Læsetid: 1 min.

Mustafa og mangfoldigheden

Imam Abdul Wahid Pedersen frygter Hollywood-kulturen, der pumper ungdommen med stereotyper
16. marts 2007

Abdul Wahid Pedersen, jysk imam, frygter, at besparelserne vil ramme DR på mangfoldigheden.

"DR afspejler ikke befolkningssammensætningen. En stor del af befolkningen er af anden etnisk oprindelse, og det ser vi ikke i sendefladen. Her er mainstream-danskerne fremherskende. Og med de kommende sparerunder, er der nok ingen chance for, at Hassan og Mustafa vil blive ansat lige med det samme. Det er et problem, for DR skal være mangfoldigt, og afspejle hele samfundet," siger han.

Abdul Wahid Pedersen, ser desværre kun et sted, hvor der kan spares: På kvalitet og mangfoldighed. "Det bliver en sejr til den billigste amerikanske programpakke."

Imamen mener i forvejen ,at der er alt for mange "popstars for en aften" på DR. "Det er de samme ti sange, der spilles på samtlige sendeflader: Hollywood-kultur, der pumper unge mennesker med stereotype livsholdninger og mainstream-kultur bygget på økonomiske interesser".

Han mener i stedet, at DR skal holde fast i den dybdegående journalistik, som den f.eks. findes i debatprogrammer på DR2.

Ideelt set kunne han forestille sig et mangfoldighedernes DR, der bl.a. hver uge præsenterede en af landets forskellige religioner. De kommercielle pop-pakker kan han godt undvære.

Information

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu