Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
25. juli 2007

Udbredt hykleri

At dræbe og at blive dræbt er vel ideen i al krig. Og det må formodes at gælde alle involverede. Så når koalitionens krigere har dræbt mange tusinde Irakere, er det både

forventeligt, forklarligt og forståeligt, at der bliver slået igen. Danmark har mistet seks soldater, mens frygtelig mange uniformerede og civile Irakere har mistet liv, førlighed og hjem, takket være bombninger af huse og byer, brutale likvideringer, tortur og fængslinger foruden, at der er skabt enorme flygtningestrømme. Jeg har dyb medfølelse med de 6 danske soldaters pårørende, venner og kammerater, men jeg synes lige, det skal huskes, at døde Irakere altså også efterlader sørgende forældre, søskende, børn og venner.

I tv 23. juli blev det samme spørgsmål stillet om og om igen: "Er det i orden at slå danske soldater ihjel?" Spøgsmålet, når det nu skulle være, burde have været fulgt op af endnu et spørgsmål, nemlig: "Er det i orden at slå Irakere ihjel"? Begge spørgsmål er absurde og kan ikke besvares, fordi krig er så meningsløs. Hvad har Irakerne gjort os?

Som en del af koalitionen er vi medansvarlig for de mange ofre i en krig, som har skabt umådelig megen lidelse og formentlig ogå stor trang til hævn. Men al modstand bliver betegnet som terrorisme. Forskellen mellem terror og terror er alene, at den ene part har umådelig store militære midler at gøre brug af, mens den anden part må klare sig med mindre indgribende operationer. Se blot på dødstallene uanset, hvor pålidelige de er.

Det er pinligt, at vores tilstedeværelse i Irak skal forklares ved, at det er den 'folkevalgte' regering, der har bedt os om det. Respekten for folkevalgte kan ligge på et meget lille sted al den stund, at der har været vist stor despekt for valgresultatet i Palæstina, da Hamas vandt en overbevisende valgsejr. Og jeg har ikke set en eneste dansk protest mod Israels fængslinger af palæstinensiske ministre og parlamentsmedlemmer. Hykleriet er desvære udbredt.

Hedevig Bjerre
København Ø

Ikke se, ikke høre

Selvfølgelig er det da legitimt for et besat folk at gøre modstand mod en besættelsesmagt. Det står sort på hvidt i krigens regler: Genevekonventionen. At det kan forarge revl og krat af politikere i det danske Folketing, at

Enhedslisten også mener dette, viser blot, at der er nogle politikere i Danmark, der ikke har begreb om, hvad krig er.

Enhedslisten støtter hverken oprørerne, frihedskæmperne eller terroristerne i Irak. Det er udelukkende en principiel støtte til, at det irakiske folk har ret til at forsvare sit land mod en besættelsesmagt - ligesom i øvrigt et hvert andet folk i verden. I dette tilfælde er besættelsesmagten så Danmark og derfor har irakerne selvfølgelig også lov til at skyde de danske soldater. At mene noget andet svarer til at holde sig for både øjne og ører og ignorere virkeligheden. Krig er altså ikke noget teselskab. Hvad med at melde Jer ind i virkeligheden alle sammen, hvor Enhedslisten åbenbart er det eneste parti, der befinder sig?

Henrik Guldborg Bøge
Charlottenlund

Naivismens triumf

Uanset Henrik Jul Hansens (HJH) fascination af Tour de France, må han, og dermed Information, forhorholde sig til at den gule trøjes indehaver Michael Rasmussen, har haft så mistænkelig en adfærd op til dette års Tour de France, at det er værd at stille spørgsmålstegn ved hans præstation.

Op til touren har Michael Rasmussen ikke oplyst hvor han opholder sig, trods muligheder for at holde UCI og DCU/anti-doping Danmark ajourført med email eller sågar SMS. Oven i dette har Michael Rasmussen opholdt sig i Mexico, hvor hans svigerfamilie bor, hvilket jo er legitimt nok. Men set i den dopingkontekst som cykelsporten befinder sig i, og set i lyset af at enhver kan købe alle former for dopingstoffer fuldstændigt frit i Mexico fx væksthormon, EPO, testosteron, og steroider, må selv HJH vel se i øjnene at Michael Rasmussen har bragt sig i en meget uheldig position.

HJHs referater af etaperne i touren er udemærkede, men det er ikke ok at bortamputere den ene hjernehalvdel og lade som om det der foregår er ok. HJHs uklare holdning til dopingebeskyldninger kan kun undre, da historiens dom over dopingpolemikken i cykelspåorten er både entydig og klar- alle hidtidige beskyldninger om dopingbrug i cykelsport er med tiden blevet bekræftet, trods de mest latterlige forsøg på at feje indicier og beviser ind under gulvtæppet, og trods ihærdige forsøg på at mistænkeliggøre budbringeren.

Informations læsere kan til dagligt udemærket håndtere nuanceret og kompliceret stof. Det kan vi også, når det drejer sig om cykelsport.

Torben Andersen
Frederikssund

Afledningsmanøvrer

Forsømmelser i aldersforsorgen forklarer beskæftigelsminister Claus Hjort Frederiksen med henvisning til"at man glemmer at besøge sin gamle mor". At regeringen i mange år har forsømt at uddanne det nødvendige antal sundhedsassistenter,sygeplejersker og læger og har ikke restaureret sygehuse og anskaffet nye skanner og brugt flere midler for strålebehandling af kræftsyge bliver skjult af den ansvarlige minister for sygevæsenet. Istedet for bortforklarer man, hvorfor flere kræftpatienter døde i Danmark med bemærkningen at flere mennesker er rygere end i andre lande. Det er en afledningsmanøvre fra den fejlagtige sundheds og skattepolitik som regeringen forsvarer,men som ikke sikrer den velfærdspolitik, vi alle ønsker.

Ulla Jessing
Virum

Mere Stammheim

Information bragte 19. juli en fremstilling af begivenhederne i Stammheim-fængslet oktober 1977. Selv om rammen om artiklen er en serie om konspirationsteorier, er artiklen selv fuldstændig identisk med selv samme teorier. RAFs dystre historieforfalskninger videregives kritikløst.

Men begivenhederne i Stammheim, hvor Jan-Carl Raspe, Gudrun Ensslin og Andreas Baader begik selvmord, er beskrevet i alle detaljer i en meget omfattende litteratur af Butz Peters, Wolfgang Kraushaar, Gerd Koenen m.m.fl., som også gør det klart, hvordan gruppen smuglede våben ind i fængslet og i det hele taget opretholdt kontakten med omverdenen. Ikke 'venstrefløjen', kun enkelte smågrupper til venstre for alt tænkeligt holder liv i de gamle beskyldninger. Man kan jo sige som avistycoonen Rupert Murdoch til den opbragte redaktør af The Times efter offentliggørelsen af Hitlers - som bekendt forfalskede - dagbøger: "What the Hell-we are in showbizz, aren't we?". Men der er også et moralsk aspekt, som redaktionen burde have overvejet: Hvis man beskylder staten for at have ryddet disse folk af vejen, beskylder man jo også en række konkrete mennesker, fra statens øverste ansvarlige til fængselsfunktionærerne i Stammheim for koldblodigt mord. Hvis man vil begive sig ind på denne bane, skal man nok have mere substantielt at byde på end genfortællingen af de gamle RAF-skrøner.

Jan Bo Hansen
Frederiksberg

Han ligner nærmere Fugl Fønix

Hvem der har fundet på navnet 'Kyllingen', ved vi ikke, men det er ikke med til at vise Michael Rasmussen den respekt, som han fortjener med den indsats, han leverer i Tour de France. Vi krummer tær hver gang kommentatorerne fra TV2 bruger udtrykket og koger deres intetsigende bouillon på navnet. Vil de endelig vise ham respekten, det er dog deres arbejde de udøver, så vær dog med til at finde et mere passende navn. Vi har ved familiens morgenbord fundet følgende: Fugl Fønix, Fugl Føniks er et fabeldyr fra ægyptisk mytologi, hvor den er symbol på genfødslen. Ifølge sagnet levede kun et enkelt eksemplar af fuglen ad gangen og den dukkede kun op med mellem 500 og 1.000 års mellemrum. Dette gav anledning til en teori om, at der var tale om en komet. Man sagde om fuglen, at den brændte sig selv i sin rede. Herefter genopstod den så af sin egen aske og rejste sig højt på himlen.

Bak op om forslaget eller bombarder TV2 med forslag.

Familien de Claville Nielsen
Assens

Nødvendig debat om besættelsen

Det er vist på høje tid, Information får en debat i gang om det almindelige ukendskab til det forløb i kultur og videnskab, der bragte os til Aushwitz!

A propos Erik Haaests vej fra fordømmelse til officiel anerkendelse, så fik en gymnasieelev i 2002 Haaests værker med sig fra sit lokale bibliotek som eneste til rådighed stående kilde om 'danske i de nazistiske korps' under besættelsen.

Emnet var en vigtig del af den opgave, han skulle skrive, men heldigvis skulle han også tale med samtidige fra 1940-45. Forhåbentlig fik vi, for hans vedkommende ,genoprettet balancen, men sporet viser tydeligt, hvordan en statsstøttet revisionists fatale meninger kan glide som 'bred smør' i skolens vidensøgere og præparere dem til grobund for universiteternes infiltration af artsfæller.

Det sidste har jeg netop set grove eksempler af fra 1939, hvor sådanne provokatører udfoldede deres charme i sportsudøveres og studerendes kreds, for øvrigt svarende til brdr. Waschnitius' indsats, som knap begribes i dag og alt for nemt godtages i misforstået velmenthed.

Grete Lorenzen
Gesten

Dk, Irak, exit.

"Det er ikke noget, vi tror, det er noget, vi ved." "I løbet af tre kvarter kan han opstille affyringsparate raketter." "Vi må handle, inden raketterne regner ned om ørerne på os."

Han prøvede at skaffe sig uran fra Nigeria.

Han drev gæk med FN's våbeninspektører.

"Men her ser vi et satellitbillede af et mobilt kemisk laboratorium."

Han var ikke til at stole på, så derfor måtte han væltes. Men hvad sagde han selv, da han blev hevet op af hullet og spurgt, hvor han gemte sine masseødelæggelsesvåben? "Der er ingen; det er noget, amerikanerne har fundet på."

Hvad sagde Bush så, da han blev konfronteret med, at der ikke var nogen? "Jeg er da skuffet." (!!!) "Men han havde potentialet til at lave disse våben. Derfor måtte han uskadeliggøres." (Men hvis han havde potentialet, og ikke havde fremstillet dem, så havde han vel rettet sig efter FN-resolutionen fra 1991?)

Når Saddam er væltet, vil demokratiet i Irak blomstre og danne forbillede for mellemøstens undertrykte folk.

Da antallet af dræbte amerikanere efter nogle måneder blev bemærkelsesværdigt, sagde Bush: "Det er terroristernes sidste krampetrækninger, de er ved at blive desperate."

Hun der sagde: "Den der så vind, høster storm" gik terroristernes ærinde. De, der gjorde offentligge overvejelser i det hele taget, gik terroristernes ærinde.

De, der ville have vores soldater hjem inden der var fred i Irak, gik terroristernes ærinde.

Det er nu nogen tid siden. Og nu må vi til og hjem; den Irakiske regering har svigtet. Det sidste argument for invasionen man forsøgte at fremføre: "Verden er blevet et bedre sted at være."

Ak ja.

Claus Münchow
Sønderborg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her