Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
30. august 2007

Til S. Brøgger

Jytte Nørtoft Jensen, Silkeborg

"Der er i Danmark en altovervejende apati i forhold til ( Irak ) krigen. En forbløffende tålmodig ligegladhed. Det forstår jeg ikke." Siger Suzanne Brøgger i Information den 21. august.

Det forstår jeg heller ikke, men hvorfor er hverken du eller jeg selv gået på barrikaderne, som da Vietnamkrigen var på sit højeste og demonstrationerne bredte sig overalt ?

Det er en form for apati og frustration, der ikke er forbeholdt den såkaldte elite af befolkningen.

Proportioner!

Nis Rasmussen, Hundested

Et land, Irak, er ved at forbløde, men i lille, idylliske Danmark løber såkaldte dræbersnegle med overskrifterne. Naturligvis er det mere overskueligt at rette indsatsen mod de stakkels bløddyr end holde regeringen ansvarlig for grov manipulation af krigens bevæggrunde, samt medansvarlig for hundredtusinder af døde og et land smadret til ukendelighed.

Og hvis sneglene mod forventning skulle slippe op, finder vi nok noget andet ligegyldigt at snakke om.

Forklarings-problemer

Pauli Andersen, Hørsholm

Den 25. ds. anførte Søren Krarup stolt, at han stemte for Irak-krigen. Det er ikke korrekt, idet han var fraværende.

Men det er interessant at se DF tone klart ud om, hvorfor Danmark deltog i terrorangrebet på Irak, når nu statsministeren har så lidt lyst til at tale om sin mest fatale fejlbeslutning.

Hvor er Krarups retskilde, jf. legalitetsprincippet. Man kan ikke gå i krig uden hjemmel i en anerkendt retskilde. Ingen kunne være i tvivl om de forfærdelige menneskelige konsekvenser, en krig ville få, men det betød åbenbart intet for VKO-politikerne. Bl.a. den internationale nødhjælpsorganisation Medact advarede i en rapport fra september 2002 i klare vendinger om de katastrofale konsekvenser ved en krig mod Irak og forudså, at en Irak-krig ville koste mindst en halv million mennesker livet. Det viste sig efterfølgende at være undervurderet, da det ansete lægetidsskrift, The Lancet, 2006, kunne berette om mere end 650.000 døde irakere efter invasionen. Deltagelse i de krigsskabende aktiviteter i Irak var i strid med FN-Pagten og Grundloven. Irak-krigen var katastrofal, og det vidste de 61 VKO'ere, der traf beslutningen. For vidste de det ikke, var de ganske enkelt ikke kompetente til at træffe en så afgørende beslutning.

Nyt hus nu!

Thomas Ditlevsen, København

Mogens Lønborg (M.L.) fremturer i sit læserbrev af 22. august, at han ikke vil løfte en finger for et nyt Ungdomshus.

Det på trods af at huset blev givet som gave, og at der fra kommunens side blev lovet genhusning i flere omgange. Sidst efter salget i 2001, hvor den konservative borgmester Thustrup Hansen (T.H.) udtalte, at Faderhuset måtte vente med at rykke ind, til kommunen havde fundet et nyt sted til husets brugere.

T.H. kan man ikke beskylde for at være Ungdomshusets ven, men er dog i besiddelse af en vis portion moral, som M.L. mangler.

M.L. og hans højreorienterede venner vandt en diskutabel juridisk sejr, men har tabt den moralske.

Vold er altid diskutabel, men blev i forbindelsen med rydningen bla. initieret af din mangel på moral. Ingen rydning, ingen vold. At påstå at miljøet omkring ungdomshuset ellers skulle være mere voldeligt end andre ungdomsgrupperinger, er en fabrikeret løgn, som bliver brugt til at legitimere salget, og det er også blevet dementeret af politiet selv.

Endvidere beskylder M. L. Ungdomshusets brugere for at være antidemokratiske, på trods af at huset altid har praktiseret basisdemokrati, en slags udvidet demokrati, som M.L. ikke kan lide, men antidemokratisk, bestemt nej. Desuden mener jeg, at M.L. har et ensidigt billede på, hvad vold er. Hvad med den vold du har påført tusinde københavnske unge, den er ikke fysisk, men psykisk og lige så hård.

Kvalitet frem for kvantitet

Jens Borking, Brønshøj

I stedet for at fokusere på mere og mere økonomisk vækst, synes jeg hellere, vi skulle finde ud af, hvordan vi får vækst i det fælles samvær, i det fælles ansvar for hinanden. Hvordan vi får vækst i tilliden til, at de fleste mennesker gerne vil yde, hvis de få ansvar og kan se en mening med det, de laver.

Hvordan vi sikrer ro, respekt og ressourcer i den offentlige sektor, på et bæredygtigt grundlag.

Hvor det ikke er vigtigst at være bedst, men god og glad for, at andre også er det.

Vi skulle planlægge, hvordan vi hindrer, at Danmark ender med at blive drevet som et benhårdt privat aktieselskab, hvor overskuddet hele tiden er i fokus og altid kan blive større.

Den vækstfikserede regering har ikke rigtig lagt mærke til, at mange går ned med stress og at isen smelter. Eller også repræsenterer de bare en 'grådighedskultur.'

Tak for avisen

Poul Erik Hornstrup, Frederiksberg

Den 28. august. Sikken dag for en Information-læser! Den gamle kæmpe Tørk Haxthausen, der endnu ikke har overgivet sig til den massive propaganda om, at alt er marked. Jesper Jespersen, der formår at få økonomi til at fremstå som baseret på fornuft, endda af en art som kan begribes af en nogenlunde begavet almendannet borger (hvad han ikke nødvendigvis høster anerkendelse for blandt fagfæller), hele fem læserebrevsskribenter, der gider gå ind i kritisk analyse af de seneste åbenbaringer fra Søren Krarups fantasiunivers. Og oven i det hele er det den ugedag, Ejvind Larsen utrætteligt siger det, han mener skal siges - igen, igen.

Man kunne blive mismodig. Tror Haxthausen måske, det næste konservative lys, der omtaler Danmark som en 'forretning', vil blive leet ud af offentligheden? Forestiller Jesper Jespersen sig at en eneste "borgerlig" politiker vil holde op med at ævle om, at "det skal kunne betale sig at gøre en ekstra indsats"?

Forestiller de fem sig, at de kan åbne nogens øjne for, at Krarup våser - som ikke har opdaget det for længe siden? Og Larsen...? Fornuft bider ikke på magt, det ved vi. Tak fordi I gider hæve fornuftens stemme alligevel!

EL og rettighederne

Flemming Nakinge Nielsen, Rødekro

Artiklen 25. august 'Dem som aldrig ser dagens lys' gav eksempler på de forfærdende forhold, nogle af de prosti-tuerede fra Thailand lever under, og hvordan de udnyttes af bagmænd. Under parolen 'Kriminalisér kunderne' slår socialborgmester Mikkel Warming fra Enhedslisten til lyd for, at prostitutionskunderne ligesom i Sverige skal kriminaliseres. Vil Warming ikke godt forklare, hvorfor en kriminalisering af prostitutionskunder ikke blot vil gøre tilværelsen endnu værre for de prostituerede?

Birgitte Kofod Olsen, der er afdelingsleder, ph. d. ved National Afdeling, Institut for Menneskerettigheder, påviste tidligere i år, at en kriminalisering af prostitutionskunderne vil krænke basale menneskerettigheder, der giver den enkelte ret til selv at vælge sit erhverv og selv at bestemme over sin krop. Er Warming og Enhedslisten parat til at krænke menneskerettighederne for at opnå en kriminalisering af prostitutionskunderne?

Stadig stolt

Carsten H. Fohlmann, LBL, Kbh.

I et læserbrev den 24. august skriver Kaj Erik Nielsen, at Landsforeningen for bøsser og lesbiske (LBL) opgiver vores arkiv og bibliotek. Det er ikke korrekt!

LBL har opsagt de nuværende lokaler for at finde nye til en billigere husleje, og det har vi fundet på Nygade til vores kontor- og mødeaktiviteter. Vi arbejder forsat på at finde lokaler til arkivet og biblioteket, hvilket Kaj Erik Nielsen gentagende gange er blevet informeret om.

Spøgelser?

Johan Keller, Kgs. Lyngby

I sin tid kunne Den alternative Velfærdskommission imødegå den officielles dystre prognoser om den store pensionsbombe og tage gassen ud af de tvivlsomme 40-årige forudsigelser som regeringen lagde frem. De vedtagne foranstaltninger kom således til at hvile på et fuldstændig postuleret økonomisk fundament.

I sin leder i går 'Borgerlige spøgelser' har bew ikke skyggen af alternativ analyse: Vi får den sædvanlige sang om frygten for overophedning af økonomien; den offentlige sektors udgifter skal prioriteres, dvs. der skal nedskæringer til, og i en højkonjunktur skal man endelig ikke iværksætte offentlige forbedringsarbejder osv. - udsagn som vi hver dag kan læse i Børsen, Berlingske Tidende og høre fra Dansk Industri.

Kendsgerningen er vel , at Danmark er verdens rigeste land og har verdens bedst fungerende økonomi, men desværre stadig alt for mange arbejdsløse. Men i Information hører vi evindeligt den sædvanlige borgerlige bekymring for at de lavestlønnede kommer til at tjene mere. Der må da findes økonomer med en anden indgangsvinkel, således at Information kan bidrage lidt mere originalt til analysen i stedet for at gentage hele den borgerlige presses postulater?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her