Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
1. november 2007

Holder rød blok?

F.H. Pedersen, Viborg

I valgkampen står de to blokke, blå med VKO og NA og rød med SRSF og EL næsten lige i meningsmålinger. NA/Ny Alliances politik er mere til rød end til blå blok, uanset deres påstand om at være borgerlige. Et sammenrend af personer med meninger i alle verdenshjørner, der skaber stor usikkerhed hos vælgerne. Flere af dem vil ikke sidde i Folketinget, hvis de bliver valgt. Uansvarligt.

I 2001 fik VKO lukket den åbne ladeport for tilstrømningen af asylansøgere til Danmark i 1990'erne. Kan rød blok holde porten lukket, hvis de vinder valget, eller bliver det samme skuffe som før 2001? Særdeles vigtigt for vælgerne!

Blokpolitik

Benny Adriansen, Randers

Er det ikke forbløffende, at det er lykkedes den aktuelle opposition (plus Naser Khader) at overbevise den danske befolkning om, at det er den påståede 'blokpolitik' (samt det onde kvindemenneske Pia Kjærsgaard), der er skyld i alle landets påståede ulykker, og at alt ville blive godt, hvis blot alle midterpartier (igen) kunne boltre sig frit på Christiansborg?

Blokpolitik! Et skældsord, da 'blokpolitik' ift. oppositionen implicit er en negation af alt sandt demokrati.

Accepterer man oppositionens præmisser, accepterer man vel også det synspunkt, at demokratiet har det skidt i lande som England, Frankrig og Tyskland. I disse lande er 'blokpolitik' nemlig en selvfølge - netop som følge af landenes forfatninger, valglove og traditioner.

Vil Søvndahl eller Thorning-Schmidt virkelig i ramme alvor påstå, at Danmark under 'normale' omstændigheder (dvs. som oftest ledet af en S(mindretals)-regering) skulle være mere demokratisk end de tre europæiske 'stormagter'? I de tre nævnte lande findes der normalt en solid flertalsregering, hvad der bevirker, at det ike er sjovt at være oppositionspolitiker.

Men vælgerne kan vælge. Ingen kan være i tvivl om, hvem der bærer ansvaret. Og når vælgerne er trætte af at se på et bestemt ansigt, bliver vedkommende lempet ud, således at en ny m/k kan prøve lykken. Allerede i Nyrups tid vidste vi, at Danmarks havde verdens bedste skole, sundhedsvæsen, brandvæsen, retsvæsen etc-

Derfor har vi vel også verdens bedste demokrati - i hvert fald har vi nok en af verdens mest selvglade befolkninger.

Fælles fagligt fallit

Ole Fredsgaarde, Helsingør

For tiden kører Fagligt Fælles Forbund, 3F, en kampagne under temaet "Ulighed er noget vi taler om". Meningen er vistnok at stoppe medlemsflugten og vende flygtningestrømmen.

Det lykkes selvfølgelig ikke. For et fagforbund, der taler frem for at handle, har udspillet sin rolle forlængst. Og et fagforbund, der bruger børnemodeller til at illustrere forskellen mellem rig og fattig, taber og vinder, forarmet og forkælet fortjener at gå i glemmebogen.

Med andre ord: 3F taler, medlemmerne betaler. For en millionkampagne, der udstiller et forbund og en ledelse, som åndeligt og mentalt befinder sig i det forrige århundrede. Det findes der 3 ord for: Fælles Fagligt Fallit.

Krigsled befolkning

Preben Kruse, Nibe

På regeringens retorik mærker man tydeligt at den har gjort Danmark til en krigsførende nation.

Læserbrevene fortæller - ligeledes tydeligt - om befolkningens krigslede

Fusk i Venstre

Jess Thorsen, Aalborg

Det er dog mageløst som politikere fra Partiet Venstre ikke magter at holde sig på dydens vej. Men er altid til at stole på når det drejer sig om, at skære ned på dem, som har mindst. En perlerække af humbug og fortielser. Vi må notere os:

Alberti stjal af Statskassen. Kofoed fuskede med sin ålefarm. Kent Kirk var ude i fakturasvindel. Tørnæs var tæt på illegal arbejde. Thor Pedersen kunne ikke finde ud af hvor han boede. Brixtofte ved I alt om! Milo solgte julekort til sin egen kommune og kunne ikke finde ud af firmabil Jensby løj for folketinget. Fogh fuskede med regnskabet som Skatteminister. Tove Fergo fuskede med kirkebøssen (altså pengene). Justitsmor Espersen kunne ikke huske hvor hun kørte fra og til. MF Anders Møller kunne ikke holde fingrene for sig selv. Kultur Mikkelsen var fuld af løgn om sin gymnasietid. Landbrugs Fischer Boel kunne ikke huske hvem der ejede aktierne. Miljø Schmidt tog sig godt af sine venner. Og glemte at give alle lige muligheder.

og nu har vi en Jesper Schou Hansen som ikke er klar over hvem han repræsenterer eller har lovet noget.

Hvad bliver det næste ? Vi venter spændt

Krarup og folket

Ib Jensen, Søborg

Et flertal i Folketinget 'pressede' i 1983 den borgerlige regering til en flygtningepolitik, Krarup ikke kan lide. Den borgerlige regering ville hellere blive siddende på taburetterne, end at stå ved deres politik og dermed abdicere. Flertallet i dette Folketing var - til Krarups orientering - sat ind af vælgerne og repræsenterede altså et flertal i befolkningen. Så pastoren må sende sin harme videre til det danske folk, hvis han tror på folkestyret.

Eller er det sådan, at Krarup kun kender til brave danske, når disse er enige med ham?.

Udretning

Preben Hammer Jensen, Skælskør

Bent Winther skriver i lederen i information 27. oktober. at "Historien byder på alt for mange eksempler på, at det går galt, når demagoger formår at så tvivl om de rette sammenhænge."

Det er nu min erfaring at de fleste sammenhænge er noget krogede og indviklede. Og at det går rigtigt galt, når demagoger forsøger at rette de snørklede sammenhænge ud.

Fejlfyldt anmeldelse

Dennis Nørmark og Lars Andreassen, forfattere

Det er både en skam for læserne og for Information, at Robin Engelhardts anmeldelse af bogen Det virkelige menneske den 26. oktober er behæftet med en række konkrete fejl. Kritik er selvfølgelig altid i orden, men misinformerende anmeldelser bør korrigeres. Det gør vi hermed.

1) Det påstås i anmeldelsen, at vi kun beskæftiger os med naturlig og seksuel selektion, og f.eks. overser fænomenet co-evolution. Argumentationen i kapitel seks om kulturens oprindelse bygger på co-evolution. Der er fem sidehenvisninger til ordet co-evolution i registret.

2) Anmelderen påstår, at vi overser fænomenet 'genetisk drift.' Ordet kan findes på side 251 i bogen. Hvad begrebet dækker over, genetiske mutationer, kan man f.eks. læse om på siderne 75 og 78.

3) Herudover nævner anmelderen, at vi burde have beskæftiget os med horisontal genoverførsel og kanalisering. På side 78 forklarer vi, at bogen handler om mennesker og ikke om komplicerede processer på molekylært niveau - hus forbi.

4) Yderligere nævnes specialisering som en evolutionsmekanisme, vi overser. Specialisering er en del af den naturlige selektionsmekanisme.

5) Vi klandres desuden for at blande begreberne sekularisme og ateisme. Ateisme beskæftiger vi os ikke med. Begrebet sekularisme dækker i vores bog over forsøget på at holde religion og politik adskilt, som selvfølgelig udspringer af en skepsis overfor religiøse argumenter, som vi også redegør for.

Der er mere, men dette burde være tilstrækkelige indikationer på, at resten af anmeldelsen ikke har særlig meget med vores bog at gøre.

Aqua igen

Christian Askov, Varde

Jeg troede, jeg læste forkert, da jeg så at popbandet Aqua genopstiller med fuld besætning i 2008. De brød igennem i 1997 og løb skrigende hver til sit i år 2001. De udsendte to album, der verden over solgte omkring 3o mio. Tror de virkelig, at de nu her små syv år efter kan gentage successen. Hvis ja, så er det flot. Jeg tror nærmere, at de er på røven - pengetanken er tom og nu skal den fyldes op. Gad vide, om de bare vil fyre de få numre af, som alle kender, eller de kommer med et nyt koncept. De vil gerne med på Grøn Koncert, så ambitionsniveauet er der til at overse. 'Take That' og 'Genesis' blev gendannet med held, men Aqua på nye flasker - det har jeg meget svært ved at forestille mig.

Suez' frænder

Mads Laursen, København N

Allan fra Atlanta, Susi fra Soweto, Pedro fra Peru og Li fra Laos - alle fattige børn, der ikke har råd til at betale det vand, der kommer ud af hanen. For det er privatiseret af den multinationale vandgigant Suez.

Hver gang folketinget har behandlet regeringens EU-mandat til WTO-forhandligerne, har SF stemt for - og dermed støttet EU's bestræbelser, på at sikre Suez og de andre vandgiganter muligheder for at privatisere vand verden over. Det ku' være så godt - ja, for Suez!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Tom W. Petersen

Kære Jess Thorsen
Du er allerede bagud. Men det er heller ikke let at følge med.
Rikke Hvilshøj løj om forhandlingerne med Irak om flygtninge. Og igen om at være fejlciteret. Der er fart på!
Og både statsministeren og udenrigsministeren løj om begrundelsen for, at Danmark skulle i krig med Irak.