Læsetid: 7 min.

Læserbreve

Læserbreve bragt i dagens Information
17. marts 2007

Noget af det smukkeste
Kærlighed mellem to mennesker er noget af det smukkeste, der findes. Mellem fem er det fantastisk.

Kim Schumacher

Politiets kommunikation

I fagbladet Markedsføring roser flere kommunikationsbureauer politiets kommunikation i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset og de efterfølgende uroligheder, der bredte sig fra Nørrebro til hele den nationale sendeflade.

En direktør ser Per Larsen som "den mere politiske, den runde og sympatiske". Han kåres ligefrem til politiets optimale menneskelige ansigt, mens Flemming Steen Munch står for fakta og politichef Hanne Bech Hansen, som den, der bakker dem op.

Rigtigt set. Vi kan vel forvente at se alle tre i den kommende Far til fire-film: Kampen om Ungeren.

Per Larsen må drukne i tilbud om Skt. Hans- taler. Han er vant til at holde båltaler, og hans retoriske evner er uovertrufne, når han med et lille smil i mundvigen kommenterer alt fra politiets indsatsgruppe i helikopter på taget til blåt lys og bål i gaderne med: "Der er blot tale om en helt almindelig fogedforretning."

Københavns politichef Hanne Bech Hansen havde banet vejen for denne helt almindelige fogedforreting ved at udtale sit håb om, at en nedrivning og en tom grund i et par år ville svække den symbolske værdi. Her dokumenterede hun ikke alene sin fremsynethed, men også, at selv en politichef kan være dummere, end politiet tillader.

Rydning og nedrivning har været med til at etablere et stærkt symbol. Alle kender nu Ground 69. Ungern er der ikke mere. Den genopstår nu alle steder, hvor der er tomme ejendomme.

John Steen Johansen
cand.pæd.psych.

Kvindekroppen

Den pornoficerede kvindekrop er velkommen alle steder. Det ser man ved, at man får smækket patter, balder og kusser i masken, bare man skal ned efter et halvt franskbrød - men en kvinde der blotter sit bryst for at give sit barn die - puha, ad bad - det er for ækelt!

Det er simpelt hen for ynkeligt.

Susan Brinck
Roskilde

Kontaminerede nyheder

For et års tid siden fik jeg foræret en DAB radio. Herligt, så kunne jeg høre nyheder, lige når det passede ind i andre gøremål.

Nu er nyhedskanalen pludselig blevet forurenet med en masse om sport!

Hvad kommer det dog mig ved, at KGB Eindhoven har vundet 37 - 2 over PMS Sengeløse? Eller at en eller anden cyklist har kørt lidt hurtigere end nogle andre cyklister?

Jeg ved da godt, at det er uvurderlig viden for nogle mennesker - men så giv dog dem deres egen DAB sportskanal!

Ole Kropp
Bagsværd

Nægtes kontanthjælp

Jeg synes også, det er synd for Louise Grønhøj (Information den 15. marts). I dag kan en kontanthjælpsmodtager nægtes hjælp, hvis vedkommende ikke accepterer et arbejde med tre timers transport hver vej - uanset børn, osv. Men sådan er mennesker jo så forskellige.

Peter Ridder-JensenHorsens

Sludder eller uvidenhed

Kære Inger Støjborg, Venstres familieordfører! Det er med noget stor forundring, jeg læser dit svar om pasning og kvalitet de 10. marts her i Information.

Du siger "vi har lige brugt masser af penge til at nedsætte taksterne på forældrenes betaling til pasningsordningerne" - og det er dit argument for, at der ikke behøves flere penge til området til sikring af kvalitet i det danske pasningstilbud. Men søde Inger, jeg kan fortælle dig, at i Roskilde kommune har vi ikke set nogen nedsættelse af taksterne i vuggestuen, tværtimod er de blev forhøjet siden sidste år! Foghs valgflæsk i januar 2005 om nedsættelser af taksterne holdt selvfølgelig ikke i virkeligheden.

Så det lyder som enten sludder eller uvidenhed fra din side?

Bamser som karakterskala og kontrol er ikke godt nok, og jeg vil heller ikke stemme for, at den enkelte familie skal rode med at organisere barnepiger - hellere få udvidet åbningstiderne og få færre børn pr. pædagog - (læs: flere pædagoger) - til at løfte opgaven med vores små guldklumper. På den måde sikres alle familier samme kvalitet i pasningen og ikke kun de ressourcestærke familier.

Dorthe Rozalia Horup
mor og borger i Roskilde Kommune

Så forstå det dog, tåber!

Senest i Krause på tværs på Danmarks Radios's P1 tilslutter antropologen Dennis Nørmark sig koret af borgerlige, der mener at have fundet sandheden om demokrati, tolerance, åbenhed, frisind og frihed med al dets begrænsning, ensretning, normer og manipulation. De 'spilleregler' mener han belærende, at alle må underlægge sig, hvis de ønsker at være en del af samfundet og demokratiet.

Vi lader den lige stå et øjeblik!

Torben Kjær
Hillerød

Nyttige idioter?

Brian Mikkelsen ved ikke, hvorfor han sender mail til Danmarks Radio med besked om, at regeringen ikke kan lide Danmarks Radio.

Kenneth Plummer vil foretage fyringer i Danmarks Radio så intelligent som muligt, men ved ikke hvordan.

John Ekebjærg Jakobsen
stilladsarbejder

Information og ophavsretsloven

I ophavsretslovens paragraf 3, stk. 1. står følgende: "Ophavsmanden har krav på at blive navngivet i overensstemmelse med, hvad god skik kræver, såvel på eksemplarer af værket som når dette gøres tilgængeligt for almenheden." Information følger denne lovbestemmelse - hvad angår det skrevne ord. Der forekommer stort set ikke artikler uden navngivning - af de skrivende. På det område er Information ikke i tvivl om, hvad der er god skik. Desværre bryder Information i hver eneste udgave ophavsretslovens bestemmelse om navngivning, når det drejer sig om fotografier.

I f.eks. udgaven den 15. marts er der ved et stort forsidebillede ikke fotografnavn. På siderne 4, 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18 og 23 bringes i alt 10 fotografier uden navngivning. Bortset fra en enkelt artikel fra Ritzau er alle øvrige artiklers forfattere navngivet. Men i en anmeldelse af kulturredaktøren, hvor Peter Øvig Knudsens bog roses i høje toner som yderst relevant og fremragende dokumentarisk, bringes f.eks. hele tre fotografier uden fotografens/fotografernes navne. Siden billederne bringes, må redaktøren mene, at fotografierne er væsentlige, men han ulejliger sig ikke med at fortælle læserne hvem, der har ydet den fotografiske dokumentation.

Det er dels i strid med Ophavsretsloven, og især er det en hån mod fotograferne. Det er for dårligt!

Hans Otto
pressefotograf

SVAR: Hovedparten af de fotografier, Hans Otto refererer til, har Information købt hos billedbureauet Polfoto. Her har vi skrevet ved hvert fotografi, at det er fra Polfoto, men fotografens navn bør naturligvis også nævnes. Vi beklager, at vi ikke altid har været tilstrækkeligt opmærksomme på dette.

Derudover angiver vi fotografens navn, så vidt vi har kendskab til det. Det har vi desværre ikke altid. F.eks. er der flere fotografier fra Peter Øvig Knudsens bog, hvor det ikke er angivet i bogen, hvem der har taget dem. Her må vi så nøjes med at skrive, hvilken bog de stammer fra.

Dog må vi beklage, at vi den 15. marts har glemt at skrive, at fotografiet på side 15 er ta-get af Informations fotograf Søren Hartvig, og at fotografiet på side 16 fra en Vietnam-demonstration er taget af den tidligere Information-fotograf Ernst Nielsen.

Troels Halgreen
billedredaktør

Selvretfærdig røv

Den 7. marts skulle folk fra Ungdomshuset have stået bag en hel avis. Sådan blev det ikke. På grund af urolighederne fik ungdomshusredaktionen kun otte sider. Ved du hvad, Information, det hænger meget dårligt sammen i mit hoved! At give ordet og ansvaret fra sig en dag er en god ide, som Information før har brugt. Det tydeliggør det magtforhold, der ligger i øjnene, der ser og i prioriteringen af nyheder. Beslutningen om, hvad der er af almen interesse er farvet. At give indsigt i, hvordan verden ser ud fra ungdomshusets tag, kan man mene om, hvad man vil, men at Information ombestemmer sig dagen inden, avisen skal på gaden er 'krysterisk' - og at skide på andres engagement. Det kan ikke være kommet bag på redaktionen, at det kunne komme til voldelige sammenstød. Det har Ungdomshuset aldrig lagt skjul på. Det var en flad fornemmelse at sidde med en halv ungdomshusavis i hånden. Er moralen at vi skal give ordet til problembørnene i vores samfund, men kun lade dem tale halvt ud? Hvis Information havde lidt selvrespekt havde de enten indrømmet, at de havde fået kolde fødder og aflyst projektet eller også havde de bragt hele avisen. Sagt med den forsmåede redaktions ord: Der fik Information reddet sin selvretfærdige røv! Men min respekt får I ikke.

Maja Sørensen
studerende

Kritisk journalistik

"Denne gang taler han sandt," vurderer Information i en overskrift den 16. marts i an-ledning af censurerede Pentagonpapirer fra en hemmelig afhøring, hvor en anonym flådeofficer påtog sig ansvaret for 31 kendte og ukendte skelsættende terroraktioner på vegne af en ifølge artiklen tortureret pralhals. Hvad bliver det næste - at Marinus van der Lubbe helt sandfærdigt antændte Rigsdagen i Berlin 1933?

Jan Søttrup
København K

Chirac ikke populær

Jeg har det meget svært at forstå, hvad der har fået journalisten Tine Byrckel til at tro, at Frankrig har været og stadig er glad for Chirac. Det er hverken det billede, jeg får tilbage fra de franskmænd, jeg kender, eller det, der står i de franske aviser, jeg læser (især Le monde). I den franske, borgerlige avis Le figaro kunne man læse i 2006 at kun 16 procent af den franske befolkning havde tillid til ham. Jeg synes at erindre, at han har været/er den præsident, som har haft den laveste popularitet. Jeg har næsten ikke set en sondage, der har undersøgte hans chance for at blive præsident. De store aviser skriver meget lidt om ham, med mindre det har at gøre med udenrigspolitik, som han er ansvarlig for, eller de skandaler, han er ramt af. Hvoraf kommer så det billede, der er skabt i 15:15, at der ikke er et tørt øje i frankrig efter, at Chirac har annonceret, at han trækker sig?

Emmanuel Limal
København

Hvilken lettelse

Hvilken lettelse at vågne op til nyheden om, at amerikanerne nu har fået én mand til at tage ansvar for næsten alle terrorhandlinger de sidste årtier. Nu hvor de er i gang, kunne de jo passende få ham til at tage ansvaret for klimaforandringerne også, så vi alle fremover kan sove helt trygt om natten?!

Karina Pultz
København N

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu