Læsetid: 2 min.

Slutspurt

Debat
13. november 2007

Partilederdebatten søndag aften på DR1 fik i flere omgange ornens blod til at rulle raskere. Det er ellers stivnet her i valgkampen, hvor både kedsomheden og et voldsomt indtag af stivelsesrig kost har belastet. Endelig!

Efter en valgkamp uden ordentlige skænderier var der tegn i sol og måne på ballade. Det skyldtes først og fremmest den glimrende studievært, Reimer Bo, der røg lige i sylten på valgkampens største våsehoved, Naser Khader.

"Nu må du svare, det er jo ikke noget fritidshjem det her," fremturede studieværten, og det er den slags, vi sætter pris på. Khader prøvede for 117. gang at forklare, at han på den ene side vil have Fogh som boss, og på den anden side også vil have dronningerunde. Mandens ukendskab til de parlamentariske spilleregler er slående, og ornen er ærlig talt tæt på at dø af ærgrelse over alle de muligheder for taktisk spil, der med stor sandsynlighed vil ryge på gulvet med brag.

I Svinestien vil vi opfordre en eller anden i Ny Alliance til at læse på Folketingets forretningsorden eller måske ligefrem få åbnet partiets eksemplar af grundloven. Hillemænd hvor kunne en Jens Risgaard Knudsen have lavet meget ballade, hvis valgresultatet falder ud, som meningsmålingerne spår.

Ellers stod kvinderne for den mest interessante del af debatten - på godt og ondt. Ornen er begyndt at synes, at Margrethe Vestager lyder voldsomt begavet, men erkender, at det kan skyldes, at hun både er køn og klog. Det har også hjulpet, at hun i valgkampen helt har droppet det grundtvigianske vrøvl, der i en årrække er flydt i en strøm fra hende. Irriterende var til gengæld Line Barfoed, der råber og råber. Nok er vi ikke helt unge her i Svinestien, men teleslyngen er dog opfundet.

Og endelig var der Helle og Pia. Aldrig så snart havde Pia Kjærsgaard indbudt til bal om Sosu-lønninger, før Helle Thorning med et smil så sultent som en ulvs oven på vintersøvnen slog til. Ak ja, det var så valgkampens sidste kovending. Væk med 'Pia uden for indflydelse' og ind med 'Pia uden for indflydelse med mindre jeg lige så og mangler hendes stemmer.' God valgdag.

Ornen er en ældre politisk iagttager, der henslæber en kummerlig tilværelse i den ydre provins. Hans identitet er os desværre bekendt. Chefred.

Serie

Svinestien

Seneste artikler

 • Bukse-vand

  12. november 2007
  Det siger sig selv, at Ekstra Bladets karaktermord på Sass - der i weekenden blev beskyldt for at være spion for Venstre op til sidste valg - ud fra en journalistisk synsvinkel var både udokumenteret og forkastelig. Men når vi her i Svinestien alligevel nærer en vis sympati for det hensygnende bordelannoncetidsskrift, skyldes det en fornemmelse af, at bladet trods alt alligevel har fat i noget principielt rigtigt
 • Svøben

  10. november 2007
  I Svinestien har vi ingen anelse om, hvorvidt Helle Thorning-Schmidt drikker sherry, men efter at have set hendes alenlange samtale med Martin Breaum forleden aften på DR2, tøver vi ikke med at udtale sætningen; 'Socialdemokraterne - middelstandens frelse'
 • Ordkrig

  9. november 2007
  Det er muligt, at Pia Kjærsgaard og Co. under Muhammed-krisen anså afbrænding af Dannebrog som den ultimative fornærmelse, men fra Svinestien kan vi meddele, at hvis DF's ulækre film skal gøre det ud for ægte danskhed, så løsriver vi landsdelen fra rigsfællesskabet. Den kvinde nægter vi at dele pas, flag og nummerplade med
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her