Læsetid: 8 min.

Læserbreve

Læserbreve bragt i dagens Information
Debat
3. maj 2007

Hvad så SF?
Er det nu slut med at I stiller med præster til Folketing, EU-parlament eller borgermesterposter? Eller er det bare fordi Asmaa Abdol-Hamid er muslim og ikke professionel kristen forkynder at hun er så uacceptabel?

Jacob Nicolaisen
Frederiksberg

Forsvunden debat
Spørgsmål: Hvad er der blevet af Anders Foghs Rasmussens valgløfte "Alt vil blive lagt lagt åbent frem"! Svar: det er blevet til: "Der er ikke noget at komme efter."

HC Grau Nielsen
Odense

Landsforræder i Folketinget

Det er afskyeligt at opleve hvorledes et medlem af Udenrigspolitisk Nævn, har misligholdt sit embede og brudt sin tavshedspligt. Soldater fra Jægerkorpset er på vej til Iraq på en specialopgave, hvilket forsvarsministeren orienterede nævnet om i sidste uge. Disse dybt fortrolige oplysninger, blev beredvilligtlækket til pressen, til stor bitterhed for forsvaret, som ikke kan udelukke at lækagen kan koste danske soldater livet. -Fjenden i Iraq er vel sagtens slemt tilfredse med oplysningerne, de har nu god tid til at planlægge og ændre strategier.

Fjenden i egne rækker - det medlem af Folketinget, som udviste denne landsforræderiske adfærd, lader til at gå fri. Som det lyder: "Vi har før prøvet at undersøge sådanne lækager, i lignende situationer - og det fører ikke til noget"! siger Mogens Lykketoft. Tillad mig at ønske: Held og lykke, danske Jenser!

Jørgen Bülow Hansen
Helsinge

Hemmelighedskræmmeri

Udenrigsminister Per Stig Møller har udtalt til pressen, at han er fortørnet over at oplysninger, der var sagt i Det udenrigspolitiske nævn, var blevet lækket til pressen og dermed offentligheden. Det drejede sig om en udstationering af 30 jægersoldater, der skulle give de danske soldater i Basraområdet en nødvendig forstærkning, idet de blev udsat for gentagne angreb fra den irakiske modstandsbevægelse. Man ser igen en tydelig forbindelse fra starten på Irakkrigen, hvor statsministeren om Saddam Husseins påståede masseødelæggelsesvåben udtalte "Det er ikke noget, vi tror, det er noget, vi ved". Og til forsvarsministeren, der nægtede at udtale sig til Europarådet om de danske lufthavne, der stillede faciliteter til rådighed for CIA, der transportede fanger til tortur i andre lande.

Sandheden er ilde hørt; derfor skal den skjules for den danske offentlighed, så de fortsat kan tro, at alt står vel til.

Kai Dalsgaard
Ulfborg

Jesus og Mouhammed var socialister

Som medlem af enhedslisten vil jeg dybt begræde den udmelding, der nu kommer for en dag, at "kun atheister kan være socialister". Som barn af en kommunistisk famillie (senere bevægede de sig ind mod midten) opdagede jeg hurtigt at blive frosset ud af 70'ernes venstrefløj, fordi mit kærlighedsliv bragte mig nærmere Gud og troen på en kraft større end mig selv. Det har altid stået klart for mig, at profeter som Jesus og Mouhammed var drevet af en meget stærk socialisme, begge var de på de svageste side og taler om at "give sin ekstra skjorte bort.". I islam er begrebet 'Sakat' ekstrem socialistisk , da det påbyder enhver at give alt det, man ikke har brug for til dem, der ikke har. De sidste mange år er venstrefløjen i høj grad blevet udvandet pga. den nye 'religion' altså den såkaldte new age bevægelse, (desværre kan det at 'være sin egen lykkes smed' være tæt forbundet med kapitalismen) men uanset tolkning , må man i høj grad håbe, at der kan blive plads til enhver religion og filosofi i enhedslisten, såfremt man ikke hylder kapitalismen, men følger de socialistiske principper om frihed, lighed (alle er lige for Gud) og retten til forskellighed og så naturligvis dette at dele lokalt som globalt. Hvis Atheisme er en forudsætning for socialismen er enhver isme snart en religion.

Pernille Schiøtz
Ry

Podcasting passivicerer de studerende

Universiteternes forelæsninger skal lægges 'ud' på nettet. Det beskrives lidt ironisk af Ditte Blædel i Information som en 'naturlig' følge af digitaliseringen (30. april).

Ideen om at podcaste alle forelæsninger er fremsat af nogle socialdemokrater, der nok mener, de dermed følger med udviklingen. Det gør det også. Nemlig på vej tilbage til middelalderen.

I stedet for at podcaste forelæsningerne, skulle de hellere foreslå, at man afskaffer dem. I gamle dage spurgte folk mig: "har I mange forelæsninger?" De eneste forelæsninger, jeg havde, da jeg læste, var til filosofikum. Det var en elendig form, så vi betalte for manuduktion, hvor vi blev undervist på små hold. Det var i 1968. Studenteroprøret ville afskaffe forelæsningen, selvom der ikke var mange af dem. Senere er der genindført forelæsninger og mest som spareforanstaltning.

Podcasting af forelæsninger er et yderlige skridt i passiviseringen af de studerende. Nu er deres demokratiske rettigheder væk, hvorfor ikke også fratage dem retten til deltagelse og dermed virkelig gøre dem til forbrugere og videnskab til underholdning.

Kan forelæsninger podcastes? Ja, selvfølgelig. Hvis forelæseren bruger manuskript, så kan det blot lægges ud på nettet. Ingen behøver møde op. Der er ikke noget galt med digitalisering, men med kombinationen af den middelalderlige forelæsning og det globale net. Det er med andre ord et totalt latterligt forslag som disse socialdemokrater er kommet med.

Hans Haugelektor
dr. phil.

Symboler

Kors i hytten/ slipset strammer/ om nationens hals, når/ tøklædet bindes om/ identitetens bekræftelse.

Selv ringe i næsen,/ hængerøv og bar navle/ er ren sammenhængskraft/ når et par forskende øjne/ fra burkaens sprækker ser/ gennem din vantro, hvor/ du med neglene holder fast i/ de flossede illusioner

Hvad er det nu man skal sige,/ om hilsener på nazivis/ sagde jeg danske symboler?

Max Madsen
Hadsten

Junibevægelsens slogan

"Mange husker Junibevægelsens 'Velkommen til 40 millioner polakker' i 1998", skriver lfk i lederen 1. maj og bruger det åbenbart som eksempel på venstrefløjens "småthedsmetafysik". Jeg tvivler på, at ret mange reelt husker, hvad der stod på den løbeseddel, så til oplysning kommer her den fulde tekst: "EU skal tage godt imod de nye ansøgerlande. Danmark skal være med til at betale de milliarder, som EU-udvidelsen koster - selv om større EU-lande som f. eks. Tyskland nu vil have nedsat deres bidrag. Men desværre er Amsterdam-traktaten et dårligt grundlag for udvidelsen mod øst. De får nemlig ikke lov til at ændre så meget som et komma i den traktat, de skal acceptere. De nye demokratier i øst fortjener bedre!"

Kan lfk fortælle læserne, hvad 'småthedsmetafysisk' der er i at ønske en ordentlig behandling af de østeuropæiske lande, der søgte om optagelse i EU, og at det godt må koste noget for det rigere EU-land, Danmark?

Aase Bak-Nielsen
Nibe

Latterlig sammenligning

Det var da den mest dødsyge og besynderlige leder jeg i meget lang tid har læset i Information 2. maj 'Bivirkninger'. I et eller andet totalt kikset forsøg på at negligere kvindernes frigørelse bliver hele tørklædedebatten blandet sammen med Dansk Folkepartie stigmatisering af muslimer. At sammenligne den nærmest latterligt lille bitte forskelsbehandling af mænd og kvinder i Danmark, forsøger Information at drage sammenligninger mellem f. eks. at kun 6,5 pct. af museernes indkøb i 1989-98 var fra kvindelige kunstnere.

Det skal stilles op med følgende diskriminering i store dele af Afrika og de arabiske samfund. Hvor kvinder bliver omskåret og lemlæstet for livet. Hvor nyfødte piger bliver betragtet som en byrde i forhold til nyfødte drenge. Hvor kvinder er tvangsindlagt til at bære burka og tørklæde. Hvor kvinder ikke har stemmeret. Hvor kvinder ikke må modtage undervisning. Hvor kvinder ingen ret har i ægteskab, der er blevet dem påtvunget.

Steen Flemming Jørgensen
København

Sandheden fra børn og fulde mennesker

I Morten Messerschmidt (MM) kombineres de barnlige meninger sublimt med fuldemandens nazistiske viser. Søren Krarup begræder at MM har drukket sig fuld på et offentligt sted, ikke hans heilen. Krarup kan da også fint holde sig fra alkoholen, at den religiøse rus så får overtaget til tider kan man et eller andet sted kun være taknemmelig over. Mogens Camre er hverken fuld eller grebet af en gal profet, han trænger bare til psykiatrisk behandling. I lyset af sidste uges udtalelser har jeg fået en ide, den er hverken saglig eller konstruktiv, tilgengæld er den god. Vi kan, som nævnt ovenfor, kun være taknemmelige når vores politikere bliver berusede, da man så hører deres bramfri mening, uden hensyntagen til egen karriere, leflen for vælgerne eller styring fra partitoppen. Med andre ord bliver populismen skåret fra!

Derfor er ideen at vi til næste folketingsvalg får et påbud om at partiernes deltagere i tv-debatter opretholder en hvis promille under udsendelsen. Forestil jer, Fogh, Bendtsen, Kjærsgaard og ikke mindst Thorning, i en gedigen brandert komme med deres uforbeholdende meninger! Jeg ville sidde klistret til skærmen længe inden udsendelsen startede.

Asger Sams Granerud
København SV

VK lig med mange flere bilkilometer

Forskerne mener, at den nye omlægning af bilafgifterne vil medføre øget trafik og dermed i virkeligheden større belastning på vejene, mere CO2 og mange flere bilkilometer.

Men hvis man vil gavne miljøet, er der brug for en anden helt gennemgribende reform af bilafgifterne, så man for alvor får grund til at køre i de miljøvenlige biler med miljøvenligt udstyr. Dertil kommer, at det under alle omstændigheder er dét, at man kører i bilerne, der er miljøbelastende. Derfor skal en omlægningogså forholde sig til benzinafgifterne og roadpricing. Men den typeafgifter har regeringen slet ikkebeskæftiget sigmed.

Johs. Poulsen
miljøordfører, Det Radikale Venstre

Postomdeling og kapitalismen

Så fik jeg endnu engang ikke min morgenavis. Til gengæld kompenserede buddet ved at give mig Erhvervsbladet og Dagens Medicin. Jeg har efterhånden vænnet mig til at modtage et udvalg af de dagblade andre abonnerer på i nabolaget, og skal jeg se lidt positivt på det, så er der vel en chance for, at den, der modtager min Information, ender med at blive hooked på den. Jeg har ikke tænkt mig at opsige mit abonnement. Istedet trøster jeg mig lidt med dette sublime eksempel på, at kapitalisternes højtbesungne markedskræfter er nogenlunde ligeså inkompetente som en gammelrussisk sovjet, når det drejer sig om at få simple ting til at fungere uden at kompensere folk ordentligt. For det er jo det der er kernen i sagen. Hvis der blev betalt en ordentlig løn for at løbe med aviser, så ville budene naturligvis også føle sig motiveret til at løse opgaven ordentligt, for ikke at miste jobbet.

Personligt ville jeg ønske, at information gik tilbage til omdeling med Post Danmark. Jeg kan sagtens læse overskrifterne on-line om morgenen, og så fordøje papiret til aftenkaffen. Men det gælder vel ikke alle, så måske ville avisen miste lidt abonnementer. Ja, måske ville selv oplaget falde, for det er jo ikke alle der bor i et område hvor der er en kiosk der sælger Den Mindst Ringe (tankstationer fører jo kun JP, Tanten, BT & EB - naturligvis ikke pga. selskabernes politiske holdninger, men af rent økonomiske grunde).

Sven karlsen
Brøndby

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her