagelse i EU. Jeg har vel nok nærmest været for. Men så skete der noget:

Tyrkisk tv har blacklistet Peter Plys fordi dennes bedste ven, Grislingen, er en uren gris, og det kan muslimer ikke godtage.

Det kan vi naturligvis ikke acceptere i et land, hvor vi elsker grise så meget, at vi producerer 25 millioner af dem om året. Det sker ganske vist ikke uden omkostninger, hvilket vi kan mærke her hvor vi bor, navnlig i østenvind. Inden for få hundrede meter er vi nabo til en gyllebaron.

I vores gennem regulerede dronningerige er det bestemt, at al afføring fra samtlige fem millioner indvånere skal bortledes gennem de kommunale kloaksystemer og efterfølgende behandles i kemiske og biologiske rensningsanlæg. Det er vældig fint.

Men forklar mig så lige, hvorfor man hælder afføring fra 25 millioner grise ud på jorden. Jeg mener - hvor er logikken?

Engang kunne man forsvare den store svineproduktion med de tusindvis arbejdspladser på slagterier og i forædlingsindustrien. Nu bliver svinene læsset på lastbiler og transporteret til Tyskland, hvor polske kollonnearbejdere slagter dem til lave lønninger. Danish Crown lukker derfor stribevis af danske slagterrier og sender hundredvis af folk på gaden, senest i Grindsted.

Den måde dyrene bliver behandlet på, mens de er i live, trodser enhver beskrivelse. Søerne fikseret i stålbure, og deres afkom må leve deres korte liv på tremmegulve, indtil de bliver transporteret rundt i Europa. Det er synd for Grislingen, som både er et klogt og et godmodigt dyr.

Jens Kimby,
Haderslev

Sol over land

Den hedenske sol
en vanvittig appelsin
så forelsket i vores hud
indtil den rygende daler

Rolf Steensig

Æresdrab eller dummebøde?

I de mange artikler om mordet på Ghazala Khan burde kommentatorerne beskæftige sig med de økonomiske og sociale forhold, der altid er forudsætningen for salg og køb af kvinder. Hvor mange penge eller andre ydelser var der involveret i Ghazala Khans død, og hvilke andre muligheder havde hendes familie i realiteten for at komme ud af deres økonomiske klemme end den at udføre et afskyeligt drab?

Per Mortensen,
Rungsted Kyst

For dårligt Riis

Hvis det viser sig at være rigtigt, at Basso har krudtet sig for at vinde, må Riis samt hr. B. S. Christiansen, pressechefen Brian Nygaard mfl. virkelig skamme sig. Det er da for dårligt, at man ikke med de mange millioner fra sponsoren CSC kan klare sig med lovlig træning.

Og tænk sig, at man også sætter liv og lemmer på spil for at komme på den øverste skammel - den første tanke går straks tilbage til den gang Riis selv udtalte, at han da aldrig var blevet testet positiv. Ja,ja, direktør Riis.

Birk Keller,
Nørrebro

Farvel tv-dope

Endelig sommer. Rigtig sommer uden fjernsyn som daglig narko. Touren er gået op i doping. Morten Stig Christensen har frataget os Jørgen Leth.

I stedet har vi Rolf Sørensen, skandalelægen Luigi Ceccini gamle elev fra Ariosteaholdet og indtil for nylig personlig rådgiver for Ivan Basso. At høre ham udtale sig om den verserende dopingsag må være at sammenligne med synet af en ræv, der vogter høns.

Hvorfor eneste argument, for at lukke op for det tidligere så forførende tv-narko, er en mand, de kalder kylling. Og udenfor frister sommeren. Uimodståeligt.

Torben Holleufer,
København V

Unge soldater ofre for tåbeligheder

25 soldater i den danske besættelseshær i Irak risikerer at blive sendt hjem, fordi de har trodset et totalt spiritusforbud i besættelseshæren og drukket et par pilsnere, da de på tv se en fodboldkamp-

De to mest tåbelige foreteelser i menneskelivet overhovedet - det at drikke alkohol og det at melde sig til/lade sig tvangsudskrive til militærtjeneste - er her vist nok undtagelsesvist kommet i et modsætningsforhold.

Den optimale løsning 'problemet' vil være, at de unge mennesker bliver sendt hjem eller selv rejser hjem, giver sig til at bestille noget samfundsnyttigt og resten af live afholder sig fra alkoholdige drikke.

Henning Sørensen,
Grenaa

I demokratiets hellige navn

Hvis Israel i dag er et forbillede på et fungerende demokrati i Mellemøsten, så ønsker jeg ikke et demokratiseret Mellemøsten i det lys - efterhånden er der ikke grænser for, hvad omverden lader feje under demokratiets kappe.

Zubair Butt Hussain,
København

Kom så DR

Drikker rytteren for koldt vand og får flyveskid bruges cykelkasketten, fortæller Rolf Sørensen fra Touren. Så tæt på kom Jørgen Leth ikke, men han kunne jonglere med det danske sprog, så fransk fik baghjul. Prises må han: Så kom an DR, som plaster på TV 2's misere.

Ivan Gullev,
Frederiksberg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her