Læsetid: 2 min.

Sanger-træf

Debat
31. oktober 2007

Til overraskelse for Svinestien er det hidtil lykkedes for sossernes formand Helle at begå usædvanlig få formelle fejl i valgkampen. Meget indhold er der ikke i den unge kvindes budskaber, men der har såmænd været dage, hvor hendes kampagne i al fald i form så tjekket ud. Væk var Lykketofts skiftevis famlende og småmaniske facon fra sidste valgkamp, og i stedet har der til Svinestiens store fortrydelse ikke været et ærligt faux-pas i en hel uge.

Den slags velfriseret politik er langt fra Ornens livret, og heldigvis er det kongelige danske socialdemokrati da også på vej med noget, der selv her i Svinestien må betegnes som en regulær stinker.

Partiets forhenværende leder, Poul Nyrup Rasmussen, der med sin ofte klodsede fremtoning aldrig vil kunne betegnes som 'elderly statesman', har slået sig sammen med en anden sylfide, Mogens Jensen, for at indspille partiets nye kampsang Det bliver' en god dag. Disse to velnærede repræsentanter for sultens slavehær er præcis lige så elegante i deres fremtoning som en flok bissende elefanter i en glasforretning. Hvis det er gennem en fortsat musikalsk indsats, at formand Helle ønsker at demonstrere realfornyelsen i partiet, kan Svinestien i stedet anbefale følgende oplagte hits: De to LO-formandskandidater Børsting og Auervig-Huggenberger i duetten Medlemmer har vi snart ingen af, Ritt & Auken i en rap-udgave af Old friends, Lykketoft som solist med mega-hittet Nej, mor. Jeg er ikke sur - og som rosinen i pølseenden Mette Frederiksen som crooner med sangen En dag vil jeg lære at sige en sætning uden at råbe.

Efter en i Svinestiens optik på alle måder kedsommelig første uge er der således endelig tegn på, at valgkampen bevæger sig ind i en fase med brølere i en vægtklasse, Ornen kan forstå. De øvrige partiers musikalske gensvar kan føre til nye danskstop-schlagere med titler som Villys nye automobil, men man befrygter selvfølgelig de egentlige genindspilninger som Pia K's Har du set en rigtig negermand og Mogens Camres Bang, bang.

Ornen er en ældre politisk iagttager, der henslæber en kummerlig tilværelse i den ydre provins. Hans identitet er os desværre bekendt. Chefred.

Serie

Svinestien

Seneste artikler

 • Slutspurt

  13. november 2007
  Efter en valgkamp uden ordentlige skænderier var der tegn i sol og måne på ballade. Det skyldtes først og fremmest den glimrende studievært, Reimer Bo, der røg lige i sylten på valgkampens største våsehoved, Naser Khader. "Nu må du svare, det er jo ikke noget fritidshjem det her," fremturede studieværten, og det er den slags, vi sætter pris på.
 • Bukse-vand

  12. november 2007
  Det siger sig selv, at Ekstra Bladets karaktermord på Sass - der i weekenden blev beskyldt for at være spion for Venstre op til sidste valg - ud fra en journalistisk synsvinkel var både udokumenteret og forkastelig. Men når vi her i Svinestien alligevel nærer en vis sympati for det hensygnende bordelannoncetidsskrift, skyldes det en fornemmelse af, at bladet trods alt alligevel har fat i noget principielt rigtigt
 • Svøben

  10. november 2007
  I Svinestien har vi ingen anelse om, hvorvidt Helle Thorning-Schmidt drikker sherry, men efter at have set hendes alenlange samtale med Martin Breaum forleden aften på DR2, tøver vi ikke med at udtale sætningen; 'Socialdemokraterne - middelstandens frelse'
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Til lykke - i dag fik "ornen" mig for første gang til næsten at trække på smilebåndet.