Læsetid: 2 min.

Lækker

Debat
27. oktober 2007

"Det tæller også at være lækker," skrev Ekstrabladet forleden og bragte et nydeligt billede af den formelle oppositionsleder, Helle Thorning- Schmidt.

Det er den slags avisoverskrifter, der formentlig opfattes som en slags sexisme, for kunne man forestille sig samme overskrift og et billede af Anders Fogh? Svinestien er heller ikke selv for god, når den kalder formand Helle for Helle-pigen, men her kunne man faktisk godt forestille sig, at udtryk som Fogh-drengen, Villy-gutten eller Naser-knægten en dag ville dukke op.

Men lækker, det vil der næppe komme til at stå. Fra Svinestien er det nemlig ufattelig svært at se, hvori det lækre i denne valgkamp eller politikerudbuddet består.

Er det særlig lækkert, at de radicooles leder Margrethe Vestager på den ene side buldrer mod Fogh, men alligevel sikrer sig en dør på klem, hvis-nu-og-så-frem-og -i-fald? Er det på nogen måde lækkert, at partiejer Kjærsgaard med sikker hånd smækker udlændingespørgsmålet på bordet igen? Består det udsøgt lækre i, at Thorning- Schmidts væsentligste bidrag er en detailstyring af social- og sundhedssektoren, der reelt afliver det kommunale selvstyre? For slet ikke at tale om de lækkerier, man i givet fald ville skulle udlede af de Konservatives krampagtige forsøg på at dokumentere, at miljøet virkelig er en sag, der ligger dem på sinde?

I Svinestien er optimismen omkring at finde reelle lækkerier i denne valgkamp stærkt begrænset. Så begrænset, at vi glade udsteder et løfte. Hver gang, der viser sig politikere, der i Svinestiens sære optik faktisk lyder, som om vedkommende mener det han/hun siger, hvor sund fornuft og samfundssind lyser ud af parolerne, ja så får vedkommende fremover fast eftersætningen 'hin lækre'. Det gælder uanset køn, alder, partifarve, seksuel præference, etnisk baggrund, religiøs overbevisning eller hovedbeklædning. Bare kom an. Foreløbig er folketingets afgående formand, Christian Mejdahl hin lækre den eneste, der er nået gennem nåleøjet, men det ville være smukt - om end lidt anstrengt - hvis Frank Aaen eller Carsten Hansen kunne blive de næste. Bdvrrrrr.

Ornen er en ældre politisk iagttager, der henslæber en kummerlig tilværelse i den ydre provins. Han vil skrive fast i valgkampen. Hans identitet er os desværre bekendt. Chefred.

Serie

Svinestien

Seneste artikler

 • Slutspurt

  13. november 2007
  Efter en valgkamp uden ordentlige skænderier var der tegn i sol og måne på ballade. Det skyldtes først og fremmest den glimrende studievært, Reimer Bo, der røg lige i sylten på valgkampens største våsehoved, Naser Khader. "Nu må du svare, det er jo ikke noget fritidshjem det her," fremturede studieværten, og det er den slags, vi sætter pris på.
 • Bukse-vand

  12. november 2007
  Det siger sig selv, at Ekstra Bladets karaktermord på Sass - der i weekenden blev beskyldt for at være spion for Venstre op til sidste valg - ud fra en journalistisk synsvinkel var både udokumenteret og forkastelig. Men når vi her i Svinestien alligevel nærer en vis sympati for det hensygnende bordelannoncetidsskrift, skyldes det en fornemmelse af, at bladet trods alt alligevel har fat i noget principielt rigtigt
 • Svøben

  10. november 2007
  I Svinestien har vi ingen anelse om, hvorvidt Helle Thorning-Schmidt drikker sherry, men efter at have set hendes alenlange samtale med Martin Breaum forleden aften på DR2, tøver vi ikke med at udtale sætningen; 'Socialdemokraterne - middelstandens frelse'
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her