Læsetid: 2 min.

Winthers fejltrin

Debat
30. oktober 2007

Straks da valget blev udskrevet, var der konflikt mellem Svinestiens gammelmands mistro til, at et valg gør nogen forskel, og unge redaktør Bent Winthers lidt blåøjede insisteren på, at der var tale om det vigtigste valg i årevis. En lille uge er nu gået, og Svinestien føler sig dagligt bekræftet i sin sortseende logik. Efter grundig søgen i de mest snuskede dele af det politiske landskab, er det nemlig nu lykkedes at komme op med et matematisk bevis for klarsynet. Svinestien faldt her til morgen over ultraliberalisternes hjemmeside, 180grader.dk, og i denne fryd for en griseriinteresseret lå beviset.

Her har redaktør Birk Olesen - ham med de nørdede briller og den tydelige afsky for bistandsklienter - begået en slags quiz. Man svarer på 25 spørgsmål om alt fra skolemad over barselsorlov til mænd, skattepolitik, Danmark ud af Afghanistan og privatisering af børnehaver, og vupti! 180 grader matcher dig med de folketingskandidater, der er mest enige med dig. Faktisk får man en liste med procentpoint, der nøjagtig viser, hvordan dine synspunkter vil blive varetaget af dusinvis af kandidater.

Her kunne man tro, at det var Informations smilende redaktør Winther, der ville finde bevis for, at der er store forskelle på kandidaterne og derfor kunne begrunde sit lyssyn, men nej. Ornen ham-sjælw måtte konstatere, at Mogens Camre, Charlotte Dyremose og Anne Baastrup fra SF ville være præcis lige gode - eller rettere dårlige - til at varetage Ornens interesser. Socialbassen Mogens Jensen og DF'eren Karin Storgaard skal f.eks overveje en tæt alliance, de scorer nemlig præcis ens, og rigtige forskelle finder man kun mellem formand Villys eks-kæreste, Pernille Frahm, og FC Zulu's tidligere stjernespiller, den trinde lille Simon Emil Ammitzbøll. De to plæderer for den samme statsminister, men det skal man altså ikke lægge noget i.

Fra Svinestien udgår derfor en opfordring til, at redaktør Weis kalder unge Winther til orden. Enten må han stikke piben ind eller også levere beviser for, at der er forskel. I Svinestien gryntes der allerede forventningsfuldt.

Ornen er en ældre politisk iagttager, der henslæber en kummerlig tilværelse i den ydre provins. Hans identitet er os desværre bekendt. Chefred.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her