Læsetid: 8 min.

LÆSERBREVE

For ringe, Ritt Jeg forstår godt, hvis folk, der stemte på personligt på Ritt Bjerregaard, har en dårlig smag i munden i dag. Mage til stikk...
Debat
19. december 2006

B>For ringe, Ritt

Jeg forstår godt, hvis folk, der stemte på personligt på Ritt Bjerregaard, har en dårlig smag i munden i dag. Mage til stikken hovedet i busken og ansvarsvægring skal man da lede længe efter! Når man er valgt som overborgmester for landets hovedstad, følger der et stort ansvar med.

Man kan ikke bare nøjes med at lave de sjove ting, som ser godt ud på tv, man er også nødt til at gøre noget, som kan sikre, at kommunens unge fortsat har et sted at være, hvor de kan udfolde sig på deres egne præmisser, uden at de er nødt til at slås med politiet for at bevare det. Og derudover er man selvfølgelig nødt til at overholde de aftaler, som ens for-forgænger i embedet, Egon Weidekamp, har indgået på kommunenes vegne med en hel ungdomskultur. Det siger da sig selv!

Det er intet mindre end en skandale, at Ritt ikke er sig sit ansvar og sine forpligtigelser bevidst og helt åbenlyst er ligeglad med, at et helt kvarter og en hel ungdomskultur i hendes by skal ligge i borgerkrig, fordi hendes partifæller med Jens Kramer i spidsen har gjort i nælderne.

Tariq Jakobsen
kunstner

Faderhusets korstog

Med fare for at lyde som en meget irriterende reklame kendt fra tv, får jeg lyst til spørge Faderhuset: Hvad er det, I har gang i? Er der ikke noget med, at julen er hjerternes fest, står der ikke noget i Bibelen om, at man skal være mod sin næste, som man ønsker, han skal være mod en - og noget om broderkærlighed og om at vende den anden kind til?

Faderhuset købte Ungdomshuset for en slik, men har nu fået tilbudt seks gange så meget. For 15 millioner kroner kan I få beliggenhed, skønhed og masser af plads til at bryde ud i inspireret sang og dans! Hvorfor er det så vigtigt at kæmpe med næb og klør for jeres ret til at beholde et gammelt faldefærdigt hus på Jagtvejen i København?

Det kan jo så ikke være selve huset, det drejer sig om. Man er fristet til at tro, at kampen er faldet som en appelsin i jeres turban. Der er jo intet, der binder folk sammen som en kamp mod de andre - pulsen stiger, og hjertet banker, når vi kan samles om at have ret.

Prøv at forstå: De unge i Ungdomshuset tror også på noget, ikke det samme som jer, men I har dog det til fælles, at I er urokkelige i jeres tro. Ungdomshuset er deres helligdom; de har kæmpet for huset i årtier og derved gjort det til deres eget. I kender risikoen for vold og ødelæggelse. Må jeg minde om, at det kristne budskab er kærlighed , og at i denne kamp er I ikke de sagtmodige, oprørerne, modstandsbevægelsen - I er overmagten!

Trine Troelsen
kommunikationskonsulent

Som chili i medister

Er det rimeligt at lukke Ungdomshuset? Nej, det mener jeg ikke! De unge har lov til at have et sted at være, et sted, som er deres, hvor man kan gøre, som man har lyst til. Uden det ville Danmark være fattigere, da unge med en anden politisk holdning og livsstil end flertallet er som chili i den danske medisterpølse - en farveklat i den grå hverdag. Det ville være ærgerligt at rydde det, for hvad er der så tilbage af dansk kultur? 'Almindelige' steder som kirker og museer. Steder, der næsten ikke skiller sig ud fra andre landes seværdigheder og Danmark i al almindelighed.

Oven i har de unge arbejdet lang tid på at give huset sin ånd. Da kommunen efter branden i 1999 sagde, at huset ikke kunne restaureres på grund af omkostningerne, byggede de unge selv huset op for ikke særligt mange penge.

Desuden har Københavns Borgerrepræsentation lovet, at huset ikke blev solgt. Alligevel solgte man det i år 2000 til Faderhuset. Det er da snyd!

Hvis menigheden overtager huset, vil de unge muligvis besætte et andet hus. Vil kommunen hellere have det?

Anna Mucha Jørgensen
Charlottenlund

Jule(u)fred på Nørrebro

Julefreden breder sig - blot ikke på Nørrebro ved Ungdomshuset - nu Faderhuset.Hvem vilsætte sine ben på et sted, som går for at være kristeligt, men ikke viser det i handling?

Atforetagendetikke er kristeligt ses af frugterne: af mangel på kærlighed. Af 'lysets børn' forventes kærlighed til både venner og fjender.Harmen mod de unge ballademagere er retfærdig iverdens øjne, men ikke i Guds øjne.

Faderhuset må derforindse, at Københavns Kommune har handlet forkert ved at tilskøde det ejendommen, som de unge har vundet hævd p -og tilgive kommunen for det.

Og så ellers se sig om efter noget andet -og blive lidt mere i tankegang og handlemåde som den Herre, de ønsker at tjene.

Knud Held-Hansen
Aalborg SØ

Rettidig omhu!

Apropos urolighederne på Nørrebro:

Hvordan var det gået Peter, hvis forældrene havde grebet ind i tide?

Hvordan var det gået Søren, hvis skolen havde grebet ind i tide?

Hvordan var det gået Eva, hvis de sociale myndigheder havde grebet ind i tide?

Hvordan var det gået Jens, hvis folketinget havde grebet ind i tide?

Hvordan var det gået Mohamed, hvis Københavns kommune ikke havde grebet ind i utide.

Hvordan var det gået, hvis politiet.....nåh, nej, hvis alle havde udvist rettidig omhu, så havde der ikke været brug for politiet.

I stedet for blev Peter, Søren, Eva, Mohamed og Jens pågrebet under urolighederne.

Arne Hoff
Helsingør

Replik til Martin Lidegaard

Den radikale Martin Lidegaard svinger sig i Information den 15. december helt op i de tynde luftlag over, at SF skulle støtte skattestoppet. Men Lidegaard kan roligt sætte begge ben på jorden igen, for intet kunne være mere forkert. SF har været imod skattestoppet, og vi er det den dag i dag - og det vil vi være hver eneste dag i fremtiden. Og SF vil - som vi gør i dag - arbejde hårdt for at få ethvert parti og enhver regering, der bekender sig til skattestoppet, til at komme på bedre tanker. For vi har hårdt brug for en ny skattepolitik. Skattestoppet skaber år for år større ulighed i Danmark, mens det udhuler de offentlige indtægter, der skal bruges til at betale for blandt andet sygehuse, daginstitutioner og kollektiv trafik.

SF er derimod optaget af, hvordan vi kan få en anden regering, som kan føre en anden politik i Danmark. Derfor mener vi, at S, R og SF her og nu skal droppe personspørgsmålet, om den ene eller anden skal være statsminister. Las os i stedet snakke politik og få skabt et slagkraftigt alternativ, der kan vælte VK-regeringen og føre en ny og fundamentalt anderledes politik.

Måske skulle Martin Lidegaard også tænke lidt længere end blot at afskaffe regeringens skattestop. Det mest interessante spørgsmål er vel, hvad man vil sætte i stedet. Hvis en skattereform blot skaber endnu mere ulighed, er der ikke meget vundet ved den manøvre. Og det er netop problemet ved Det Radikale Venstres skattepolitik. Flere uafhængige undersøgelser - bl.a. fra Skatteministeriet og AE-Rådet - har dokumenteret, at den radikale skattepolitik øger uligheden massivt. Danmarks fattigste familier skal af med op mod 2.000 kr. mere i skat, mens den velhavende direktør i luksuslejligheden får en skattelettelse på op imod 60.000 kr.

Den radikale leder, Marianne Jelved, har ved flere lejligheder antydet, at hvis tingene hænger sådan sammen, må den radikale skattepolitik laves om. Det er vi glade for. Men vi venter stadig på et udspil fra de radikale.

Villy Søvndal og Morten Homann
formand og skatteordfører, SF

En julehilsen

Nordpolen smelter nu dramatisk hurtigt, siger forskerne i USA, og vores prioriteringer hedder underligt nokstadig: større julegaver, mere forbrug,mere arbejde, mere friværdi - og dermed: mindre tid til hinanden, mindre nærvær, større afstand, mindre forståelse (hvem sagde:merekrig mod terror?!) Hvornår dropper vi kulden mellem mennesker og genindfører den på Nordpolen?Jeg ønsker fred ogkærlighed samt god jultil alle!Om duersikh,kulturradikal, muslim ellerateist er lige meget. Julen er jo alligevel en gammel 'hedensk' eller romersk fest, som oprindeligt intet har med en vis tømrersøn har at gøre. Det handler nok snarere om at tage sig kærligt af hinanden her i den kolde og mørke vintertid.

Jonas V. Thomsen
Rødovre

Vederkvægende læsning

Det var vederkvægende at læse Klaus Lynggaards tilbageblik på firsernes alternative danske rockscene - De vrede overfrakkers parade - i lørdagens Information. Der er vel kun at tilføje, at "den tidstypiske, næsten selvparodiske titel The Icecold Waters of the Egocentric Calculation" - titlen på Ballet Mecaniques første LP - jo egentlig er et citat, nemlig fra Marx & Engels Det kommunistiske manifest (1848).

Så titlen er måske ikke så tidstypisk endda. På mange måder måske snarere profetisk både fra Marx og Engels side, men også fra Martin Halls. Titlen beskriver vel ganske præcist det politiske klima i dagens Danmark.

Claus Krogholm
Skanderborg

Bye, bye Barfoed

Så røg Lars Barfoed, og det vil jeg kun græde tørre tårer over, men hvis jeg var konservativ, hvad jeg heldigvis ikke er, ville jeg nok begynde at tænke over, hvem der er ven, og hvem der er fjende? Ja! Det har ikke været nemt at være konservativ i denne regering, sådan set over en bred kam, hvor mange af de konservative ministre har ikke måttet lægge ryg til spot og spe og irettesættelser fra vennerne i V og DF. Hvor længe vil man ydmyge sig selv, hvor længe vil man lade sig træde på? Det kan kun de konservative svare på.

Kent Broe Rasmussen
Hobro

Røde journalister

I Information den 16.-17. december kunne man læse, at ni af 10 journaliststuderende er røde. Få at nå frem til det resultat medregner man Det Radikale Venstre som et 'rødt' parti. Men de radikale er - og har altid væretet borgerligt parti. Så hvorfor har Information nu gjort det til et 'rødt' parti? Er det af uvidenhed, eller er det for at manipulere? Det sidste passer meget godt med den drejningmod højre, som ser ud til at være Informations generelle holdning i snart lang tid. Jeg savner en Information med langt mere bid og langt mindre leflen for middelklassen.

Erik Jespersen
musikpædagog

Bedre behandling

"Rådsformand for Region Midtjylland, Bent Hansen (S), ser et godt samarbejde mellem regionsrådsformændene som den eneste måde på at sikre befolkningens sundhed fremover." Citatet er fra Dagens Medicin. Det handler om, at Bent Hansen vil have flere penge til de offentligt ejede hospitaler, han føler sig som ejer af. Men der er en anden mulighed for at sikre bedre behandling. Lad pengene følge patienten og giv patienten frit hospitalsvalg, der selvfølgelig også skal omfatte privatejede hospitaler. Så vil det være slut med ventetid og dårlig service/behandling.

Erik Bach
formand for Patientforeningen

Signalværdi

*Tænk hvis terroristerne i Irak og Afghanistan finder ud af, hvor lidt der egentlig skal til, før Fogh kapitulerer og endda ofrer en af sine ministre.

Jakob Johannsen
Kgs. Lyngby

Opbakning til politiet

*Vi sætter hårdt ind mod indvandreres børn, som laver bandekriminalitet, men når det er velhavendes børn, som f.eks. i Ungdomshuset, er vi blødsødne, og i mange år har vi ladet tingene eskalerere. Stor opbakning og forståelse til politiet, som er under hårdt pres og passer sit arbejde.

P. Henriksen
Odense C

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her