Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
7. juni 2007

40 års besættelse

Chefen for den sydafrikanske efterretningstjeneste hedder Roni Kasserlz. Han er hvid og han er jøde. Han kæmpede i sin tid sammen med Nelson Mandela under ANC's faner mod det forhadte regime i Sydafrika. Han kalder Israels handlinger overfor palæstinenserne for en tro kopi af det tidligere apartheid-regime i Sydafrika. Til den sydafrikanske avis 'Mail and Guardian' siger han 25. maj "at det er en frygtindgydende oplevelse at passere de mange checkpoints på Vestbredden".

"At se palæstinenserne vente i lange køer minder afsindigt meget om de tavse og triste køer af ventende sorte foran kontorerne for 'Kørselstilladelser' under apartheid-regimet i det gamle Sydafrika. For palæstinenserne betyder det, at turen fra den ene by til den anden på Vestbredden, som tidligere kun varede 20 minutter, nu nemt kan tage op til syv timer med ydmygende hændelser undervejs fra de israelske soldater, som oftest er under 20 år".

I disse dage kan Israel fejre sin 40 års besættelse af palæstinensiske områder. Israel kan glæde sig over, at ingen griber ind over for overskridelser af FN-resolutioner. Israel kan juble over, at de kan fængsle 40 palæstinensiske parlamentsmedlemmer uden at mellemøstenkvartetten, USA, FN, EU og Rusland griber ind. De kan nyde deres bosættelser fra apartheid-muren, som i højde og længde overgår Berlinmuren.

Heller ikke den danske regering reagerer. Den har mistet sin udenrigspolitiske troværdighed ved automatisk at holde hånden over Israel og ved generelt at føre udenrigspolitik sammen med fremmedfrustrerede Dansk Folkeparti. Danmark er selv besættelsesmagt og besættelsesmagter støtter øjensynligt blindt hinanden.

Finn GunstBrønshøj

Montanus-argumentation

Niels I. Meyer anfører Grundlovsdag, at Informations journalister skulle holde deres sti ren for sprogforbistring. Baggrunden for Meyers indlæg er, at Burchardt i en artikel har fremført det synspunkt, at ateisme også er en tro. Meyer er af den opfattelse, at dette svarer til, 'at en ivrig frimærkesamler forsvarer sin hobby med, at en person, der ikke samler på frimærker også har en hobby, nemlig hobbyen ikke at samle på frimærker.' Som Meyer skriver, er dette naturligvis en vrøvlet sprogbrug. Det er imidlertid Meyer selv, der indfører vrøvlet med sin 'Montanus-argumentation'. Som videnskabsmand er Meyer naturligvis opmærksom på, at der ikke kan føres bevis for guds eksistens, men han overser åbenbart, at der heller ikke kan føres bevis for, at gud ikke eksisterer.

Ateisternes opfattelse af, at der ikke findes en gud, er altså ligeså vel en tro som de religiøses opfattelse, at der findes en gud. Ingen af opfattelserne er baseret på viden.

Johs MadsenKgs. Lyngby

De autonome hjælper kapitalen

Hvordan føles det at samarbejde med dem, man hader mest over alt på jorden? De voldelige autonome der befinder sig i Rostock i disse dage må kunne svare på dette spørgsmål. Undertegnede ankom til Rostock ved middagstid lørdag i håbet om at udvise utilfredshed omkring G8-topmødet til omverdenen. Og jeg gjorde mig da også den erfaring, at de mange fredelige aktioner virkelig kunne gøre indtryk i stuerne verden over. Sandheden viste sig dog imidlertid at være en anden, da jeg kom hjem. Alle de dialogvenlige budskaber som langt størstedelen af de demonstrerende udtrykte blev ikke nævnt med et split sekund i de nationale visuelle medier. Det der stjal billedet, var stenkastende unge autonome, som gik amok på politiet. Man kan diskutere meget længe, hvad det er, disse mennesker vil opnå med denne vold, men knap så længe kan man tale om, hvad de rent faktisk opnår for det ligger helt fast. Det de opnår er at stjæle mediernes opmærksomhed. Medierne har jo som bekendt en vis tendens til at bringe de nyheder, som står danskerne nærmest, og derfor fik vi søndag kun nyheden om en enkelt dansk fodboldfan til landskamp og ellers ganske kort om hvor håbløs venstrefløjen er når den kun vil slås.

De autonome fungerer som kapitalens stik-i-rend-drenge ved at fjerne fokus fra den demonstration som jo i virkeligheden kæmper venstrefløjens antikapitalistiske politik.

Bjarke Kristensenelev, Nørre Gymnasium

Der findes ingen officiel version

Næsten hver dag giver medierne anledning til forundring over robustheden af den 'officielle' version af begivenhederne d. 11. september, 2001, på Manhattan i USA.

Forundringen beror på, at man ud fra meget, meget simple observationer og meget, meget simple betragtninger må konkludere, at den 'officielle' version ikke kan passe. Der var to jetfly, men der var tre skyskrabere, og de styrtede ikke sammen på grund af kollisionerne med disse fly.

Når ordet 'officielle' er sat i citationstegn, skyldes det, at der ikke findes en officiel, teknisk udredning af selve sammenstyrtningerne.

Hvad angår de to berømte tårne, så skulle det sidste punktum have været sat med den endelige rapport fra National Institute for Standards and Technology (NIST).

Men denne rapport beskriver kun forløbet mellem flyenes kollisioner med bygningerne og tidspunkterne, lige inden de kollapser.

Man undgår simpelthen fuldstændig i rapporten at forholde sig til sammenstyrtningerne og de åbenlyse konklusioner, der kan drages herfra.

Hvad angår den tredje bygnings kollaps - kaldet WTC7 - så er den endelige rapport endnu ikke kommet fra NIST.

Så der er simpelthen ikke nogen officiel version.

Niels HarritKøbenhavn NV

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu