Læsetid: 2 min.

Ordkrig

Debat
9. november 2007

I Svinestien blev vi straks ved valgets udskrivelse pålagt visse indskrænkninger i den redaktionelle frihed. En slags censur kunne man kalde det. Den snusfornuftige redaktør Weis meddelte fra begyndelsen, at "det bliver alt for kedeligt og alt for forudsigeligt, hvis I bare tamper løs på Dansk Folkeparti i Information". Den slags opfordringer betyder for en daglejer noget nær et egentligt skriveforbud, men i Svinestien er der konsensus om, at redaktøren og hans fornuft kan rende og hoppe. Nu er det sgu for galt.

I går fik ornen nemlig set folkepartisternes valgvideo, og af alle elendigheder, der er vist i denne valgkamp, var det dog det styggeste. At sammenligne DF's propagandafilm med de film, Leni Riefenstahl engang i 30'erne lavede for ham den lille med overskægget, ville være at gøre nar af et menneske, der dog håndværksmæssigt - om ikke mentalt - var velfunderet. Med den tarveligste dramaturgi, der er set, siden møbelkæden BIVA begyndte at producere reklamefilm, blev en gang nationalkvalme forklædt som nationalromantik serveret for de sagesløse seere. Dybbøl mølle, grænsebomme, bøgelyse skove, kolonihaveromantik og blonde børn hinsides brækstadiet. Sceneskift: Muslimer, ambassadeafbrænding, 9/11 og burka-klædte kvinder. Konklusion: De brune kommer efter os, der er intet at tage fejl af. End ikke doktor Goebbels, der ellers havde en del primitiv kommunikation på samvittigheden, ville have benyttet så tarvelige tricks.

Her i Svinestien har vi, nøjagtig som i andre svinestier, den mulighed, at vi frit kan lade det at løbe fra begge ender samtidig og dermed få en slags luft, men vi tillader os at spørge; hvem skal dog komme og tørre op efter den gang svineri? Det er muligt, at Pia Kjærsgaard og Co. under Muhammed-krisen anså afbrænding af Dannebrog som den ultimative fornærmelse, men fra Svinestien kan vi meddele, at hvis DF's ulækre film skal gøre det ud for ægte danskhed, så løsriver vi landsdelen fra rigsfællesskabet. Den kvinde nægter vi at dele pas, flag og nummerplade med.

Ornen er en ældre politisk iagttager, der henslæber en kummerlig tilværelse i den ydre provins. Hans identitet er os desværre bekendt. Chefred.

Serie

Svinestien

Seneste artikler

 • Slutspurt

  13. november 2007
  Efter en valgkamp uden ordentlige skænderier var der tegn i sol og måne på ballade. Det skyldtes først og fremmest den glimrende studievært, Reimer Bo, der røg lige i sylten på valgkampens største våsehoved, Naser Khader. "Nu må du svare, det er jo ikke noget fritidshjem det her," fremturede studieværten, og det er den slags, vi sætter pris på.
 • Bukse-vand

  12. november 2007
  Det siger sig selv, at Ekstra Bladets karaktermord på Sass - der i weekenden blev beskyldt for at være spion for Venstre op til sidste valg - ud fra en journalistisk synsvinkel var både udokumenteret og forkastelig. Men når vi her i Svinestien alligevel nærer en vis sympati for det hensygnende bordelannoncetidsskrift, skyldes det en fornemmelse af, at bladet trods alt alligevel har fat i noget principielt rigtigt
 • Svøben

  10. november 2007
  I Svinestien har vi ingen anelse om, hvorvidt Helle Thorning-Schmidt drikker sherry, men efter at have set hendes alenlange samtale med Martin Breaum forleden aften på DR2, tøver vi ikke med at udtale sætningen; 'Socialdemokraterne - middelstandens frelse'
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her