Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
7. august 2007

Flovere at være dansker i 2007

Kunne vi ikke - én gang for alle - blive forskånet for at se danske frihedskæmpere blive sammenlignet med terroristerog oprørsgrupper?Detafslører en total uvidenhed om de faktiske forhold i Danmark under Besættelsen og en udpræget mangel på dømmekraft.

I 2000 var der 1038 danskere, der skrev under på, at de var flove over at være danskere på grund af vores måde at behandle indvandrerne på. Er der ikke snarere grund til at være flov over, at der i dag er både danskere og indvandrere, der skamløst sammenligner danske sabotagegrupper, som altid søgte at undgå tab af menneskeliv, med muslimske oprørsgrupper, hvis vejsidebomber kun har til formål at dræbe så mange som muligt?

Og er det ikke også flovt, at der er danskere, der har kaldt de danske soldater i Iraken besættelsesmagt og nedvurderet deres tilstedeværelse og indsats? Det er en hån mod dem, der satte livet til i tjenesten.

Men det er selvfølgelig også nemmere og mere risikofrit at sidde hjemme i den overpolstrede med fjernbetjeningen som eneste våben og lade andre kæmpe for sandhed og ret.

Det var Kaj Munk, der sagde: "Danskerne vil ikke have sandhed - de vil have sofa."

Kamma Ankjærø
Århus C

Thomas Koppels Allé.

Klaus Bondam vil kalde Pumpehusvej i Sydhavnen for Thomas Koppels Allé.

Vejen ligger præcis dér hvor udryddelsen af grønne områder på vej mod Sydhavnstippen har taget fart til Ritt Bjerregårds nye huse.

Otte ud af ti sydhavnere var imod Ritt Bjerregårds byggeri før det startede.

Nu skal vejen opkaldes efter en komponist, som vil blive husket for sin opbakning til de grønne områders vedblivende status.

Politikerne lytter til folket? Ik'?

Eva Kjeldsen
København SV

Næste fiasko: Afghanistan

Efter Irak er danske soldater i gang med den næste krig ved USAs side, i Afghanistan. Der er ikke nogen stor vilje til at analysere, hvad der gik galt i Irak, og derfor bliver Afghanistan sandsynligvis en gentagelse af fiaskoen, blot endnu værre.

I Afghanistan er kvinderne i særlig grad gjort til fødemaskiner fanget inde bag hjemmets fire vægge. Når fødselstallene er så tårnhøje, kommer der mange mennesker. Når mennesker bliver mange, bliver de også fattige og uden fremtidsudsigter. Når mennesker på den måde bliver fattige, bliver de også modtagelige for religiøs fundamentalisme. Det betyder, at uanset hvor mange taleban-krigere, vi får nedkæmpet, så vil der nogle år senere være blevet endnu flere. Vi kan umuligt vinde militært.

Hvis vi skal vinde over taleban, kan det kun ske med andre våben, som må smugles ind under burkaerne: pessarer, spiraler og p-piller.

Uden en analyse af sammenhængen mellem kvindernes stilling, fødselstal, fattigdom og fundamentalisme er vi dømt til at tabe endnu engang, nu i Afghanistan. Og næste fiasko, i Pakistan, venter lige om hjørnet.

Kåre Fog
Veksø

Fri os for præsterne i skolen

Teologisk Pædagogisk Centers forsøg på at få foden indenfor i vores undervisningssystem må stoppes så hurtigt som muligt. De "videnskabelige" principper som ligger bag enhver undervisning i gymnasiet, skal ikke forplumres med en forkyndende kirkes hvervende aktiviteter.

Religion i gymnasieskolen er et fag præcis som alle andre fag, og skal formidles sagligt og uafhængigt af alles interesser og uden bagtanker om at sælge nogen bestemt livsopfattelse.

Disse reklamefremstød for at få fyldt nogle tomme kirker ved diskret at prøve at kravle ind i vores gymnasium skal ikke have lov til at lægge sin gift i den fremragende gymnasieskole med et højt fagligt niveau, vi har i Danmark.

Den slags forsøg på infiltrering kan man lade Jehovas Vidner, Scientology og lign. stå for.

Forkyndelse skal på enhver måde holdes ude fra skolens undervisning, og denne 5.kolonnevirksomhed skal ikke have lov til at blive listet ind ad bagdøren i gymnasiet.

Vil man mon gerne sætte den tillid over styr, man efterlyser hos de udenlandske (evt. muslimske) gymnasieelever?

Det hele falder jo godt i tråd med Bertel Haarders og andres forsøg på at fastholde det tendentiøse navn "kristendomsundervisning" i Folkeskolen i stedet for "Religion".

Nej, vi skal ikke lade os overliste til at genindføre præstens overhøring i klassen og kontrol med undervisningen i skolen. Den blev vi fri for for mange år siden, og gud ske lov for det.

Sven Jahnsen
gymnasielærer, organist

Proportioner tak!

Så har Jeppe Nybroe fra DR fået en skriftlig advarsel og tre måneders tænkepause for at have fiflet lidt med et nyhedsindslag fra Irak. I klippet påstår han, at han er ved at følge de sidste soldater ud af det mishandlede land.

Det var sørme slet ikke rigtigt, har TV 2-nyhederne fundet ud af. Jeppe Nybroe var faktisk kun på vej tilbage fra Kuwait for at hente de sidste soldater i den danske lejr.

Øv bøv, så har han luret os den snydepels! Sikke vi blev taget ved næsen alle sammen!

Og hold da helt op, hvor det betyder meget for både betalingsbalancen og Danmarks troværdighed som sådan. Fy fy skamme!

Heldigvis var han jo nok også en af de der røde lejesvende, der jo altid render med en halv vind og i øvrigt konstant er ude efter regeringen. Samtidig har vi en statsminister, der har løjet værre end en hest kan rende, da det drejede sig om at spille stærk mand i selv samme Irak og få både Folketing og befolkning med på ideen.

Han har vist hverken fået en skriftlig advarsel eller et tilbud om tvungen afspadsering?

I øvrigt ved jeg godt, hvem jeg helst ville købe en brugt bil af, og nej, han hedder ikke Anders til fornavn!

Nis Rasmussen
Hundested

Skolelærernes unikke rolle

Når det står så galt til med rekrutteringen af mænd til læreruddannelsen, så er der kun et at gøre - uddannelsen skal gøres mere "sexet". Her er min opskrift:

Ud med lugten af gamle madpakker på lærerværelserne, ud med gammel værdibaseret ballast af grundviganisme, ud med rødderne i højskolebevægelsens selvgode lummerhed, ud med gamle etnisk forskruede sange der hylder landbrugssamfundet for 150 år siden, ud med lokal kommunalpolitisk indflydelse på skolerne, ud med forældrenes forventninger om indflydelse på skolernes faglige undervisning.

- Skab skolen til videnssamfundet, dvs. professionalisering af uddannelserne der skal samles i universitetsbyerne hvor de andre unge samles om at uddanne sig - storbylivet eller campuslivet ved et universitet er mere sexet for mandlige gymnasiaster.

- Gør uddannelsen international ved at lærerne skal ud og studere i andre lande og få en bred international erfaring at trække på når de skal inspirere eleverne med ny viden.

- Styrk rekrutterinen ved at bygge nye "sexede" skoler med moderne arkitektur ligesom forskningsinstitutioner, vidensbaserede virksomheder, i det hele taget som virksomheder med fremdrift og selvtillid gør. Og lad det ikke være op til nedpinte kommunale budgetter.

- Skab lige økonomiske vilkår for byggeri og undervisning overalt i landet, også de økonomisk svage udkantskommuner hvor børnene også må kunne forvente en god uddannelse på linje med de rige kommuner.

- Skab en professionel ledelsesstruktur på den enkelte skole med stort ansvar på bekostning af kommunalpolitikernes og forældrenes ansvar.

Skab tillige en professional landsdækkende ledelsesstruktur der gør op med gamle dogmer og som understøtter den enkelte lærers lyst til at tage et stort selvstændigt ansvar for sin unikke undervisning.

- Sæt lærerens unikke rolle i centrum af organisationen så de unge mænd kan identificere sig med en klar og noget sexet rolle.

Gert Wiik
Nykøbing Falster

Hillary og A-våben

Nu hører vi så Ms. Hillary R. Clinton, demokraternes bedste bud på USAs næste præsident, ikke vil udelukke mulighed for at bruge masseødelæggelsesvåben (inkl. a-våben) mod dem, hun kalder for terrorister og slyngelstater.

Det viser to ting. Først, at det ingen rolle spiller om amerikansk præsident er en demokrat eller republikaner, for politikken er sådan set den samme.

For det andet viser det, at hverken fru Clinton eller andre politikere i USA har fattet, at brug af moderne og altødelæggende våben ikke løser problemerne med terrorister. For ikke også at snakke om den dobbeltmoralske politik Vesten med USA i spidsen står og altid har stået for.

Man nægter iranerne, pakistanerne, libyanerne, nordkoreanerne og andre atomteknologi, mens man selv er ved at videreudvikle a-våben med mulighed for dens anvendelse i nær fremtid.

Sacir Camo
Hjørring

Fællesmødets ansvar for hashsalget

I tre uger efter at hashboderne på Christiania var revet ned, kunne man ikke købe hash derude. I den periode var de mest populære værtshuse tømt for folk, så det er det ikke underligt, at nogle af christianitterne forsøger at obstruere forhandlingerne, for det er en omsætning på flere hundrede millioner, der er truet.

Men hashen skal væk.

I Alaska gjorde myndighederne cannabis lovligt i 1975, fordi de troede, at det ville få alkoholmisbruget til at falde. Det gjorde det ikke.

Tværtimod eksploderede kokainmisbruget, ligesom herhjemme og derfor blev cannabis ulovligt igen. Det beviser, at hash faktisk er indgangsstoffet til hårdere stoffer.

Hvad vil Fællesmødet gøre, for at hjælpe myndighederne med at stoppe den organiserede kriminalitet på Christiania. Er det det eneste område, hvor det konsensusdemokratiske Fællesmøde fralægger sig ansvaret for Christiania?

Jakob Schmidt-Rasmussen
København S

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her