Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
1. september 2007

Hverdagens eksperter

Gry Möger Poulsen, fmd Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Faget Almen Studieforberedelse(AT) er et af gymnasiereformens centrale elementer. Det skal dygtiggøre eleverne til at se sammenhænge og anvende viden og metoder fra de forskellige fagområder. Når AT-forløbets gode ideer overskygges af problemer, lykkes reformens centrale idéer om en moderne uddannelse med bedre samspil mellem fagene ikke. Derfor må man være åbne for justeringer. Vi er stærkt imod at rulle gymnasiet tilbage til en tid, hvor samspil mellem fag og alternative undervisningsformer er et bandeord. Vi anbefaler derfor at lytte til eleverne, som har erfaringerne fra skolerne.

Vi foreslår at: 1)Bekendtgørelsen for AT konkretiseres. Fagets formål bør være at give en grundlæggende viden om de fakulteternes metode og evnen til at perspektivere. Kravene til elevernes præstationer sænkes til et realistisk niveau.

2) AT får en naturlig størrelse i forhold til andre fag. Derfor skal AT beskæres til et omfang, som svarer til timetallet for de fleste B-niveau fag (en reduktion på ca. 50 timer). Der skal være færre AT-forløb, og derved vil timetallet pr. forløb øges.

3) Lærervejledningen i forløbene styrkes. Lærervejledningen har skabt problemer i de første år, og der en risiko for, at især elever fra ikke-akademiske hjem hægtes af i farten.

Kære Plummer og Brian M.

Inge Hald, Bøjden

Så må lavmålet af pop og overfladiskhed da være nået: at en af de to værter på Aftenshowet i aftes spiller bolden over til TV-Avis-værten med spørgsmålet: "Hvad har du af Nyhedslækkerier til os i aften?"

Og der var sandelig smæk for skillingen: et tydeligt rystet og traumatiseret gidsel fra Danica White; nye voldsomme bombesprængninger med mange døde og lemlæstede i Kerbala i Irak; flere og flere døde og ufatteligt store ødelæggelser af brandene i Grækenland.

Men kan man vente sig andet af det fuldstændig malplacerede 'Show' med de pjattede og pjankende værter i glasburet på Rådhuspladsen, småflirtende med hinanden og med TV-avisens værter, kameraliderlige med sukkersøde smil - og omvandrende reklamer for en eller anden damefrisør!

Er det virkelig den kvalitet, I vil levere i det nu skrabede budget?

A' sejer walbekom' !!

Thor er genial

Jens Mose Pedersen, Lyngby

Når Thor Pedersen går ud og ophidser de offentlige ansatte så han kan være helt sikker på at de går i strejke så er det jo genialt.

For når man strejker, får man jo ikke løn og vupti med den sparede løn er der råd til alle de skattelettelser det skal være til de rige.

Genialt.

Flittige eller dovne hænder

Bjarne Gårdsvoll, Kbh. V

Ny Alliance eller Højrealliancen, som partiet godt kan kaldes efter deres skatteudspil, ivrer for afskaffelse af topskatten. Det samme gør De Konservative. Argumentet er de mange "flittige hænder", der vil dukke op ved en sådan ændring.

Nogle af os andre er derimod sikker på, at der ville opstå adskillige 'dovne hænder' ved reformen. Vi kender vel alle en eller anden, der ikke gider at arbejde mere, netop fordi de har samlet penge nok. "Hvorfor skulle jeg arbejde, når jeg ejer flere millioner," siger de. Derfor ser vi også ofte folk i begyndelsen af 50-erne, der forlader arbejdsmarkedet. For ikke at snakke om alle dem, der aldrig har lavet noget, fordi de har en formue at tære på.

Prostitution og sensation

Sine Plambech, socialantropolog, København N

Det thailandske prostitutionsmiljø på Vesterbro er blevet mere råt skriver Ulrik Dahlin i Information 25. august. Med al respekt for NA' s arbejde (den thailandske kulturformidler på Vesterbro), så savner artiklen imidlertid helt den kontekst og analyse, som netop Information burde tilføre, men svælger istedet rundt i sensationelle rygter: "Rygter om dybt forgældede kvinder, som aldrig ser dagens lys", "...en ny gruppe kriminelle, der skulle være særligt slemme", "massive rygter om thailandske kvinder der ser igennem fingre med overgreb på deres børn". Etc.

Debatten om udenlandske kvinders prostitution er et minefyldt landskab. Så meget desto mere vigtigt at have dokumentation og ikke videregive rygter og forlydender, der blot bidrager til moralske pegefingre og stereotype billeder af thaier.

Det sidste vi har brug for er flere sensationelle prostitutionshistorier. Alligevel udvælger Information ukritisk de allersaftigste rygter og enkeltstående historier, de fleste der færdes i thai- og socialarbejdermiljøet vil kunne genkende. Tilbage står endnu engang billedet af fattige, passive thailandske kvinder, der er ligeglade med deres børn og danske mænd som magtfulde krænkere.

Så enkelt er det imidlertid ikke. For hvorfor bliver dele af miljøet mere råt? Ifølge thaierne selv fordi det er blevet sværere at komme til og blive i Danmark. Fordi gæld og betaling for et proformaægteskab er deres eneste mulighed for at blive i Danmark. Fordi mange har stor spillegæld, og fordi markedet nu presses af thailandske kvinder med svensk visum, der ikke længere må sælge sex i Sverige.

Desuden er flertallet ikke tvunget til at arbejde på klinik, de kan simpelthen bare tjene langt mere på at sælge sex for at sende penge hjem, end på et rengøringsjob. Den komplekse historie handler om thailandske migranter, der laver forskellige aftaler i bytte for kontakter, jobs og ophold i Danmark. Nogle af dem er relativt tilfredse med disse aftaler, selv om de er sårbare og kan blive udnyttet, for alternativet i Thailand er værre. Det betyder naturligvis ikke at de ikke skal tilbydes social støtte.

Men, tag nu diskussionen, tag på journalistisk feltarbejde, spørg de thailandske sexarbejdere selv, hvad de mener. Skriv om de komplekse sammenhænge mellem sexarbejde, indvandringslovgivning, trafficking og vanskelig integration. Rygter, stereotyper og sensationalisme kan vi ikke bruge til noget.

Logik

Stephen Egede Glahn, Humlebæk

Når man som Søren Krarup vil krigen, har man naturligvis kun foragt tilovers for dialogen - både i forbindelse med andre lande og andre religioner, som det fremgår (Information 25. august) af hans forsøg på retfærdiggørelse af angrebskrigen mod Irak.

Efterlysning

Jens Kimby, Haderslev

I et par læserbreve har man efterlyst navnene på de medlemmer af Folketinget, der ikke var til stede under afstemningen den 21. marts 2003 vedr. dansk deltagelse i krigen mod Irak.

Udover Folketingets egen hjemmeside kan man finde fortegnelsen over afstemningsresultatet på

www.gk2003.dk Dette er hjemmesiden for Grundlovskomiteen 2003 vedr. Irak-krigen, der som bekendt har anlagt sag mod statsministeren for brud på Grundloven. Nu er sagen i Højesteret og får vi medhold i at krigen var ulovlig, var afstemningen i marts 2003 også ulovlig. Folketinget kan ikke stemme om sin egen Grundlov.

Afstemningen viser at RV, S, SF og EL var imod, men da 22 socialdemokrater, 3 SF'ere, 4 radikale og 2 fra Enhedslisten ikke var til stede, blev forslaget vedtaget.

Hvem spørger de pågældende folketingsmedlemmer, hvad de anså for vigtigere gøremål end at deltage i en afstemning om dansk krigsdeltagelse?

Umenneskelige asylcentre skal væk!

Søren Blaabjerg, Hørning

Ny alliance har med disse sympatiske og i et og alt fornuftige tanker med ét suverænt udbrud placeret sig i førerfeltet inden for radikal nytænkning i dansk politik og samtidigt elegant markeret sig som DF's diametrale modsætning. Bravo!

Det skal blive spændende at følge med i det videre forløb.

Vupti

Ib Jensen, Søborg

Så slap nazisten Jonni Hansen ud af sin varetægtsfængsling efter at have øvet vold mod politiet. Det er noget hurtigere end de farlige unge fra Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Mon det skyldes, at hr. Hansens politiske orientering ligger tættere på politiets og dommerstandens?

Har du en forklaring Per Larsen?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hammerslag i Dubai.

Mandag aften havde DR1 endnu en udsendelse af Hammerslag på programmet denne gang fra - Dubai. Man kan mene hvad man vil om indslaget - jeg vil tillade mig at gøre det, selvom jeg ikke har set det.

Det er svært at se værdien i at transportere to hold ejendomsmæglere med samt et kamerahold, lydfolk, teknikere, producere og hvad der ellers kræves for at producere en tv-udsendelse ca 11.000 kilometer væk, hvor hovedformålet er at høre de såkaldte eksperter udtale sig om hvad de TROR, udvalgte ejendomme kan sælges for. Tror idefolkene bag udsendelsen, at danskere nu vil investere i fast ejendom i Dubai i stedet for i Dragør eller Dybbøl, eller er der noget andet formål end bevidstløst at give endnu et eksempel på den laveste fællesnævner?

Det hele bliver så meget mere latterligt set i lyset af husets økonomiske forhold.

Niels Granvig, Gentofte