Kommentar

Panikagtigt

Debat
12. september 2007

Metaltræthed og vigende opbakning er en af de væsentligste årsager til, at statsministeren i går valgte at skifte sin socialminister ud. Venstre ligger i meningsmålingerne på det laveste niveau siden valget 2005. Vælgerne forsvinder i et glidende tempo fra det store regeringsparti, som ikke længere er Danmarks største.

En måling viste for nylig, at kun hver femte vælger ca. 20 procent ville stemme på Venstre, hvis der var valg i dag.

Læg dertil, at Venstre har tabt tre valg i træk. Siden Fogh Rasmussen overtog regeringsmagten i 2001 er partiet gået tilbage ved et folketingsvalg et Europa-parlamentsvalg og tabte desuden en stribe borgmesterposter ved kommunalvalget. I meningsmålingerne har statsministeren desuden nu mistet sit nuværende parlamentariske flertal. Venstre, konservative og Dansk Folkeparti kunne formentlig ikke regere, hvis der var valg i dag.

På den bagggrund – og hvad de færreste kommentatorer har hæftet sig ved – virker en regeringsrokade panikagtig. Statsministeren forkludrede selv mulighederne for et hurtigt folketingsvalg og må nu skabe et politisk boost ved at ændre på sit ministerhold. Den tidligere venstresocialist og socialdemokrat Karen Jespersen skal være socialminister i Fogh Rasmussens regering.

Det er et politisk træk, som er en satsning af de store. For ganske vist kan Karen Jespersen tilføre regeringen den sociald profil, som har manglet. Men Karen Jespersen lader sig ikke styre – spørg blot tidligere finansminister Mogens Lykketoft og hvad sker der når Jespersens holdninger på det sociale område møder Venstres og de konservatives bagland.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

I intet andet parti end Venstre kan man på den måde gøre lynkariere. Fortilfældene skræmmer. Man behøver bar nævne Klaus Riskjær. Venstre troede også at de havde gjort et kup med ham.......

Det må egentlig være surt at være "rigtig venstremand", have aftjent sin værnepligt i VU, i partiforeningen, og som menigt folketingsmand, og så på den måde blive overhalet inden om af en potentiel stemmefisker som Karen Jespersen. Det er selvfølgelig statsministerens og venstres problem, men ude fra ligner det grov illoyalitet over for de tro partisoldater.

Jeg er i øvrigt enig med Bent Winther i, at Fogh får hænderne fulde med Karen Jespersen. Hun lader sig ikke skubbe rundt på samme måde som de andre nikkedukker i regeringen.

Mange har nævnt at Karen Jespersen udnævnes for at give regeringen en social profil. Det er jeg ikke enig i. Karen Jespersen har altid været en enkeltsagspolitiker, og hendes "sag" er nu ikke længere socialpolitik med "kampen mod islams kvindeundertrykkelse".

Jeg tror at Fogh vover det ene øje med KJ, i et håb om at få hende tilbage i mediernes søgelys, således at næste valg kan komme til at handle om "islamspørgsmålet". Fogh har dog luret at Karen's holdninger (øde ø)er for rabiate til at hun kan være ansvarlig minister for området, og derfor har han klogeligt holdt fast i den ellers voldsomt belastede Rikke Hvilshøj.

Fogh har dog i mine øjne forregnet sig. De stemmer der kunne fiskes på antiislamiske synspunkter har højrefløjen fisket for længst, og de fleste midtervælgere er faktisk trætte af at man konstant forsøger at pålægge islam skyldn for alt ondt i verden.

Gad vide hvordan Fogh, som jo er så angst for at blande relegion og politik sammen, stiller sig til sin nye ministers medlemskab af den rabiate organisation "Giordano Bruno Selskabet"? Sjældent har der eksisteret tættere sammenblanding af (i dette tilfælde modstand mod) relegion og politik. Jespersens fanatiske had til islam vil uvægerligt gennemsyre alt hun foretager sig som socialminister.

Hvad bliver det næste? En scientologymand som kirkeminister? Øjvind Vesselbo som miljøminister? Søren Krarup som kulturminister?

Hvis nogen ligger inde med en medlemsliste for Giordano Bruno Selskabet, kunne det være interessant at få den offentliggjort, så vi kan se hvad det er for en loge Fogh har inviteret med til bords. Ud over Jespersen har folk som historikeren Lars Hedegaard, journalisten Helle Merete Brix og Tove Fergos tidligere pressechef, højreekstremisten Henrik Gade Jensen været nævnt som sandsynlige medlemmer. Hvilke andre skelletter er der i skabet?

"Lars Larsen":

"Hertil kommer, at Karen vil arbejde benhårdt for at hjælpe de undertrykte indvandrerkvinder i de muslimske miljøer. "

Den eneste hjælp indvnadrekvinder og andre indvandrere kan forvente sig af Karen Jespersen er tilskud til enekltbiletter til øde øer, eller der hvor peberet gror.

Lars Larsen:

"Filosoffen Henrik Gade Jensen har dom for, at han ikke er højreekstremist. ... Derimod er han liberal, idet han i dag er ansat som projektchef hos tænketanken Cepos"

Hvis ikke Cepos er højreekstrimistisk, så ved jeg ikke hvem der fortjener betegnelsen....

CEPOS er da en højreekstremistisk organisation?

Og for resten: Hvornår begynder Lars Larsen mon at skrive under sit rigtige navn? Hans flabede stil med hm-hm og ha-ha minder mistænkeligt om 3-4 "forskellige" andre skribenter på det "gamle" Informationsdebatforum.

Per vadmand:

"Hans flabede stil med hm-hm og ha-ha minder mistænkeligt om 3-4 "forskellige" andre skribenter på det "gamle" Informationsdebatforum."

Jamen Per Vadmand dog. Har du glemt, hvad du plejer at skrive til undertegnede, når jeg kommer med den slags iagtagelser??

Det er en helt anden debat, men lad mig nu hoppe med. Højre og venstre er i tradionel betydning i høj grad et spørgsmål om økonomisk politik, skattepolitik o.lig. I forhold til disse emner er der vel ingen (måske Mogens Glistrup....?) som ligger til højre for Cepos. Cepos har da også ligget langt til højre for regeringens nye skatteudspil, og cepos er derfor højreeksteme. Det kan for søren ikke være til diskussion.

I forhold til andre emner - f.eks. indvandring, kulturpolitik o.lig. skal jeg gerne indrømme at mange Cepos folk er ganske liberale (Ellemann f.eks.), men jeg vil fastholde at Henrik Gade Jensen ikke er en af dem. Jeg vil også fastholde at jeg fra mit liberale udgangspunkt opfatter HGJ, Krarup, Langballe og rester af det nynationalistiske slæng som højreekstreme i en hver henseende.

De der tænker hvem er Henrik Gade Jensen kan kigge her http://www.jernesalt.dk/henrikgade.asp. - Der er tale om en saglig bibliografilignende artikkel, så kan man selv dømme.

Oprindeligt handlede det bare om Karen Jespersen, men hun er jo til bords med HGJ via Giordano Bruno selskabet og dermed er HGJ involveret med den danske regering (igen)! Krage søger mage og debatten om HGJ er dermed på ingen måde irelevant. Jeg skal alligevel beklage min del af skylden for at denne débat bevægede sig sålangt væk fra fokus....

Tja - det kan også blive til "Ak, pressen nejer." Og det er jo så sandt, som det er sagt.