Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
17. juli 2007

Rygning dræber

Tobaksproduktionen skal stoppes. Midlet er meget enkelt: Teksten på cigaretpakker og tobak i dag lyder: "Rygning kan dræbe". Fremover bør der blot stå: "Rygning dræber". I så fald skal tobaksprodukter fjernes fra hylderne, for et produkt , som skilter med at være dræbende, hører ingen steder hjemme. Er du uden os, er du med os.

Jørgen Ani-Manus Neumann, Rødkærsbro

Information ved Gardasøen

Nu ligger de henne i skraldespanden. 30 eksemplarer af Information er blevet gennemhøvlet, sorteret i væsentligt og uvæsentligt, åbnet, lukket og åbnet igen for nu endelig at forsvinde i affaldsbeholderens dyb. Ikke uden vemod. Et alt for tidligt dødsfald har berøvet avisen en af sine mest vidende skribenter. Her på campingpladsen ved Gardasøen, hvor jeg nu har boet i lang tid, kan man købe danske tryksager, der i omfang fylder mere end Information, men som i indhold næppe ville fylde mere end den obligate pause på das.

Dette være sagt som advarsel til dem, der arrigt i sommerens løb har erklæret krig mod bladets erklærede lyst til også at trykke, hvad pastor Krarup måtte have at mene. For når aviserne har stået og trukket i nogle uger eller måneder, tegner der sig allligevel en slags raison i at bruge tid på Seem-præstens udgydelser, hvor ubehagelige, de til tider end er.

For det første er de uvurderlig føde for 'Georgs Metzgerei,' der tager næring af tidehvervsideologens ideosynkrasier. For det andet giver det inspiration til Preben Wilhjelm, hvis uundværlige stemme derfor fortsat høres i debatten. Endelig må man indrømme, at pastorens indlæg er en nødvendig brik til forståelse af de holdninger, der først skabte Fremskridtspartiet og siden Dansk Folkeparti.

Man kan jo ikke, og skal ikke, tie dem ihjel, der forfægter holdninger, som på mange måder kan være begyndelsen på noget, der er værre. Vi må se dem i øjnene, tale dem midt imod, men for at gøre det, må vi først lade dem komme til orde.

Jeg vil slutteligt gerne tilføje min glæde over, at der fortsat er mange, der har mod på at gøre opmærksom på løgnen om den danske krigsindsats. Gitte Lillelund Beck får fortjent ørerne i maskinen, da hun føjer løgn til løgn, men jeg sidder og savner en jævnlig opdateret dækning af løgnen, dens tilblivelse og fortsatte forbløffende liv.

Hans Bredal, p.t. Lazise

Rigets sande tilstand

Jeg fik brev fra Statsministeriet her til morgen!

Ministersekretær Sune Stampe Sørensen skriver. at mit brev til familien Fogh Rasmussen "er videresendt til Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, hvorunder sagen hører".

Men der tager ministersekretæren fejl. Brevet er stilet til familien Fogh Rasmussen fordi Anders og Anne-Mette skal oplyses om rigets sande tilstand og om integrationsminister Rikke Hvilshøjs afskyelige afvisning af at give Mirsad Zairi humanitær opholdstilladelse, så han kan blive sammen med sin gravide hustru og deres fire årige datter Kaltrina.

Så ministersekretæren bedes venligst viderebringe brevet til rette vedkomne.

Ellers vil statsministeren jo med god ret kunne oplyse Folketinget og det danske folk om, at han 'handlede i god tro' og intet kendskab havde til konsekvenserne af den urimelige flygtningepolitik, hans regering har ansvaret for.

PS.: Det omtalte brev er sendt til Folketingets medlemmer og deres familie. Se www.mirsad.dk.

Peter Toubøl, borgergruppen Asyl til Mirsad Zairi

Musikalsk indsovsning

Når musikken i den nyeste Harry Potter-film får Christian Monggaard til at længes efter John Williams, må den i sandhed være forfærdelig, for samme Williams har med sin klæge, allestedsnærværende, uafladeligt pladrende musikalske kommentar til den mindste handlingsdetalje i betydelig grad skæmmet de tidligere film i serien - og utallige andre i mange år. Måtte der en dag komme en udgave af Ringenes Herre renset for dette overvurderede genis musikalske indsovsning.

Poul Erik Hornstrup, Frederiksberg

Eksklusivt for de yngste

Speedy boarding og ekstra benplads. Dele af flybranchen er trådt ind i den kreative klasse, når det gælder om at få kunderne til at punge op. Og vi er dem selvfølgelig taknemmelige for, at vi ikke længere er tvangsindlagt til at få overpriced snacks lagt oven i vores flybillet. Markedet er blevet mere gennemsigtigt, og vi kan lige som så mange andre steder i vores samfund i dag selv vælge til eller fra.

Men kreativiteten har desværre taget overhånd, når det gælder vores samfunds yngste (0-2 år). På trods af at kørestole for voksne (heldigvis) fortsat gratis kan medbringes, så gælder dette ikke længere spædbørns køretøjer. Oven i de 205 kroner, Sterling opkræver for, at spædbarnet kan få lov at sidde på sin fars skød under flyvningen, kræves der yderligere 180 kroner for, at klapvognen kan passere. Også selv om denne tjekkes ind som den voksnes eneste stykke bagage.

Da flyselskabet bliver konfronteret med denne kritik på kontoret i Kastrup Lufthavn, afvises den arrogant af den pæne unge mand i slips med henvisning til, at det skam blev oplyst i Sterlings forretningsbetingelser, som der ved online-købet blev sat flueben ved (16 sider - 6.079 ord). Jeg har siden gennemlæst disse og kan konstatere, at det rent faktisk ikke er muligt at få et fyldestgørende svar på spørgsmålet.

Simon Prahm, København

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her