Læsetid: 3 min.

Læserbreve

Læserbreve bragt i dagens Information
5. marts 2007

Skattestoppet gavner alle danskere

I Information den 26. februar gentager SF's Pernille Frahm den påstand, at skattestoppet vender den tunge ende nedad. Jeg kan oplyse Pernille Frahm om, at skattestoppet har en fuldkommen ubetydelig effekt på uligheden. Det viser en opgørelse fra Finansministeriet.

Til at måle uligheden bruger man den såkaldte Gini-koefficient.

Skattestoppet har isoleret set betydet en stigning i Gini-koefficienten på 0,11 procentpoint. Til sammenligning steg Gini-koefficienten samlet set 2,6 procentpoint under Nyrup.

Jeg vil derfor gerne gentage, at skattestoppet giver tryghed og vished for alle danskere. Det sikrer, at lavindkomstgrupperne ikke får udhulet deres økonomiske råderum af højere skatter og afgifter. Under Nyrup steg kommuneskatterne 3 procentpoint.

Det ønsker vi i Venstre ikke, at danskerne - og lavindkomstgrupperne - skal stå model til. Derfor står vi fast på skattestoppet.

Danmark er det land i den vestlige verden med den højeste grad af økonomisk lighed. Regeringen gør en aktiv indsats for at sikre fortsat lighed, både på kort og på lang sigt. På kort sigt har regeringen indført dobbelt SU til forsørgere, ældrechecken samt et tillæg til pensionsydelsen for cirka 40.000 førtidspensionister.

På lang sigt ønsker regeringen at komme årsagerne til uligheden til livs. Det har den gjort ved at formulere det mål, at alle unge skal have en kompetencegivende uddannelse og flere indvandrere skal i arbejde.

Nu synes jeg snart, at SF må gøre op med de gamle myter og se i realiteterne i øjnene, nemlig at regeringen fører en skattepolitik, der kommer alle danskere til gode, og som er til langt større gavn for lavindkomstgrupperne end kommuneskatternes himmelflugt var det under Nyrup.

Kim Andersen
skattepolitisk ordfører (V)

Udsultning i Palæstina

At udsulte og ødelægge det palæstinensiske folk - er det ikke det, EU for tiden er med til at gøre ? Nuvel, hovedaktøren er det Israel, som siden 1967 har været besættelsesmagten på Vestbredden og i Gaza. Ovenikøbet i perioder med en brutalitet, der får besættelsen af Danmark 1940-45 til at blegne.

Dette er baggrunden for, at den israelske forsvarschef i efteråret 2003 offentligt erklærede, at en fortsat mishandling af palæstinenserne i virkeligheden ville være ødelæggende for Israel selv.

Den erkendelse blev senere fulgt op af flere tidligere israelske efteretningschefer, der offentligt gav udtryk for det samme.

Forinden havde der været uro indenfor egne rækker.

Jeg tænker på de modige israelske office-rer og soldater, der offentligt erklærede ikke mere at ville kæmpe i de besatte områder med det formål at "herske, udvise, ødelæg-ge, indespærre, likvidere og udsulte et helt folk."

EU's sanktioner mod det folk, der er ved at være udsultet og ødelagt, fordi en del af palæstinenserne fortsat vil kæmpe imod Israel som besættelsesmagt, svarer til, at Europa under ANC's kamp imod apartheidregimet i Sydafrika havde iværksat sanktioner mod Nelson Mandela, ANC og hele den sorte befolkning.

Stephen Egede Glahn
Humlebæk

Sprogpolitisk selvmål?

Under overskriften Et gevaldigt selvmål foreslår de radikale folketingsmedlemmer Charlotte Fischer og Morten Østergaard i Information den 27. februar:

"Hvorfor ikke gøre engelsk til vores officielle andet sprog - næst efter dansk?"

Formålet er, at underskudsdanmark skal afløses af overskudsdanmark.

Synspunktet er en videreudvikling af den gamle Lone Dybkjær hardliner-holdning, engelsk som eneste officielle sprog i EU. At de radikale virkelig mener det, blev bekræftet i de radikales politiske oplæg "OverskudsDanmark" fra august måned 2006:

"Danmark skal gøre engelsk til sit officielle 2. sprog".

Udmeldingen udløste straks en modreaktion fra Søren Krarup og Dansk Folkeparti, der varslede fremsættelse af en sproglov med det formål at stække engelsk i Danmark (Information den 18. august 2006). Beslutningsforslaget fra Dansk Folkeparti kom så den 6. december sidste år, blev førstebehandlet i Folketinget den 30. januar 2007 og drøftet på et tværpolitisk debatmøde arrangeret af Modersmål-Selskabet og Forbundet Kommunikation og Sprog den 1. februar - et møde, hvori alle kulturordførerne deltog.

Frem til førstebehandlingen og debatmødet fremlagde Elsebeth Gerner Nielsen et gennemarbejdet sprogpolitisk udspil. I dette oplæg (den 25. januar 2007) er princippet om engelsk som andet officielle sprog i Danmark forladt: "Engelsk skal ses som et verdenssprog", proklameres det.

Hvem tegner de radikales sprogpolitik?

Jørgen Christian Wind Nielsen
bestyrelsesmedlem Modersmål-Selskabet

Drop jeres ultimative krav!

Nu må det snart være på høje tide, at de højtstående radikale madammer strammer ballerne, og indser at deres ultimative krav, på alle leder og kanter er et flop. Kære Marianne, Margrethe og Elsebeth: Jeres vælgere flygter, og i skader vores opposition. Lyt til jeres vælgere og hjælp os med at vælte Fogh.

Drop dog jeres ultimative krav, så vi som samlet opposition kan gå til valg med en fælles politik.

Troels Hassel Trier
Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu