Læserbrev

Topskat eller ligestilling

Der eksisterer et større arbejdskraftpotentiale i en kønsvinkel end i al den sludder om topskat, skriver dagens læser. Så anvis modeller hvor mænd og kvinder ligestilles. Model

Der eksisterer et større arbejdskraftpotentiale i en kønsvinkel end i al den sludder om topskat, skriver dagens læser. Så anvis modeller hvor mænd og kvinder ligestilles. Model

Debat
8. januar 2008

Fjern topskatten, så vi kan få flere til at arbejde mere, råber CEPOS gang efter gang. Danskerne bestiller nemlig ikke særlig meget i forhold til resten af Europa, forklarer den liberale tænketank. Jo det gør vi!

Aldrig har en familie i Danmark samlet set lagt så mange arbejdstimer uden for hjemmet, som man gør nu. Sagen er nemlig den, at Danmark har den suverænt højeste erhvervsfrekvens for kvinder. Ikke bare i hele EU, men også blandt OECD-landene. Det opvejer fint, at den enkelte danske medarbejder har en ugentlig arbejdstid, der er lavere end eksempelvis i USA og i visse lande i EU. Ja man kan sige, at det kun vanskeligt lader sig gøre, at en familie lægger flere arbejdstimer uden for hjemmet, hvis det skal være forsvarligt at have børn. I CEPOS ønsker man bare ikke at vise den mellemregning, hvor det handler om familiens samlede arbejdstid, frem for den enkeltes. For det afmonterer logikken i deres forslag om, at det er topskatten, som forhindrer merarbejde. Men min matematiklærer sagde altid, at et regnestykke, der ikke viser mellemregningerne, ikke kan godkendes.

Men jeg forstår nu alligevel godt, at CEPOS foretrækker at luske uden om mellemregningerne. For de ville nemlig påvise, at hver gang et af familiemedlemmerne arbejder flere timer (læs manden),skal den anden del af familien (læs kvinden) reducere sin arbejdsmængde tilsvarende, for at det hele hænger sammen på hjemmefronten. Den systematik passer sikkert fint ind i tankegodset i en loge for fremadstræbende liberale yngre mænd. Men i tænketanken er de dog så kloge, at de nøjes med at tænke dette, frem for at sige det højt. Selv synes jeg, det kunne være sjovt at forestille sig, at CEPOS trådte i karakter og fik et kønsperspektiv på tingene. Om ikke andet kan de gøre det, fordi der formentlig, familiens massive indsats på arbejdsmarkedet til trods, eksisterer et større arbejdskraftpotentiale i en kønsvinkel end i al den sludder om topskat. Topskat som især betales af mænd, der i forvejen arbejder så mange timer, at de ikke magte mere.

Så kære CEPOS brug i stedet jeres kræfter på at anvise gode holdbare løsninger omkring barsel, hvor mænd også tager deres tørn, anvis arbejdspladsmodeller hvor mænd og kvinder ligestilles, hvad angår karrieremuligheder, anvis fornuften i, at de jobs, der især bestrides af kvinder, aflønnes lidt bedre. Kombinationen af et kvindevenligt arbejdsmarked og danske mænd, der tager deres tørn i hjemmet, giver kvinder lyst til at tage et ekstra nap. Vupti, så får I mere arbejdskraft stillet til rådighed. Det er her arbejdskraftpotentialet ligger. Lad være med at stirre jer blinde på den topskat, som i øvrigt betales af langt færre kvinder end mænd. Hvis endelig vi skal tale om at lette på skat på arbejde, må det af ligestillingshensyn ske på bundskatten.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Aldrig har danske lønmodtagere bestilt så lidt på så kort tid!

Det er vort store problem!

Roden til danske ringe danske indsats skal søges allerede i Folkeskolen, hvor man jo er ligeså begavet osv som de sndre.

Gymnasierne indrømmer, at Folkeskolens ringe krav om flid, automatisk vil tvinge Ghmnasierne til at lempe kravene.

Niveausænkning er kodeordet, og det er flittigt brugt.

Det er en væsentlig kritik af OECD's statistikker, som jo knytter an til kapitalliberalistiske teorier. Det kan naturligvis ikke overraske, hvorfor det er vigtigt med en kritik af deres statistikker, rapporter m.m. som gang på gang analyserer sig frem til forslag til 'forbedringer' af det danske samfund, som tager udgangspunkt i en liberalistisk ideologi.

Tågehornet fra CEPOS.

Jeg tror, at CEPOS og Information har indgået en lokumsaftale.

De giver hinanden omtale. Sådan. INFORMATION er da ligeglad
om folk flyder på gaden. Eller?

For det er jo MEGET OFTE, at INFORMATION giver
ekko til den ultra liberale tænketanks synspunkter.

Og har de noget nyt, at omme med?

N E J

FLERE besparelser. Intet andet. DK som USA.

Fattigdom og nød. Det er det.

Kan ud læse, Torben Tågehorn?

Du kommenterer på en kritik af CEPOS - så hvorfor består dit indlæg i en absurd påstand om at informeren bakker op om CEPOS. Alt tyder på det modsatte.

Nej, Aage Øhle, danskerne er dem, der lægger allerflest timer på arbejdsmarkedet, fordi alle i samfundet er i arbejde.