Læserbrev

Socialismens sure søn

Debat
16. juli 2007

Det er elementært for enhver, der kan og vil tænke, at socialisme og indfødsret er modsætninger.

Den, der gør menneskelivet til et ideologisk anliggende og derfor betragter mennesket som et abstrakt begreb, bestemt af økonomiske og sociale omstændigheder, vil naturligvis betragte en national identitet som overtro og falsk ideologi. Anderledes er det ikke. Anderledes har det aldrig været. Den socialistiske venstrefløj er fremmed og fjendtlig over for den eksistentielle og derfor nationale identitet, som er kernen i indfødsret.

Det kommer derfor ikke bag på mig, at Preben Wilhjelm taler som den blinde om farverne, når han den 11.juli udtaler sig om dansk indfødsret og i den forbindelse gør et stort nummer ud af den europæiske arrestordre. Og for at ingen skal mistænke ham for kendskab til indfødsrettens problematik, slutter han sit indlæg således: "Til læsernes orientering: den lov (udlændingeloven af 1983, der havde Preben Wilhjelm som en af sine fædre. SK) rokkede ikke en tøddel ved indfødsretten".

Tydeligere kan han ikke afsløre sig selv. En udlændingelov, der meget bevidst tildelte verdens 20 millioner flygtninge rettigheder i Danmark, således at enhver af disse 2o millioner, som søgte asyl i Danmark, havde et retskrav at gøre gældende. En udlændingelov, der således gjorde alverden til dansk retsområde. En udlændingelov, der i en moderne folkevandringsperiode nedlagde grænsen mellem Danmark og omverdenen, hvorfor en indvandring af aldrig hidtil set omfang tog fart i de kommende årtier. En sådan udlændingelov "rokkede ikke en tøddel ved indfødsretten".

Jo, den gjorde, for den tog al mening ud af indfødsretten, at "landets børn skal nyde landets brød" - indfødsretten af 1776. Idet Preben Wilhjelms udlændingelov ophævede danskernes førstefødselsret til deres eget land, trak den grunden væk under indfødsretten. Dette er grundforholdet. Som ikke anfægtes af, at udlændingeloven først i anden omgang fik tildelingen af dansk indfødsret til folkemasserne fra Mellemøsten, Asien og Afrika til at eksplodere.

Som socialist og ideolog er Preben Wilhjelm ganske uden sans for dette grundforhold. Til gengæld kan han rette kommaer vedrørende Irakkrigen og den europæiske arrestordre.

Sådan argumenterer socialismens sure søn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her