Læsetid: 5 min.

Prisgivet til fanatikere

Ayaan Hirsi Ali fortjener al den beskyttelse, som Hollands regering land tidligere har lovet at give hende, men nu ikke længere er indstillet på at yde
Debat
11. oktober 2007
Ayaan Hirsi Ali fortjener al den beskyttelse, som Hollands regering land tidligere har lovet at give hende, men nu ikke længere er indstillet på at yde

Mens De læser dette, befinder Ayaan Hirsi Ali sig i et sikkert hus, der er omgivet af bevæbnede vagter. Hirsi Ali er en af vor tids mest stålsatte, intelligente og lidenskabelige fortalere for ytrings- og samvittighedsfrihed, og af denne grund foragtes hun i muslimske miljøer over hele verden. Enkelthederne i hendes historie er værd at repetere, da de kan illustrere, hvor dårligt rustede vi i Vesten er til at imødegå truslen fra den muslimske ekstremisme.

Hirsi Ali kom først til Holland som flygtning fra Somalia i 1992, efter at hun havde nægtet at underkaste sig et tvangsægteskab med en mand, hun ikke kendte. Ankommet hertil påtog hun sig et job som rengøringskone, idet hun samtidig måtte skjule sig for sin familie. Men denne rengøringskone talte somalisk, arabisk, amharisk, swahili og engelsk og lærte sig hurtigt også hollandsk, så inden længe fandt hun arbejde som oversætter for andre somaliske ofre, hvoraf mange - i lighed med hende selv - var ofre for islam. Disse kvinder var blevet mishandlet, lemlæstet, nægtet lægehjælp og ordentlig skoleuddannelse og tvunget ind i en tilværelse af seksuel underkuelse, hvori de fastholdtes i rollen som fødemaskine.

Efter at have studeret på universitetet i Leyden, begyndte Hirsi Ali at tage ordet offentligt om den kvindeundertrykkelse, der foregår i islams navn. Herefter gik der kun kort tid, før hun begyndte at modtage dødstrusler fra lokale muslimer. Hendes sikkerhedssituation blev til sidst så alvorlig, at hun flyttede til USA i 2002. Imidlertid blev hun snart efter kontaktet af Gerrit Zalm, Hollands daværende vicestatsminister, som indtrængende opfordrede hende til at stille op til parlamentsvalget. Da Hirsi Ali gav udtryk for bekymringer for sin sikkerhed, forsikrede Zalm hende, at hun ville få tildelt diplomatisk beskyttelse når som helst og hvor som helst, hun måtte behøve det. Med denne forsikring vendte hun tilbage til Holland, hvor hun blev indvalgt i parlamentet og blev en utrættelig fortaler for kvinderettigheder, civilsamfund og rationalitet.

Psykopatisk reaktion

Resten af hendes historie er velkendt. I 2004 samarbejdede Hirsi Ali med Theo van Gogh om filmen Submission, som undersøger sammenhængen mellem islamisk lov og de lidelser, som er millioner af kvinders vilkår under islam. Reaktionen fra det muslimske miljø var intet mindre end psykopatisk og bekræftede kun nødvendigheden af Hirsi Alis indsats, og hvor velbegrundet hendes frygt er. Van Gogh, der havde afvist at få livvagtsbeskyttelse, blev skudt ned og næsten halshugget på en gade i Amsterdam, og et brev med trusler rettet imod Hirsi Ali blev naglet til hans bryst med en slagterkniv.

Hirsi Ali blev øjeblikkelig tvunget til at gå under jorden og måtte nu flytte fra det ene sikre hus til det andet, af og til flere gange på samme dag. Dette stod på i den ene måned efter den anden, og til sidst drev disse sikkerhedsproblemer Hirsi Ali til at forlade Holland. Hun vendte tilbage til USA, og den hollandske regering har siden betalt for hendes beskyttelse her - dvs. lige indtil den i sidste uge meddelte, at den ikke længere agter at beskytte hende uden for Holland, hvorved den samtidig bekendtgjorde hendes sårbare stilling for hele verden.

Hirsi Ali kan meget vel være den første flygtning fra Vesteuropa siden Holocaust. I den forstand er hun et unikt og uundværligt vidne om såvel Vestens styrke som dens svaghed: Om det åbne samfunds prægtighed og dets modstanderes grænseløse energi. Hun kender til fulde de udfordringer vi står overfor i vores kamp for at inddæmme den muslimske verdens kvindeforagt og religiøse fanatisme. Hver dag må hun leve med konsekvenserne af vores fejlslagne bestræbelser på dette. Ingen er i nogen bedre position til at minde os om, at tolerance over for intolerancen er kujoneri.

Ved at rekapitulere Oplysningstænkningens lære for sig selv har Hirsi Ali på ganske få år kortlagt hver tomme af den vej, der fører ud af den moralske og intellektuelle ødemark, som traditionel islam repræsenterer. Hun har skrevet to lysende klare bøger, der beskriver hendes rejse, hvoraf den seneste, Infidel, har holdt sig på den amerikanske bestsellerliste i månedsvis. Det er vanskeligt at overdrive hendes mod. Som Christopher Caldwell udtrykte det i New York Times: "Voltaire risikerede ikke, for hver ytring han fremførte, at lægge sig ud med en milliard fjender, som ville kunne genkende hans ansigt og via internettet øjeblikkeligt dele eventuelle oplysninger med personer, som higede efter at myrde ham."

Et hollandsk løftebrud

Det hollandske parlament diskuterer i denne uge Hirsi Alis sag. Som den står nu, er regeringens beslutning om kun at beskytte hende inden for Hollands grænser genuint pervers. For hvor hollænderne beklager sig over omkostningerne ved at beskytte Hirsi Ali i USA, gør de sig ikke klart, at det reelt vil være langt dyrere for dem at beskytte hende i Holland, hvor risikoen for anslag er størst.

Hertil kommer det pinagtige forhold, at der foreligger løftebrud. Hirsi Ali blev overtalt til at stille op til parlamentet og blive verdens mest synlige og truede talskvinde for muslimske kvinder, fordi hun havde den forståelse, at hendes sikkerhed ville blive garanteret, så længe hun behøvede det. I sin egenskab af at være såvel vicestatsminister som finansminister lovede Zalm hende betingelsesløs beskyttelse. Skammeligst af alt har Jan Pieter Balkenende, Hollands statsminister, anbefalet Hirsi Ali simpelt hen at forlade Holland og endda afvist at yde hende blot en uges beskyttelse uden for sit land, så hun kunne få tid til selv at rejse midler for at afholde sine sikkerhedsomkostninger. Er dette et krysteragtigt forsøg på at formilde lokale muslimske fanatikere eller en advarsel til andre hollandske dissidenter om ikke at anstifte uro ved at tale alt for ligefremt om islam? Eller er det ren tankeløshed?

Den hollandske regering burde erkende, at den er på vej til at rode sig ud i en skandale og genkalde sig sin forpligtelse til at yde Hirsi Ali al den beskyttelse, hun er blevet lovet.

Der findes ikke nogen person i live i dag, der i højere grad har gjort sig fortjent til den ytrings- og samvittighedsfrihed, vi i Vesten tager for givet. Ej heller findes der nogen, der har ydet en mere modig indsats for at forsvare disse friheder.

Sam Harris er forfatter til bøgerne 'Troens fallit' og 'Brev til en kristen nation', Salman Rushdie er forfatter til bl. a. romanerne 'Midnatsbørn' og 'De sataniske vers'

Oversat af Niels Ivar Larsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Enhver der er truet på sit liv for sine meninger har krav på beskyttelse, så enkelt er det. Det er vores pligt at værne om ytringsfriheden og der er ikke den mindste tvivl om at damens sikkerhed er i fare Holland har en åbenlys forpligtigelse og det er givet billigere at klare opgaven med at beskytte hende mod fanatiske muslimer i USA end det ville være i Holland. Der er ganske enkelt færre af slagsen i USA end i Europa.

http://www.youtube.com/watch?v=rCFWcKVeWUE

I denne film stilles spørgsmålet: Who Killed John O'Neil?
Time: 1 time 40 min.
A tour-de-force performance by Ryan Thurston explores the underside of 911 - as you have never seen it before. A connect the dots on big money, power and influence, no building physics, no complicated facts…..

Filmen kommer ind på sammenhængen mellem de forskellige virksomheder og organisationer ( CFR, Secret Service, CIA, ISI, bin Laden, alQuida, Kroll, Enron, Bush forbindelser mv ), hvoraf nogle bl.a havde residens i Building 7, som af uransagelige grunde styrtede ned samme dag som de 2 tårne 9.11.......

Filmen er et godt supplement til temaet ytringsfrihed.

PS. Film af den type "forsvinder" hurtigt på Nettet, hvorimod Alex Jones konsprationstypen stadig udbygges...!

Desmond Tutu (Nobels Fredspris) ramtes af ytringsfriheden forleden, da en indbydelse til at tale på University of St. Thomas i Minnesota blev aflyst.

Årsagen skulle være den, at ledelsen af det katolske universitet var bekymret over, at taleren kunne komme til at udtrykke kritik af israelsk politik....og derved "såre" det jødiske samfund....

http://www.democraticunderground.com/discuss/
duboard.php?az=view_all&address=103x313370

PS. Linket i artiklen til artiklen er allerede "forsvundet"....

Forholdene i de danske flygtningelejre er aldeles umenneskelige, og er så forfærdelige at en meget stor del af de mennesker der er indespærret i disse lejre bliver pskykisk syge. Det gælder både børn og voksne.

En af de sorte præster har sågar foreslået, at man skal tilbyde de flytgtningene, der er bekymrede for deres børns ve og vel, at de da bare kan få børnene i familiepleje hos danske plejeforældre.

Når man enang skal skrive historiebøgerne, for den tid vi lever i, er det helt sikkert at den danske asylpolitik og de hadske forhold til indvandrerne, vil blive beskrevet, som regulære skampletter på danskernes generalieblad.

I den situation arbejder regeringen nu på, at importere en prominente flygtninge, vel at mærke de flygtninge, regeringen mener den kan (mis)bruge i sin ulækre "værdikamp".

Mottoet for regeringes flygtningepolitik må være, at dobbelmoral er dobbelt så godt som moral...

Ovenstående indlæg om forholdene i flygtningelejrene har da ikke ret meget at gøre med artiklen om beskyttelse af Ayaan Hirsi Ali? Forkert tråd?

Ali er bestemt ikke en talskvinde for verdens muslimske kvinder. Hun er blevet så ekstrem at hun, som det desværre alt for ofte sker, er blevet lige så slem som det hun bekæmper. Se blot disse udtalelser:

Reason: Should we acknowledge that organized religion has sometimes sparked precisely the kinds of emancipation movements that could lift Islam into modern times? Slavery in the United States ended in part because of opposition by prominent church members and the communities they galvanized. The Polish Catholic Church helped defeat the Jaruzelski puppet regime. Do you think Islam could bring about similar social and political changes?

Hirsi Ali: Only if Islam is defeated. Because right now, the political side of Islam, the power-hungry expansionist side of Islam, has become superior to the Sufis and the Ismailis and the peace-seeking Muslims.

Reason: Don’t you mean defeating radical Islam?

Hirsi Ali: No. Islam, period. Once it’s defeated, it can mutate into something peaceful. It’s very difficult to even talk about peace now. They’re not interested in peace.

Reason: We have to crush the world’s 1.5 billion Muslims under our boot? In concrete terms, what does that mean, “defeat Islam”?

Hirsi Ali: I think that we are at war with Islam. And there’s no middle ground in wars. Islam can be defeated in many ways. For starters, you stop the spread of the ideology itself; at present, there are native Westerners converting to Islam, and they’re the most fanatical sometimes. There is infiltration of Islam in the schools and universities of the West. You stop that. You stop the symbol burning and the effigy burning, and you look them in the eye and flex your muscles and you say, “This is a warning. We won’t accept this anymore.” There comes a moment when you crush your enemy.

Tjaahh - jeg er bange for, at damen (AHA) har ret! I hvertfald kommer hendes udsagn i ovenstående interview - som jeg så ikke ved hvor stammer fra - helt i tråd med det det hele drejer sig om; nemlig en lovreligion som ikke kan finde sine fødder! Den har nemlig aldrig været udsat for en reformation!!!
Mørkemænd - islamister/islamisme - kvindesyn - sharia - You name it, kommer jo altså ikke af 'ingenting'!!
Nej, rigtig gættet - det kommer af Islam!
Jeg håber ALDRIG, at det kommer så vidt som AHA lægger op til - det ville være = WW3, men jeg kan ikke rigtig se andet, end at Islam - og ikke os andre - er nødt til at skille tingene ad. Den erkendelse er der vist også andre end mig der er nået til - så derfor, med fare for at blive udråbt som "xenofob, islamofob og andre fob'er - samt, mangfoldighedsnægter", kom så igang!! Og det skal helst være NU!