Læsetid: 2 min.

Fedteri

Debat
7. november 2007

"Æv bæv, du fedter for Naser". Nogenlunde sådan råber Helle Thorning formentlig til Anders Fogh eller omvendt, når de møder hinanden i løbet af valgkampen. Sådan må det være, når Ny Alliance ser ud til at blive tungen på vægtskålen, men her i Svinestien har vi dog observeret en interessant udvikling i valgkampen.

I takt med, at Naser & Co stadig tydeligere træder i karakter som den velbjærgede klasses landsbytosser, jo mere tilslutningen til Ny Alliance falder i meningsmålingerne og jo mere Nasers personlige økonomiske forhold belaster - jo mere fedter de to statsministerkandidater. I Ornens optik, der som bekendt alene er belastet af kendsgerninger og logisk tænkning, er dette forunderligt og i al fald bekymrende.

Tilsyneladende består den gustne kalkule i, at det er fuldstændig ligegyldigt om Naser ender med fire eller 14 mandater, hans velvilje afgør under alle omstændigheder hvem, der bliver statsminister. Man kan med nogen ret hævde, at Fogh i en periode har haft ikke alene sin integritet men også sin mulighed for magtudøvelse parkeret hos Pia Kjærsgaard, men hvad nu hvis det ikke bliver meget bedre af, at den fremover er parkeret hos Naser & Co. Det har været hårdt i seks år at parkere det officielle Danmarks holdning til menneskerettigheder hos fætrene præst, men den svin-råbende Naser for bordenden i udenrigspolitisk nævn er nu ingen skøn tanke. Mandens temperament blev åbenbart ikke helt tøjlet i den lokale karate dojo, hvor hans ungdom vist nok forløb, men kombinerer man det med Kolinds fynske skatteparadis eller nogle af de andre tosserier, der bringer mindelser om salig Kristen Poulsgaard, begynder vi sgu helt ovre i Svinestien at blive bekymrede.

Det optager derfor Svinestien, at landets to statsministerkandidater tilsyneladende i almindelig magtliderlighed på intet tidspunkt vover at imødegå den ulidelige strøm af vrøvl, der strømmer ud fra Ny alliance, men i stedet konkurrerer om, hvem der hurtigst kan integrere det som en del af ens eget politiske program. Her fra skulle vi hilse og sige 'velbekomme'.

Ornen er en ældre politisk iagttager, der henslæber en kummerlig tilværelse i den ydre provins. Hans identitet er os desværre bekendt. Chefred.

Serie

Svinestien

Seneste artikler

 • Slutspurt

  13. november 2007
  Efter en valgkamp uden ordentlige skænderier var der tegn i sol og måne på ballade. Det skyldtes først og fremmest den glimrende studievært, Reimer Bo, der røg lige i sylten på valgkampens største våsehoved, Naser Khader. "Nu må du svare, det er jo ikke noget fritidshjem det her," fremturede studieværten, og det er den slags, vi sætter pris på.
 • Bukse-vand

  12. november 2007
  Det siger sig selv, at Ekstra Bladets karaktermord på Sass - der i weekenden blev beskyldt for at være spion for Venstre op til sidste valg - ud fra en journalistisk synsvinkel var både udokumenteret og forkastelig. Men når vi her i Svinestien alligevel nærer en vis sympati for det hensygnende bordelannoncetidsskrift, skyldes det en fornemmelse af, at bladet trods alt alligevel har fat i noget principielt rigtigt
 • Svøben

  10. november 2007
  I Svinestien har vi ingen anelse om, hvorvidt Helle Thorning-Schmidt drikker sherry, men efter at have set hendes alenlange samtale med Martin Breaum forleden aften på DR2, tøver vi ikke med at udtale sætningen; 'Socialdemokraterne - middelstandens frelse'
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her