Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
1. marts 2008

Skam

Morten Brixtofte Petersen, Søby, Ærø

Jeg skammer mig i et samfund, hvor det er blevet legitimt at tale nedsættende om fremmede. Jeg græmmes over at se mit Dannebrog udnyttet til dansk, nationalistisk propaganda.

Jeg forarges når vores parlamentarikere ikke anerkender anden mening end deres egen. Jeg skræmmes i et land hvor man kan dømmes uden retssag. Jeg accepterer ikke vold - men forstår den.

Jeg føler mig fattig, når danskhedens største værdi er, at vi forsvarer den. Min identitet forsvinder, når intet er helligt, og alt skal ytres.

Jeg respekterer troende, idealister, sandhedssøgere og retfærdige. Jeg drages af substans, virkelighed og betydning. Jeg længes efter et Danmark, anerkendt for åbenhed og tolerance. Jeg savner at kunne rejse i verden, stolt af at være dansk.

Hvor kan jeg gå hen?

Fælles værdier

Søren Blaabjerg, Hørning

Fogh og Bush har fælles værdier, erklærer Fogh frejdigt.

Jamen, det er da rart at vide, at vores kære statsminister sådan gør ind for dødsstraf, tortur (notabene når det er af 'vennerne', den foretages), interneringer på ubestemt tid, helikopterlikvideringer osv. osv., altsammen naturligvis i den allerbedste hensigt - og formodentlig konfirmeret af Vorherre himself efter personlige fortrolige rådslagninger mellem vor ven Bush og Den almægtige.

Det er, som om man lige pludselig forstår en hel del ting lidt bedre.

Lidt gravid

Allan Nørgaard Andersen, Kbh.

Margrethe Auken (MA), SF, mener åbenbart, at man godt kan være lidt gravid. I hvert fald er hun glad for, at EU er lidt gravid med demokrati. Det fremgår nemlig af hendes replik 26. februar til Jens-Peter Bonde, at MA godt ved, at et virkeligt demokrati ville forudsætte "et føderalt EU, hvor der dannes en regering med udgangspunkt i de partier, der opnår flertal ved valgene til Europa-Parlamentet".

Men sådan et demokrati eksisterer altså ikke, det er ikke engang på tegnebrættet. Og så vidt man kan forstå, ønsker MA heller ikke selv et egentligt EU-demokrati. Hun tager til takke med den nye EU-traktat, som gør "EU mere beslutningsdygtig og demokratisk". Her er allerede en selvmodsigelse: Hvordan kan MA vide, at en demokratisk organisation vil være mere beslutningsdygtig? Er beslutningerne da allerede truffet? Forveksler hun ikke med et diktatur?

Jeg er socialist, SF'er, vild med tanken om et politisk samlet, demokratisk EU. Derfor stemmer jeg altid nej til de EU-traktater, som bestemmer at de love, der gælder for mig, skal kunne vedtages af et flertal af lande, hvis regeringer jeg ikke har indflydelse på; hvor jeg ikke har stemmeret; ikke kan stille op til valg og ikke kan deltage i de nationale debatter pga. sprogproblemer. En sådan traktat er ikke svanger med demokrati, den er et politisk kondom.

Budget-svindel

Kenneth Kristensen Berth, folketingskandidat for DF, Hvidovre

Det såkaldte budgetkontroludvalg i Europaparlamentet har nedstemt et forslag om at offentliggøre en rapport, der beviser, at flere europaparlamentsmedlemmer har svindlet med de penge, som parlamentarikerne får til at aflønne deres ansatte.

Det er symptomatisk for EU, at man i stedet for at bruge kræfterne på at komme svindlen til livs i stedet forsøger med alle midler at dække over svindelaffærerne. Det er simpelthen ikke til at leve med, at en rapport, der dokumenterer udbredt svindel med EU-midler, bliver fejet ind under gulvtæppet - endda i fuld offentlighed! En sådan handling er et udtryk for en magtfuldkommenhed og en arrogance over for vælgerne, der er helt uden for nummer, og som kun kan eksistere i et parlament, hvor man har mistet følingen med og interessen for Europas befolkninger.

Der er kun et at gøre i en sådan sag. Frem med navnene på de 40 parlamentarikere, som svindelanklagerne vedrører, og indled sager mod dem, så de kan blive dømt for de ulovligheder, de måtte have begået. I modsat fald vil Europas befolkninger, såfremt parlamentet endnu måtte have en smule troværdighed i behold, miste den sidste rest af tillid til parlamentet.

Konsekvens

Michael Sandfort, Brønshøj

Informations leder spørger (27. februar), hvorfor skatteminister Kristian Jensen ikke vil lade Skat kontrollere, om danskere med bankkonti i Liechtenstein unddrager sig skat i Danmark, når folk på overførselsindkomster nidkært tjekkes for muligt socialt bedrageri. Det er en udmærket pointe, men hvorfor støtter avisen så ikke også, at Skat ser evakuerede danskere fra krigen i Libanon i 2006 nærmere efter i sømmene?

DR's deroute

Jørgen Aaborn, Sorø

I takt med at DR har udviddet med flere kanaler på lyd- og billedsiden, er opgaven med at udfylde disse medier tilsyneladende en svær øvelse.

Radioens program 1 og 2 genudsender skiftevis og på skift på de to kanaler, hvad der har været udsendt tidligere samme dag eller i den pågældende uge. Lørdag og søndag, uge efter uge, får vi det hele igen.

Der er en vis fornuft i, at dagens programmer udsendes aften og nat. Men nu er det nået brækpunktet.

I tidligere tid, da det her uvæsen startede, forsøgte man slet at skjule genudsendelser ved at sende kl. 9.15 om morgenen og 21.15 om aftenen, men nu har sparekniven virkelig nået benet. Efter hver udsendelse reklameres desuden for, at alt kan høres degitalt.

Et dagblad ville hurtigt blive opsagt med den politik!

Man kan undre sig over, at der ikke ligeledes er gået en grønthøster henover den kristne del af kanalerne, som kun delvis genudsendes igen og igen! Hvad koster det med journalister og sendevogne på årsbasis at udsende for en enkelt religiøs sekt?

Et spareforslag kunne være at genudsende morgengudstjenester, som bliver sendt i hverdagen samt søndagshøjmesserne. Optagelserne ligger vel allerede i DR's arkiv, så man kan starte den 1.jan. med slut 31. dec. - år for år. Med den tidsmæssige forsinkelse vil aktuelle lyttere nok ikke opdage det!

Øgede fartgrænser

Per Dørup Jensen, Ålborg Øst

Vejdirektoratet anbefaler i en rapport at øge fartgrænserne. Magen til uansvarligt forslag skal man lede længe efter. Alligevel ser det det ud til, at såkaldt differentierede hastigheder vil træde i kraft på de danske veje til sommer.

FDM er henrykt. Det samme er bilisterne sikkert også i deres vildfar(ts)elser. Såkaldte trafikforskere udtaler, at forslaget lyder "spændende".

Enhver, der ikke har skyklapper på, kan konstatere, at jungleloven i forvejen faktisk allerede hersker på de danske veje. Aldrig har der været så mange døde og kvæstede. Alligevel ser fartgalskaben nu ud til at vil blive lovliggjort.

Hvordan vil man administrere differentierede hastigheder? I realiteten bliver det op til den enkelte bilist at vurdere, hvilken hastighed der er forsvarlig. Det går helt galt for danskerne. Så var det ikke nemmere at ophæve alle fartgrænser ?

Er det hensynsløs bilisme, en slags 'road-rage', man yderligere vil fremme med dette vanvittige forslag? Og skræmme cyklisterne helt væk fra vejene? Og samtidig vil samfundet have folk til at røre sig noget mere!

Det må vist være inkarnerede bilister der sidder i det Direktorat!

Ses på Vestbredden

Ivan Gullev, Frederiksberg

Vor jords 'lykkeligste' folk håner, spotter og latterliggør jordens ulykkeligste folk.

Kære Henning Carlsen

Anne Middelboe Christensen, teateranmelder, Information

Som reaktion på min anmeldelse af teaterforestillingen Sult bad du mig beskrive, hvor i din filmatisering du kan finde den 'dekadente ædescene hos den rige kvinde'. Først undrede jeg mig såre, for jeg ser denne scene så levende for mig: Smuk og smertefuld i samme knoglefavntag som alle øvrige scener i din beundringsværdige film. Men efter at have genset filmen må jeg med bestyrtelse konstatere, at denne scene ikke findes. Ej heller er den at læse hos Hamsun, uanset hvor meget jeg bladrer. Hukommelsen har altså spillet mig et puds. Eller fantasien. Som der nervøst står i romanen, dér hvor manden står og venter på skønheden: "Jeg skulde da vel aldrig ha drømt det hele?"

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her