Læserbrev

Kære Socialdemokrater

Selv de allerbedste hensigter kan have alvorlige konsekvenser. Her må I træffe et valg
Debat
8. september 2007
Socialdemokraterne med Helle Thorning Schmidt i spidsen holder kongres denne weekend og skal blandt andet diskutere prostitution. Arkiv

Socialdemokraterne med Helle Thorning Schmidt i spidsen holder kongres denne weekend og skal blandt andet diskutere prostitution. Arkiv

Nana Reimers

Dette er et opråb! Et opråb fra kvinder, der sælger sex på gaden. Gadepigerne. Det er et opråb til Jer Socialdemokrater. I håbet om, at I fortsat vil være vores allierede. Vi har brug for Jer. Vi ved, at I kæmper for os på så mange andre måder. I kæmper for eksempel for at kunne give os fixerum og heroinbehandling. Det er vi Jer meget taknemlige for.

Men beslutter I at ville kriminalisere vores kunder, skaber I blot nye og meget alvorlige problemer for os. Uanset hvor gode Jeres hensigter er, vil en kriminalisering ikke på nogen måde være en hjælp for os. Tvært-imod. Lyt nu til os.

Lyt ikke til dem, som påstår at være vores hjælpere, når de argumenterer for kriminalisering. De taler ikke vores sag. De siger, at salg af sex er et problem for os. Det er det ikke. De siger, at køb af seksuelle ydelser er vold mod den, der sælger dem. Sikke noget sludder. En del af os har været udsat for vold og anden alvorlig omsorgssvigt, fra vi var små. Vi ved godt, hvad vold er.

Langt de fleste kunder opfører sig helt, som de skal. Salg af sex er ikke et problem for os. Det er derimod en løsning. Måske ikke en løsning, der gør os lykkelige. Men en ok løsning. Det er nemlig en løsning der giver os magt over vores liv, når de er allersværest. En løsning, der giver os en frihed i et vanskeligt liv. En frihed vi for nuværende ikke kan opnå på andre måder. Salg af sex er en løsning på en lang række alvorlige problemer.

Afhængigheden

De fleste af os gadepiger er afhængige af stoffer. Stoffer, som er kriminaliserede og derfor så dyre, at vi ikke kan finansiere dem på en kontanthjælp. Vi bruger ikke stoffer for at dø, men for at kunne holde ud at være i det liv, som er blevet vores. De fleste af os har mange gange forsøgt at blive clean. Men det går bare ikke så let. En del af os kommer formentlig til at bruge stoffer, til vi dør. At sikre os muligheden for at komme i heroinbehandling, vil være en stor hjælp. At sikre os adgang til relevante behandlingstilbud ved kokainafhængighed er også meget vigtigt. At åbne for lægelig ordination af benzodiazepin - også de stærke af slagsen - til de af os, som nu er henvist til at købe dem illegalt i dyre domme af pensionister og kriminelle bander er presserende.

Vi har gældsproblemer så store, at de tynger os i knæ. Gæld til offentlige myndigheder og ofte også den særligt farlige gæld til en skrupelløs underverden. Altså en lang række alvorlige problemer, som vi bedst løser ved salg af sex. Fordi vi pt. ikke har andre muligheder.

Vi kan ikke få ordineret heroinen, som heroinafhængige kan det i andre lande. Der findes ikke relevante behandlingstilbud for kokainafhængige. Vi kan ikke finde læger, som vil hjælpe os med vores benzodiazepinafhængighed. I stedet lider vi under den konstante risiko for at få kramper - og i værste fald dø af kramperne - når vi ikke kan skaffe stoffet på det illegale marked.

Vi ønsker ikke at stjæle og begå indbrud for at finansiere stofafhængigheden. For vi vil så vidt overhovedet muligt ikke belaste andre mennesker. Ved salg af sex løber vi allerhøjst en risiko for at skade os selv.

Vores løsning

Når salg af sex ikke er vores problem, men vores løsning - og den eneste vi aktuelt har - holder vi selvfølgelig ikke op med at sælge sex, fordi kunderne bliver kriminaliserede. Til gengæld vil det blive langt farligere for os. For det er netop de gode kunder, som aldrig vil kunne finde på at skade os, der vil holde op med at købe sex. De gode kunder har nemlig noget at miste. Arbejde, familie, anseelse, position. Tilbage er så de kunder, som vi i dag vælger fra, fordi vi ikke bliver trygge ved dem under de afgørende minutter, hvor vi 'tester' dem, inden vi beslutter, om vi vil stå ind i bilen eller ej. De farlige kunder. En kriminalisering af kunderne vil koste os disse afgørende minutter. Vi må bare springe ind i bilerne. Vi vil komme til at køre med de farlige. Med overhængende risiko for fatale følger.

Selv de allerbedste hensigter kan have alvorlige konsekvenser. Her må I træffe et valg. I kan selvfølgelig mene, hvad I vil, og vælge at udsende signaler, som I lyster. Men vid, at Jeres ståsted kan blive afgørende for vores velfærd. Jeres valg kan tynge os helt i knæ.

Mille og resten af Gadepigerne. Navn og kontaktinformation er redaktionen bekendt

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kære Sociademokrater.
I løftede så mange danskere ud af den materielle armod i sidste århundrede.
Nu er opgaven måske at løfte danskerne ud af den menneskelige armod.
indlægget her fra Mille og Gadepigerne beskriver denne armod og tomhed.
De beder om, at misbruget af dem kan fortsætte. Det er den mindst ringe løsning. Det er trist, at de sikkert har ret i dét.
Hvor er den hjælp, det fællesskab, som kunne løfte opgaven?
Alt for mange danskere er legalt eller illegalt afhængige af sprut, piller, stoffer, sex osv.
Misbrug er en livsform, som breder sig mere og mere.
Misbrug af sig selv, misbrug af andre/andet.
Selvom vi er stenrige, så holder vi vores husdyr under koncentrationslejerlignende forhold. Vi forurener vores egen natur, forurener os selv med junkfood. Vi tillader slaveri på bordellerne. Køber ting, fremstillet af børnearbejdere osv osv
Det er misbrug, som er unødvendigt. Vi ved det.
Vi ved også, at der er en vej ud, at der er en vej tilbage til menneskeligheden og det konstruktive for langt flere mennesker, end det er tilfældet for tiden.
Vi ved, at disse problemer kan løses. Det vil sikkert kunne betale sig økonomisk. Ovenikøbet.

Jag hoppas att varenda politiker i Danmark läser detta och förstår vilka konsekvenser det kan bli om man väljer samma idiotiska väg som Sverige gjorde 1999. Situationen i Sverige för sexsäljare är fruktansvärd och vi utsätts för helt onödiga risker och våld pga dagens lagstiftning. Det finns inga belägg för att sexköpsförbud på något sätt minskar sexuell människohandel och om man skulle lita på vad polisen senast har uppgett för siffror (vilket man inte kan för det är propaganda) om hur många som är offer för sexuell människohandel i Sverige så skulle det innebära tusentals kvinnor!!! Och då skulle vår sexköpslag, tvärtemot vad de påstår, dramatiskt ha ökat den sexuella människohandeln i Sveruige istället för att göra det motsatta som de också påstår!
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=685312

Här kan ni läsa om vilka faktiska konsekvenser lagstiftningen har inneburit för oss i Sverige - http://www.sans.nu/konsekvenser.htm

Läs också vad sexarbetare i hela Norden vill:
http://www.expressen.se/debatt/1.745740
och vår reaktion mot vad som händer i Norge:
http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article1957499.ece

Till mina kollegor på gatorna i Danmark säger jag...
Mycket bra upprop!
Ni har ett stort stöd i er kamp från oss på andra sidan Sundet.

Isabella Lund
Sexarbetare och debattör i Sverige
Medlem i SANS - Sexsäljares och allierades nätverk i Sverige

Den dybt ubehagelige - nærmest fascistiske tone og jeg ved bedre mentalitet og total mangel på respekt for andre mennesker - der oser ud af Karen Helle Grue's indlæg, burde få nogen til at vågne op.

Dagens leder ikke mindst også. Det her er mennesker der i fulde alvor er ude i et religiøst funderet moralsk nypuritansk felttog på andre menneskers bekostning.

De er flintrende ligeglade med andre meninger end deres egen. De er flintrende ligeglad med at tusinder års historie har vist os at men ikke kan forbyde sig til et bedre samfund og at forbud kun driver de dårligst stillede under jorden hvor man intet kan gøre for dem.

De ignorerer at sexuelle ydelser sælges ikke kun af kvinder, ja lederskribenten skal nok holde sig fra at omtale mandlige åbninger på samme måde - for han ved nemlig at så ville han ende i den homofobiske hængedynd - og samtidig undergrave denne tåbelige påstand om at det at sælge sexuelle ydelser er et ligestillings problem - hvad det ikke er - og aldrig har været.

De påstår vedblivende at der er tale om at man 'sælger sig selv' eller 'sælger sin krop' - hvad er noget indlysende sludder! Vi er forhåbentligt alle lidt mere end vores sexualitet ikke mindst må man da håbe at Helle Grue er det - men det synes hun åbenbart ikke selv at mene. Men netop i den kombination - kvinder-sex-ligestilling - reducerer hun og de øvrige - kvinder til ikke at være andet og mere end sexorganer.

De påstår vedblivende at det at sælge sexuelle ydelser er lig med slaveri og at det handler om voldtægt, kidnapning af undenlandske kvinder, misbrug og narko. De ignorere dermed konsekvent og vedblivende at denne type problemer ikke er kendetegnende for andet end en meget lille del af dette erhverv. Et lille mindretal som de med deres religiøse fascisme er på vej til at drive under jorden hvor alle de værste tendenser vil leve videre i bedste velgåenhed - men uden enhver mulighed for kontrol og støtte til netod de svage og ramte.

De ignorer også vedblivende og konsekvent at disse problemer netop er affødt af problemer som intet har at gøre med sexuelle ydelser som erhverv, men derimod er affødt netop af mange års kriminalisering og nedgørelse af et erhverv som ikke burde nedgøres.

Kære R. Ristinge.

Der er forskel på brug og misbrug.
Hvad folk i frivillighed bruger sig selv og andre til, er jo deres sag.
Misbrug af enhver slags er et fælles ansvar at forholde sig til.

Alt det andet du skriver har vist ikke noget med mig at gøre.

Jeg ville ønske, at samfundet havde mere at tilbyde Mille og Gadepigerne.

Ok Karen Helle
Jeg ser at jeg misforstod dig! Jeg beklager og undskylder

Jeg er bare grun digt træt af alle dem der ikke lytter - men taler hen over hovedet på de mennesker som ved hvad dette her handler om og ofte gør det på den mest paternalistiske facon. Ingen af dem har nogen sinde være i miljøet eller bare tæt på og dem der har været tæt på har kun set skyggesiderne og vil med djævlens vold og magt skære alt over en kam.

Hovedpointen er - der er brug for ordentlig hjælp og støtte til dem der er kommet ud i en skadelig livsførelse.

Forbudstanken er dikteret af en form for religiøs bedrevidenhed af samma slags som den man praktiserede i hedengangne sovjet når man tvangsanbragte dem der ikke passer ind i ens ideologiske forestillinger - til mental behandling på institutioner for psykisk syge.

Informations lederskribent idag ville gøre sig selv og menneskeheden en stor tjeneset ved at bede om et par håndører til lidt praktisk research og så gå ud i det miljø han taler så bedrevidende om og lær det ordentligt at kende, ikke bare skyggesiderne af det, dem kender vi og dem bombaderes vi med hver dag af dem henne på Reden, og de øvrige nypuritanerne, Men få hele billedet med.

Hvis vi så skal forbyde - ja så lad os lige inddrage også alle de unge kvinder der gifter sig med gamle rige mænd - for her er der tale om vaskeægte prostituion. Ja sædeligheds politiet kan gå en gloværdig frmtid i møde.

Der er derude - en virkelighed som er langt mere mangfoldig end den som bliver præsenteret for den socialdemokratiske lededlse i disse dage, en virkelighed som fortjerner at blive forstået på dens egne premisser - og ikke på de præmisser som er udstukket af en flok enøjede nypuritanske ideologer som ikke ved hvad de tale om og som hvis de støttes vil sende os alle tilbege til 50ernes uskønne dobbelomral - og de pigere der som dem her - virkelig har brug for hjælp - under jorden til en usikker tilværelse - i endnu dybere kriminilaitet.

Hvad Helle og fagbevægelsen ikke forstår er meget.

Du fjerner ikke prostitution ved at forbyde det. Prostitution er i mange tilfælde en direkte konsekvens af fattigdom, og det vil 3F Soc. Dem ikke ændre tøddel på.
I nye EU-lande som Tjekkiet, Ungarn, Bulgarien mfl. der supplerer mange unge pige på 18-19 år ders indkomst ved prostitution eller ved at medvirke i pornofilm.
Det er simpelthen fordi levestandarden er så lav, og disse unge piger i de lande ikke kan få en uddannelse eller kommer ud af fattigdommen på andre måder.

Hvordan vil 3F og Socialdemokraterne ændre på det ved at forbyde Prostitution?

Regeringerne i disse lande vil ikke anerkende problemet, og Socialdemokraternes forslag vil efter min mening bare gøre sitiuationen værre for disse unge piger!

Mvh,
Mads

Ser man på den svenske kriminalisering af prostitution, så har det haft den modsatte virkning, da man nu har fjernet gade prostitution fra gaden og flyttet den til mafiaens domæner.

De prostituerede har nu fået påtvungne mafia alfonser, da de nu opererer fra pizzeriaer, hvor kunderne nu går ind og bestiller en pizza til levering, sammen med det nummer der vælges på den ønskede prostituerede. Man ser mafiaen i Sverige er nu eksploderet i omfang grundet denne kriminalisering af prostitution, hvor loven tvang de prostituerede i favnen på alfonserne.

Kan kun give dig ret Flemming. Helle har ikke fattet noget som helst.

Mon Helle har besøgte ugravningerne ved Pompia i, Italien? der ser man i byen flere steder hvor der var bordeller.

Prostitution har altid eksisteret, men det man kunne forsøge at påvirke at unge kvinder tvinges ud i det mod deres vilje. Det gør man bare ikke ved forbyde det i Danmark!

/Mads

Jeg er som man kan se fundamentalt enig med Toft og Kibsgaard. Men efter at have nærlæst artiklen ovenfor og Helle Grue's indlæg indnuengang nåede jeg til den konklusion at hun bare formulerede sig uklart.

Jeg synes hele prostitutionsdebatten på Information har været lidt absurd. Først har man haft Anja som repræsentant for de prostituerede, som har forsvaret prostituion med, at selvom der er ligestilling på det arbejdsmæssgie område, er der ikke nødvendgvis ligestilling mellem kønnene på det seksuelle område, men guderne forbyde hvis nogen skulle vove at mene, at prostitution skulle have noget at gøre med kvindeundertrykkelse at gøre.
Så har man Mille og gadepigerne, som fortæller at de har kæmpeproblemer med stoffer og gæld, men guderne forbyde hvis nogen sagde at prostitution skulle have noget med udnyttelse af mennesker at gøre, fordi det ville gøre de prostituerede til ofre og stigmatisere dem.
Men jeg er nok bare en kvindelig middeklasse lænestolsfeminist som ikke ved bedre.

De beste man kan gore for at hjalpe de gadepiger/luderer som er blevet afhangige af "stoffer" for at leve, er at:

1. Hyre en 2meter, 200 kilogram sort Neger fra Gana i Afrika, til at hugge hovedet af all som salger " stoffer " til pigerne.

2. Halshugningen skal ske hver lordag, paa Raadhuspladsen i Kobenhavn, kl. 2 om eftermiddagen, og for alle at se.

3. Henrettelsen skal ske senest 14 dage efter at " stof" salgeren er blevet
arresteret af politiet. Hvis der er nogen Dommer imod dette, skal han ogsaa blive halshugget, - af den samme 2 meter, 200. kilogram Neger fra Gana i Afrika. ( Det samme skal ogsaa vare galdene for baade Stats og Justits Ministeren.)

Med saadan en losning paa Gadepigerne/ ludernes stof addiktion
og misbrug vil der meget hurgtigt blive rigtigt lov og orden i Danmark.

Men selvfolgelig, alle de " kristne Socialdemokrater " vil aldrig gaa med til saadan en lovgivning, fordi at der ikke er nogen penge i det for dem ?

Med venlig hilsen,

Balther J. Jensen.

Per Holm Knudsen

God blogkommentar af Marianne Eilenberger i Politiken: Ægte kvinder gør det gratis