Læsetid: 2 min.

Fyn er fin

Debat
5. november 2007

Her på egnen er det velkendt, at Ornen ikke er på toppen lørdag morgen. Det bliver bedre op ad formiddagen, men før kaffe, tobak og morgenaviser er Ornen sådan set uegnet til menneskeligt selskab og egentlig hjerneaktivitet.

Denne lørdag morgen skete der imidlertid noget interessant. Radioen, der fast står på P1, kunne meddele, at Ny Alliances rigmandskandidat, Lars Kolind, ønsker, at region Fyn skal være en særlig skattebegunstiget zone, hvor lav skat fremover skal demonstrere de dynamiske effekter af NA's skattepolitik.

Skattebegunstigelser er noget, Svinestien har forstand på, og der er konsensus om, at vi har alt for få af dem. Tanken om, at det skulle være nødvendigt at flytte til Fyn, der som bekendt for de fleste danskere ikke er H.C.Andersens fødeø, men et stykke land, der gør afstanden mellem to motorvejsbroer så kort som mulig, gjorde dog ondt langt ind i svinehjertet.

Nok ønsker vi, at der skal være egne i riget, der har særlige skattebegunstigelser, men så skal det være her hos os. Vi vil også have særligt lave afgifter på firehjulstrækkere, fri licens til spillekasinoer, og spiritus- og tobaksafgifterne skal afskaffes. Hvis Kolind kan komme op med den slags løfter - og vi i øvrigt kan blive, hvor vi er - så er vi klar; Ny Alliance kan få 'førende kammerat-status' lige med det samme.

Midt i Ornens morgen-eufori dryssede vennerne i Nordjylland imidlertid mal-urt i bægeret. En kreds af førende borgere samlet til kaffepunch i Uggerhalne indtelefonerede en besked om, at Kolind var en svindler. Det er folk, der hverken anerkender moms eller mundhygiejne, og som ikke er til fals for tilfældige rigmænds 'smartness'. De gjorde Ornen opmærksom på, at for folk, der aldrig kunne drømme om at lave andet end sort arbejde, ville en skat på 40 pct. naturligvis være en fordyrelse på præcis 40 pct. De kunne ikke finde på at flytte for at begå økonomisk harakiri og anbefalede Ornen at forholde sig i ro. "Der røg den lørdag", tænkte Ornen og faldt i dyb søvn, mens skattelettelser og billige Land Rovers forsvandt med morgentågen. Fyn er overhovedet ikke fin.

Ornen er en ældre politisk iagttager, der henslæber en kummerlig tilværelse i den ydre provins. Hans identitet er os desværre bekendt. Chefred.

Serie

Svinestien

Seneste artikler

 • Slutspurt

  13. november 2007
  Efter en valgkamp uden ordentlige skænderier var der tegn i sol og måne på ballade. Det skyldtes først og fremmest den glimrende studievært, Reimer Bo, der røg lige i sylten på valgkampens største våsehoved, Naser Khader. "Nu må du svare, det er jo ikke noget fritidshjem det her," fremturede studieværten, og det er den slags, vi sætter pris på.
 • Bukse-vand

  12. november 2007
  Det siger sig selv, at Ekstra Bladets karaktermord på Sass - der i weekenden blev beskyldt for at være spion for Venstre op til sidste valg - ud fra en journalistisk synsvinkel var både udokumenteret og forkastelig. Men når vi her i Svinestien alligevel nærer en vis sympati for det hensygnende bordelannoncetidsskrift, skyldes det en fornemmelse af, at bladet trods alt alligevel har fat i noget principielt rigtigt
 • Svøben

  10. november 2007
  I Svinestien har vi ingen anelse om, hvorvidt Helle Thorning-Schmidt drikker sherry, men efter at have set hendes alenlange samtale med Martin Breaum forleden aften på DR2, tøver vi ikke med at udtale sætningen; 'Socialdemokraterne - middelstandens frelse'
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her