Læserbrev

Kvalitetsreform - også i PET

Debat
27. juli 2007

Jeg betragter både Politiets efterretningstjeneste og Forsvarets efterretningstjeneste som en del af den offentlige sektor, der er med til at sikre, at Danmark er frit. Derfor må disse tjenester også omfattes af kvalitetsreformen. Jeg er selv tilhænger af seriøse efterretningstjenester underlagt domstolene med en parlamentarisk kontrol, men ikke underlagt en politisk styring og med frihed til at arbejde for og tale for Danmarks sag. Dette indebærer, at disse tjenester skal have stor frihed til at tilvejebringe optimale informationer til Regeringen og Folketing om nuværende og kommende kriser uden at blive chikaneret hverken af Regeringen eller af oppositionen.

I Fogh's regeringstid har der været en række kriser, som for eksempel Muhammed-sagen, Irak-krigen, rydning af ungdomshuset og senest sagen om de Irakiske tolke. Hver gang, der har været kritik vedrørende Fogh's ledelse, er standardsvaret: "Der er ikke noget at komme efter". Det har siden hen vist sig, at der hver gang har været en hel del at komme efter. Det kan derfor se ud til, at Fogh ikke har lyttet til efterretningstjenesterne eller at disse tjenester simpelthen er uduelige.

Uduelige under Fogh

Udbygningen af efterretningstjenesterne og ansættelsen af cheferne er sket i Fogh's regeringstid. Med Fogh's forkærlighed for at ansætte meningsfæller i centraladministrationen eller platugler som Lomborg, er mit bedste gæt, at Fogh har ansat folk fra landbruget, fra VU, fra Venstre, fra Det Konservative Folkepart, fra Dansk Folkeparti eller fra CEPOS. Som tak herfor, er de loyale overfor Fogh. De kommer derfor kun med en gentagelse af, hvad Fogh har selv sagt eventuelt i omvendt ordstilling. Derfor har Fogh udviklet et 'bunkersyn', der igen og igen fører til politiske kriser. Fogh får bekræftet fra disse tjenester, at det er ballademagere, socialister, journalister eller ekstreme muslimer, der vil Danmark ondt. Der er min vurdering, at efterretningstjenesterne er blevet gjort uduelige takket være Fogh's ledelse. Der er derfor behov for en kvalitetsreform både i Regeringen, i efterretningstjenesterne og i deres indbyrdes samarbejde. Det drejer sig om at få fyret nikkedukkerne og få ansat folk, der har mod og mandshjerte til - om nødvendigt - at tale Danmarks sag overfor Regeringen og Folketinget. Kort sagt folk med nosser. Jeg håber på, at flertallet i Folketinget snart skifter således, at der kan renses op i det politisk morads Fogh har forårsaget og dermed undgå kriser, der kan true Danmark.

Som svar på dette indlæg vil Fogh formodentlig sige: "Der er ikke noget at komme efter. Det er ikke blot noget jeg tror. Det er noget jeg ved."

Til efterretningstjenester:

Vis, at I er mænd af ære, der taler Danmarks sag ved at tale Fogh imod.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her