Læsetid: 2 min.

Forræder eller ej?

Debat
6. august 2007

Der har været meget røre om ordet "landsforræderi", og selv om nogle mener, at Asmaa og støttepædagog Frank Aaen har overtrådt grænsen, er der egentlig ikke noget nyt i den sag. Venstrefløjen og flirtepartiet Det Radikale Venstre har altid været kendetegnet ved ulyst overfor de vestlige samfund og en naiv beundring for totalitære bevægelser med socialistiske slogans. Eksempelvis plejede det Radikale Venstre i bedste Scavenius-stil en yderst venskabelig omgang med DDRs Stasi-støttede Bondeparti. DKP var ikke andet end Moskvas forlængede arm. Nu er resterne af partiet islams forlængede arm. Er det forræderi? Sikkert ikke i juridisk forstand, men det giver et interessant fingerpeg om den "progressive" elites tankegang.

Denne elite er altid tilhængere af folk, der enten med krigstrusler, terrorisme eller almindelig kriminalitet gør deres absolutte bedste for at underminere de vestlige samfund. Det vil sige hvis man er venstreorienteret terrorist eller bare almindelig kriminel, kan man altid regne med den progressive elites støtte. Det så men tydeligt under den kolde krig og endnu mere tydeligt i Blekingegadesagen, hvor en morderisk terrorbande blev taget i forsvar af den samlede venstrefløj undtagen Informations redaktør Lars Hedegaard. Han satte en undersøgelse i gang ved journalisten Lars Villemoes, der senere viste sig at være korrekt i alle detajler.

Denne undersøgelse fremkaldte et ramaskrig på venstrefløjen, hvor folk som historikeren Morten Thing, juraprofessor Ole Krarup, forfatter Jørgen Knudsen og VS'eren Per Bregengård talte om... Ja, netop om forræderi. Ikke forræderi mod gamle Danmark, men forræderi mod en bevægelse, der havde det bevidste eller ubevidste formål at rive det danske samfund i stykker og erstatte det med et nyt. Og lidt senere med en ny befolkning. Fløjens juridiske koryfæer Preben Vilhjelm, Flemming Balvig og Jørn Vestergaard skrev en artikel i Information, hvor de nedgjorde Lars Villemoes' artikler som "ondsindet sladder". På det Fri Aktuelt lod chefredaktør Lisbeth Knudsen i 1990 sin journalist Peter Kramer føre an i en kampagne mod Villemoes.

Kramer, der senere blev chef for TV Øst, var tidligere dømt som medlem af den såkaldte Trotylbande, der i slutningen af 60'erne planlagde voldshandlinger med revolution for øje. Alle de omtalte er store kanoner i medieverden, og Morten Thing, Flemming Balvig og Jørn Vestergaard bliver tit brugt af DR som uvildige eksperter. Uden at være det. De har for de flestes vedkommende præcis samme holdninger som Asmaa og hendes støttepædagog Frank Aen.

Er de forrædere mod Danmark? Ikke i juridisk forstand.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her