Læsetid: 7 min.

Læserbreve

Læserbreve bragt i dagens Information
Debat
17. februar 2007

Endnu engang udsættes medlemmerne af Dansk Folkeparti og deres vælgere for et umenneskeligt pres. Enten skal de følge deres religiøse leder, Søren Krarup, og bekæmpe landsindsamling til fordel for de nødlidende i Afrika, eller også må de lægge afstand til kronprinseparret, som støtter indsamlingen. Må Gud være med dem - også dem i Afrika.

Ib Jensen
Søborg

Er sandheden borgerlig?

Den rene teori om kommunismen er blevet besmudset med den oplysning at den under sin halvfjerdsårige praktisering har kostet 100 millioner mennesker livet.

Ejvind Larsen sætter sagen elegant på spidsen: Hvor der handles, der spildes, og kapitalismens tilhængere har ingen grund til forargelse over kommunismen, som oven i købet har langt smukkere idealer.

Marx har jo aldrig gået ind for fangelejre, men for et paradissamfund hvor friheden hersker.

Jeg vover et stormløb mod dette dogme, som på Information synes lige så urokkeligt som bekendelsen til den frie hash på Christiania.

Kort sagt, det ene samfundssyn kan ikke være lige så godt som det andet. Marx's tanker om udviklingen hen imod det ideale samfund adskiller sig markant fra det vestlige demokratis grundtanker, nemlig ved at rumme teorien om den nødvendige vold. Foragten for frihedsrettigheder i vores forstand er en rød tråd i mandens tankeverden.

Enhver der gider, kan slå op i Manifestet og i hans Kritik af Gothaprogrammet. Især i det sidste udtrykker mesteren sit livslange had til to institutioner, religionen og det parlamentariske demokrati.

Når det påstås at diverse diktatorer har misbrugt mesterens hellige lære, er det udtryk for ønsketænkning. Både Lenin og Stalin kendte deres Marx udmærket og kunne finde i hans værk finde tankegange der legitimerede hvad de gjorde.

Jeg tror bestemt ikke at Marx har tænkt på Gulag, kun på et tidsmæssigt uafklaret diktatur, hvorefter paradis ville indtræde. Marx var ikke nogen forbryder, bare dybt naiv.

Stefan Brixtofte Petersen
lektor cand. mag.

Skamløst misbrug af Information

Aia Fogs Synspunkt i Information 14. februar var et skamløst misbrug af avisen. For Aia Fog fortier fuldstændig, at hun har skiftet parti af personlige karrieregrunde.

24. oktober 2006 var der stiftende generalforsamling i Socialdemokraternes 1. kreds, Østerbro. Der var to kandidater til formandsposten.

Den ene var Aia Fog, der stillede op som fungerende kredsformand. Den anden var en yngre kvinde, Katrine Hofman Bang.

Begge holdt en varm og stærk tale om, hvorfor de ville være socialdemokratisk kredsformand.

Ved den skriftlige afstemning tabte Aia Fog. Hun fik 40 stemmer mod Katrines 61.

Sådan er demokratiet.

Men hvad gør Aia Fog? I stedet for at tage sit demokratiske nederlag som en kvinde, melder hun sig ud og misbruger Informations Synspunkt til at bagtale sit gamle parti uden at fortælle de sagesløse læsere hele sammenhængen.

Jens Holmsgaard
medlem af 1. kreds, Østerbro

Tyrkerne skal selv bestemme

Kjeld Lykke skriver i Information d. 14.02, at de vælgere der er imod Tyrkiets medlemskab af EU, må stemme på enten Dansk Folkeparti eller Enhedslisten, fordi disse to partier, hvis de får flertal sammen, vil få Danmark til at nedlægge veto i EU's ministerråd mod Tyrkiets optagelse i EU.

Jeg kan ikke tale på Dansk Folkepartis vegne, men i Enhedslisten har vi intet imod, at Tyrkiet bliver medlem af EU. Det kræver blot, at Tyrkiet, for det første, lever op til optagelseskravene - hvilket Tyrkiet ikke gør i øjeblikket - og at man i Tyrkiet selv beslutter sig for at blive medlem af EU.

Vi vil selvfølgelig ikke anbefale Tyrkiet medlemskab af en klub, som vi i bund og grund helst så opløst. Men det må i sidste ende være tyrkernes egen beslutning - ikke vores.

Rune Lund
EU- og Europaordfører for Enhedslisten

Stendød diskussion

Hvorfor er det en halshugning af kunstnersammenslutningerne fordi de er forment afgang til Charlottenborg og Den Frie ? Og hvorfor kan kunstnersammenslutningerne ikke forny udstillingskonceptet ved at flytte til et nyt sted ?

Såsom at leje tomme lokaler til deres udstilling f. eks. tommefabrikshaller, butiklokaler mm.

Med de mange medlemer sammenslutningerne har burde der være nok af energi til at organisere en sådan omstrukturering. At flytte udstillingenskonceptet til et nyt sted ville måske også forny sammenslutningerne egen stendøde diskussion om nutidig relevans og ikke bare en diskussion om vægplads.

Mikkel Niemann
Billedkunstner

Terrorisme på skoleskemaet

For nogle år siden var indbyggerne i Washington ude for noget så udsædvanligt i USA som en velgennemført sabotagehandling mod en bygning.

Præsidenten i USA greb anslaget til at rette et højrenationalistisk og kristenreligiøst udfald mod alverdens ondskab og med et udtryk fra 2.verdenskrig at rette skytset mod nogle grimme aksemagter, hvilket siden har kostet mange tusinder livet, fortrinsvis muslimer, og indførelse af nationale terrorlove.

Som en følge heraf indfører den danske undervisningsminister et nyt fag i folkeskolen: terrorisme. Det må give mange lærere anledning til at fortælle historien om, hvordan den danske statsminister greb chancen for, under påstand om at være blevet angrebet og en påstand om et FN-mandat foruden ved at minde befolkningen om partiet Venstres holdning under besættelsen, at erklære Danmark i krig, et halvt hundrede år efter sidste besættelse.

Per Diepgen
Halskov

Partisoldater som nævninge

I Information 16.2.07 citeres Eva Smith for følgende: "-de politiske

partier bruger indstillingerne som en slags belønning der kan deles ud til flittige partisoldater."

Jeg ved ikke, hvor hun har de oplysninger fra.

Jeg kan meddele, at for SFs vedkommende har det absolut intet på sig. Hun har derimod ret i at sammensætningen er skæv. Det kunne skyldes, at det er det for mange er rent tidsmæssigt er svært at påtage sig en retssag som

den såkaldte Glostrupsag eller den såkalde Gazhalasag.

Og dertil kommer, at honoraret slet ikke dækker tabt arbejdsfortjeneste. Det udgør brutto 1.100 kr. per dag.

Jan Damskier
nævning og medlem af SF Indre By

Eksportøkologi gir kvalme

Folketinget understøtter en landbrugsminister der i disse dage rejser rundt på al verdens messer for at gøre danskere "til verdensmestre i økologisk eksport". Et flertal bestående af V,K og O har afsat midler til 'eksportfremme' af økologisk mad og drikke fra den i forvejen decimerede Landdistriktspulje. Arla, Danish Crown og andre fra det agro-industrielle kompleks 'er med på toget', som det kaldes noget misvisende.

Vi taler om en minister der helst flyver og produkter der transporteres ad motorveje. Ikke ord om eksportøkologiens forbrug af CO2.

Og hvad mon producenterne udenfor Danmark siger til at deres voldsomt substituerede 'kolleger' dumper på deres hjemmemarked? Danmark er end ikke selvforsynende med økologisk mad og drikke bortset fra mælk.

Var det da ikke bedre at Folketinget i stedet for støtte en klasse af udenlandske eliteforbrugere fordelte 'overskuddet' til de som har behov.

Masser af plejehjem og andre offentlige institutioner i landdistrikterne har alvorligt brug for at deres ernæring får et løft.

Påtænk endvidere at kommunerne i landdistrikterne skal både 'slankes' og etablere en forvaltning der er coached til tilbud fra transnationale virksomheder. Hverken kommuner eller regioner har derfor tid endsige lovgivning til at give lokale småbønder forrang som forsyner af basale levnedsmidler.

Det som Folketinget er ved at nedbryde, er den lokale sociale solidaritet. Det er til at få kvalme af.

Måske vi også herhjemme har brug for madsuverænitet.

Tao Kongsbak
medlem af Frie Bønder

Kvælende kvalitetsreformer

Jeg har efterhånden læst en del artikler om reformer,styringer, kontroller og registreringer osv. så jeg er ved at brække mig over det. Måske mest, fordi det er nødvendigt, at fagfolk og andre skrive om disse tiltag? I et håb om at blive hørt - ja, formentligt.

Det virker som om de politikere, vi sammen har valgt til tinge, ikke alle er været de 'skarpeste knive i skuffen'. ( eller er de tveæggede? )

Hvad med om vi fik gennemført en 'politikerkvalitetsreform' - får vi, samfundet Danmark, den kvalitet i den førte politik, som vi har krav på? Noget tyder på, at det gør vi ikke.

Vi kunne måske ønske os, at oprette en netportal for politikere, der giver os et samlet ,overskueligt billede af de enkelte politikere/ministerier, og deres arbejdsresultater. På samme måde som vi kan finde det 'bedste hospital', den 'dårligste læge', 'butikkernes smily'er' og så videre i det uendelige . . . .

Dette kunne måske bringe kvalitet ind i det politiske arbejde? hvem ved.

En 'politikersmily', hold da op.

Perfidt, ja måske, men det er der så meget andet, der også er.

Ovenstående er affødt af, at jeg netop nu sidder med lektor Jørn Loftagers kommentar (Information 12. februar) til det kvælende reformtyrani, vi er vidner til i disse tider.

Mads Flummer
Fredericia

Journalogik for pædagoger

Man skulle have været pædagog. Så kunne man rende rundt og dunke de små, sagesløse handikappede i hovederne, hvis altså ikke de kunne klare det selv.

Man kunne også have været plejehjemsassistent. Så kunne man bede de gamle om at ligge, som de selv havde redt.

Eller også kunne man have været journalist.

Så kunne man rende rundt og dunke de små, sagesløse pædagoger i hovederne med et slet skjult kamera.

Eller måske skulle man have været politiker.

Så kunne man jo spørge sig selv, hvorfor det er så svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft på det sociale område, når der nu både lokkes med lav løn, ringe anerkendelse og offentlig henrettelse ved hjælp af suspekte journalistiske metoder.

Mette Henriksen
overlevende pædagogdatter, Højbjerg

Gradbøjet arbejdsmarked

Om det er partiformand Bodil Kornbek eller Ritzaus skribent er ikke klart. Men ifølge torsdagens Information, ønsker Bodil Kornbek at samle én bæredygtig opposition om et

"arbejdsmarkedsudspil, som hun håber, at partierne sammen kan gradbøje"

- hvad i al hulen betyder det?

Er det:
arbejdsmarked
arbejdsmarkedere
arbejdsmarkedest?

Mette Gad
København S

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her