DIN MENING: Venstre-fascisme på Information?

Var Information i 1970'erne og 1980'erne et venstrefacistisk tilholdssted for tilhængere af totalitarisme? Det mener Berlingskes kulturskribent Bent Blüdnikov, som har givet bolden op til en debat om Informations journalistiske fortid
Debat
17. marts 2008

Leflede Information i 1970'erne, 80'erne og 90'erne for venstretotalitære regimer? Var der en udbredt venstrefascisme blandt avisens skrivende medarbejdere? Det hævder Bent Blüdnikow, kulturmedarbejder ved Berlingske Tidende (interview i Information den 16/1 2008). På opfordring fra Information har Blüdnikow leveret seks eksempler, som vi nu belyser fra en ende af:

1. Dækningen af Blekingegadesagen (Se Information den 30/1, 31/1 og 2/2 2008)
2. Den påståede Sovjet-spion Wilfred Burchett var Indokina-korrespondent.
3. Information var gennemsyret af maoisme.
4. Der var sympati for Rote Arme Fraktion i redaktionslokalerne.
5. Information hyldede den østtyske spion Jörg Meyer.
6. Journalist Jørgen Dragsdahl talte Sovjetunionens sag i 1980'erne og 1990'erne.

Vi vil gerne opfordre Informations læsere til at byde ind her. Er der, eller har der efter din mening, været "ventre-fascisme" i avisens spalter?

Fortidens spøgelser

Leflede Information i 1970'erne, 80'erne og 90'erne for venstretotalitære regimer? Var der en udbredt venstrefascisme blandt avisens skrivende medarbejdere?

Det hævder Bent Blüdnikow, kulturmedarbejder ved Berlingske Tidende (interview i Information den 16/1 2008). På opfordring fra Information har Blüdnikow leveret seks eksempler, som vi nu belyser fra en ende af:

1. Dækningen af Blekingegadesagen
2. Den påståede Sovjet-spion Wilfred Burchett var Indokina-korrespondent
3. Information var gennemsyret af maoisme.
4. Der var sympati for Rote Armée Fraktion i redaktionslokalerne.
5. Information hyldede den østtyske spion Jörg Meyer.
6. Journalist Jørgen Dragsdahl talte Sovjetunionens sag i 1980’erne og 1990’erne.

Seneste artikler

 • Tiltrængt avis til tiden

  8. april 2008
  Siden Begyndelsen af januar har Information øvet sig i at holde historiens spejl op foran avisens synspunkter og holdninger i den periode, som fulgte efter ungdomsoprøret i slutningen af 1960'erne
 • Blüdnikow: En selvforelsket generation

  7. april 2008
  Informations tilbageblik på egen fortid i 1970'erne og 80'erne i serien 'Fortidens Spøgelser' var et godt forsøg, men resultatet imponerer ikke Bent Blüdnikow
 • Fortidens Spøgelser: Sovjetspion eller 'bare en slags politiker forklædt som journalist'

  26. marts 2008
  Ifølge fhv. udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen var Informations sikkerhedspolitiske medarbejder i 1970'erne og 80'erne, Jørgen Dragsdahl, ikke på sovjets lønningsliste, som han er beskyldt for bl.a. i Jyllands-Posten
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Herregud.

Hvorfor ikke "debattere", om Jorden monstro engang har været flad.

De totalitære elementer i Informations daværende emnedækning er da ganske - objektivt - åbenbare for enhver , med eller uden læsebriller...

Denne her debat, kommer da alene til at handle om sympatier...

Heinrich R. Jørgensen

Hvorfor dog det, Niels S?

Uagtet at man kan mistænke Bent Blüdnikow for at have en politisk dagsorden, så det vel berettiget, at han er interesseret i emnet?

Ville det tjene noget formål at mistænkeliggøre hans motiver? Ville det tjene noget formål at lade fortiden ligge? Ja! At Bent Blüdnikows tese om at der var/er noget fordækt, bestyrkes.

Objektiv historieskrivning findes som bekendt ikke, men mon ikke, denne debat vil give nogle interessante indspark og vinkler?

Hvis det viser sig at være spild af tid, så er det vel ikke værre, end at man kan lade være med at læse videre?

Mvh

Bo Klindt Poulsen

Niels s skriver: "De totalitære elementer i Informations daværende emnedækning er da ganske - objektivt - åbenbare for enhver , med eller uden læsebriller..."

Objektivt? Fortæl gerne hvordan du kan udtale dig med en objektiv sandhed. Det lyder snarere som om du er i gang med din egen konklusion: dette kommer til at handle om sympatier.

1. Dækningen af Blekingegadesagen (Se Information den 30/1, 31/1 og 2/2 2008)

ad 1. den var vist nærmest højredrejet specielt den udleverig af de enkelte aktører i KAK

2. Den påståede Sovjet-spion Wilfred Burchett var Indokina-korrespondent.

ad 2. og så?
det er da fint nok at der idet mindste var en (selv om denne kun var påstået og ikke afsløret) der havde mulighed for at skrive i en dansk avis, tager man de andre aviser fra dengang: myldrede det jo rundt med Amerikaner-venlige og Zionister

3. Information var gennemsyret af maoisme.

ad 3. og så det er vel ligeså legitimt som hvis alt fra PETs hovedkontor til berlingske tidende var/er gennemsyret af Kapitalisme - Zionisme

4. Der var sympati for Rote Arme Fraktion i redaktionslokalerne.

ad 4. og så?
der var sympati for US-imperialismen i det berlingskehus

5. Information hyldede den østtyske spion Jörg Meyer.

ad 5. og så?
praktisk taget hver eneste film-artikel-whatewer siden 1945 fra alle andre har hyldet US imperialismens spioner (godt med noget ligevægt)

6. Journalist Jørgen Dragsdahl talte Sovjetunionens sag i 1980'erne og 1990'erne.

ja han gik ind for afspænding?
er det så kontroversielt?

Heinrich R. Jørgensen

4. semestersgruppen:
"Vi håber I vil prøve at holde denne debat on-topic, så den ikke kommer til at handle om alt muligt andet såsom islam((anti)sympatier) og andre uvedkommende emner."

Vil det krænke jeres ophavsret til ovenstående, hvis den bliver copy/pastet i samtlige debattråde fremover? :-)

Ulrik Høstblomst

jønsson

I en tid hvor højrepopulismen har svinet stuen så meget til at de føler sig stuerene og udgrænser humanisme og demokratisk sindelag som blødsødenhed og antipatriotisme er det i høj grad intimiderende at have læst Information dengang Information ikke var helt så reaktionær som idag.

Så med Bent Jensen - B Blüdnikov -- L. Hedegaard -- P. Wivel -- R. Pittelkow - K.Jespersen etc etc i den etablerede magtelite kan den slags sympatier som læsning af datidens Information sagtens medføre allehånde modbydelige chikanerier og mistænkeliggørelse.

Berufsverboot fra tysklands varme efterår kan blive det rene ingenting i forhold til moderne teknologis mulighed for at afsløre "landsforrræddere" der har tilladt sig at læse Information i 70'erne og tidlige 80'ere.

My Foot ------

Heinrich R. Jørgensen

En tanke...

Hvor benytter Bent Blüdnikow ikke Karen Jespersen som sandhedsvidne?

Da hun var ansat som journalist på Dagbladet Information, var hun brændende VS'er, og brænder nu sit lys i den anden ende. I dag kender Karen Jespersen alle de rigtige svar, hvilket må betyde, at hun dengang tog grueligt fejl, og dermed udsatte de uskyldige læsere for forløjet venstredrejet propaganda?

Ignorer venligst. Det er vist en irrelevant tangent jeg bevæger mig ud af, der næppe leder til noget fornuftigt...

Mvh

det er fuldstændigt vanvittigt at en skribent på et konkurernede dagblad skal kunne diktere hvad indholdet i information skal være. hvad tænker i på?
har i fået en deal i stand om at Berlingske gør det samme for deres vedkomende, omkring deres liggen på ryggen for israel-mossad-US-CIA påvirkningsagenter.
det ville klæde jer at gå ind i efterforskning af disses højrefløjsagenters rolle i det tidsrum der er tale om, og med en lige for lige vinkel på en evt. egen rolle i sagerne skrive er række artikler der gør op med begge sider af sagen.
det ville være værd at læse.

Jeg er 53 år, og som stud. fik man jo Information på kollegiet.
Ingen af mine medkollegianere var nogensinde i tvivl om, at Information var en sober avis (læs venstreorienteret).
Og det er da helt i orden, det skulle jo passe til Doonesbury - verdens bedste tegneserie.

Jesper nu tager vi så lige Oplægget fra Berlingskes skribent: der omhandler det du skriver om. og så svarer jeg begefter

1.~~~~~~ Gennem 1980erne og 1990erne var det Jørgen Dragsdahl, der dækkede alle aspekter af stormagtsopgøret. Han blev af PET betegnet som sovjetunionens vigtigste spion. I Jyllands Posten har Bent Jensen fremdraget en række af hans tendentiøse artikler, hvis formål tilsyneladende var at skildre USA som agressiv og USSR som den svage part. Han fik frit spillerum og spillede en betydelig rolle for Informations læsere og brede kredse.
Er det rigtigt, at han var tendentiøs og talte Sovjetunionens sag?

er der idag nogen tvivl om at USSR var den svageste part i denne sag?
er der idag nogen der (selv i Reagans administration) ikke indrømmer at Reagan gik til bordet i Reykiavik med en særdeles agressiv politik fx. jvf. Starwars projektet

ergo talte Journalisten sandt da han beskrev USSR som den svage part i sagen og det er information

Har der nogen sinde været en journalist med borgerlig observans ansat på Information?

Hvis der har, hvor mange drejer det sig så om siden avisen første gang så dagens lys?

Niels Ivar Larsen

Jovist har der da været "borgerlige" journalister ansat på Information, og det er der for den sags skyld også i dag, afhængigt af hvad man vil lægge i det ord, forstås.

Blandt Informations tidlige mærkesager under Erik Seidenfaden (Tøgers far) og Børge Outze var jo f. eks. at Danmark skulle være medlem af NATO.

Hans Bischoff var engang økonomisk medarbejder på Information - samtidig med at han var medlem af Venstre.

Men ellers er det jo ikke sådan, at der sker rekruttering efter politisk overbevisning. Det er en privat sag. De fleste journalister stemmer jo på De Radikale Venstre, og det er der mellem os sagt en del på Information, der gør, afdækkede det sidste interne og anonyme prøvevalg. Det anses vel stadig for et borgerligt parti.

'De røde lejesvendes tid', hvor festlig den var, er forbi for længe siden. Og selv dengang var Information aldrig konform og dogmatisk, men fyldt af modsigelseslystne individualister - også på de indre linjer, og heldigvis for det.

Det betyder også, at borgerlig som 'den borgerlige presse' bliver Information heller aldrig. Avisen er i permanent opposition - selv til den til enhver tid siddende opposition.

Information er den eneste danske avis, der ikke skøjter henover verdens begivenheder, og hvadenten budskabet er rødt, grønt eller gråt, får man kun her en uddybende dækning af de væsentligste samfundsområder.
Når man læser andre aviser, har man tit lyst til at skrige "Jamen, så skriv dog noget om...", men de gør det aldrig, desværre.
Og desværre er DR også kommet i en forfærdelig uvane med kun sjældent at citere Information - der var ellers gode tider, hvor mange historier blev fulgt op af Orientering på P1.

"DIN MENING: Venstre-fascisme på Information?"

Det er sgu da for dumt at Bent Winther på den måde lader Bent Blüdnikov sætte dagsordenen. Svært at sige hvem af de to Benter der har mindst format...

Heinrich R. Jørgensen

Nix, det er da genialt af Dagbladet Information!

Overskriften spørger jo blot, om læserne mener Bent Blüdnikows pompøse postulat holder vand.

Bent Blüdnikow får omfattende selvransagelse fra Dagbladet Informations side, og nu tilmed deres læsere. Projektet er vist, at give Bent Blüdnikow alt det smuds der overhovedet kan fejes op.

Hvis Bent Blüdnikow er ærlig og redelig og husker at tolke de historiske artikler ifht. datidens retorik m.v., så tror jeg ærligt talt ikke der er meget at komme efter. Hvis der derimod spilles med fordækte kort, så er der noget at komme efter.

Mvh

Richard prøv at læse eller måske genlæse Rune Lykkerbergs små-geniale artikel: ”Set med statsministerens øjne”.

Det der sker her er at Bent overlader definitionsmagten og diskursen til den anden Bent, præcis på samme måde som SF har overladt definitionsmagten til VKO, når det gælder udlændingepolitikken.

Det er sgu ikke ret genialt, Richard. Faktisk har både Villy og Bent jokket i spinaten så det basker…

1. Blekingegadesagen var en giftig sag fra en isoleret gruppe fanatikere. I stedet for en barnagtige viften med våben, kunne de med deres åbenlyse dygtighed i stedet have drevet et legalt finansimperium, men de ville hellere lege partisaner. Det er en større forbrydelse at åbne en bank, end at røve den - det skulle de bare have lært af.
Giftigere end deres egen våbenraslen, var bevæbningen og støtten til andre grupperinger. Desværre et tidstypisk fænomen, som diverse stater også havde godt gang i. Og naturligvis skulle sagen dækkes under solid mistro til PETs oplysninger, som også nutiden viser ikke skal tages for gode varer. Godt nogen aviser turde stille de dumme spørgsmål!

2. Wilfred Burchett er en af de tyndeste anklager. Han skrev fremragende og dybt tendentiøst. Det gjorde og gør alle dygtige korrespondenter. Derfor læser jeg også med glæde dybt rektionære reportager i Berlingske Tidende - og der ved jeg også, hvad vej de er skruet sammen.

3. Information var sgutte gennemsyret af maoisme. En del af medarbejderne maste af og til nogle helgenkåringer igennem, men når vi som læsere sammenholdt disse jubelskrig med den øvrige presses totale tilsvining af Kina, endte vi med en større forståelse af en sandhed et sted der i mellem.

4. "Sympati for Rote Arme Fraktion". Sympati nej, jeg tog som de fleste i min omgangskreds solid afstand til deres absurde tanker om byguerilla. Men specielt Ulrikke Meinhofs tidlige artikler rummede mange interessante og læsværdige analyser - hun var en god journalist og analytiker, før hun for vild i revolutionsromantikken. Vesttysklands kamp mod terroren var uskøn, og Informations kritik af den væsentlig - men jeg husker det ikke som en egentlig støtte til RAF.

5. Jeg faldt pladask for hvidvaskningen af den østtyske spion Jörg Meyer. Naiv og ung var jeg - og hellere fejle af og til, end aldrig at turde kæmpe. Så det vil jeg også gerne tillade for min avis.

6. Tilsvingen af Jørgen Dragsdahl er tåbelig. Jeg mindes hans militære kritik af Sovjets oprustning som værende fuldt på højde med kritikken af USAs. Han var et nødvendigt korrektiv til tidens løgne, og hans analyser af styrkebalancen mellem Øst og Vest holder langt bedre, end den øvrige presses.

Alt i alt - Information var mit nødvendige korrektiv til en grim virkelighed, domineret af tunge borgerlige medier. Og det måtte den godt være i endnu højere grad i dag. Naturligvis var den præget af sin tid, men det var resten af medierne naturligvis også.

OK - nu har jeg leget med på Bent Blüdnikows lille leg. Jeg går ud fra, at han tilsvarende er i gang med en solid og offentlig selvransagelse ovre på sin avis.

Undskyld Heinrich, at jeg sådan kommer til at kalde dig for Richard.

Det var venligt ment...

Ole E. Mikkelsen

Jeg ønsker en avis der tør offentliggøre Osama Bin Ladens tanker og udsagn.

Jeg ønsker en avis der tør fremlægge 'modstanderens' synspunkt uændret fra kilden.

Jeg ønsker en avis der stoler på mine evner til at læse og tænke selv.

Jeg ønsker en avis der bekæmper den censur og meningsensrettethed, som Blüdnikov ønsker indført.

Jeg ønsker en avis der kan bringe mig informationer direkte fra kilden i tillid til læseren.

Men jeg vil give Blüdnikov ret i at Information ikke altid lever op til det krav længere. Det gjorde den derimod altid dengang. Man kunne altid i Information finde modvægt mod den censur som den resterende presse havde pålagt sig selv dengang. Formodentlig i ytringsfrihedens navn...?

Jeg ønsker ytringsfriheden indført i Danmark. Desværre gør Blüdnikov det ikke. Han ønsker sandhedskommissioner, der kan fastlægge hvad vi må mene og skrive.

Hvad skulle ellers være motivet for at argumentere mod redaktionelle valg der er 20-40 år gamle, og hvor artiklernes offentliggørelse måske netop argumenterer progressivt for at de totalitære systemer som blev omtalt er gået nedenom for længst?

Hans argumentation må jo gå på at artiklernes offentliggørelse har forsinket omstyrtningen af de totalitære regimer der var emnet? Eller hvad?

Det vil jeg gerne have bevist, endsige sandsynliggjort.

Jeg påstår det modsatte.

Hvordan skulle vi ellers være blevet informeret hvis artikler fra 'den anden verden' skulle filtreres gennem en censurkomite. Hvordan skulle vi kunne være demokratiske medborgere hvis ikke disse artikler var offentliggjort?

Hvis ikke Land og Folk havde eksisteret ville vi aldrig have kunnet forstå Sovjetunionen. Vi ville aldrig have kunnet forstå hvordan mekanismerne i det sovjetiske system fungerede. Det er min påstand.

Jyllands-Posten, DR, Politiken, Aktuelt osv. skrev jo intet. Ytringsfriheden var nemlig endnu ikke opfundet for dem. Og desuden anså statsradiofonien og de politisk korrekte medier deres læsere for at være manipulerede robotter, der formynderisk skulle fodres med den informationsstrøm, som magtsyge mediefolk udvalgte til dem.

Hvornår mon ytringsfriheden bliver genindført i Danmark?

Prøv at læse hvad f.eks. Vibeke Sperling (bl.a. tidligere chefredaktør på Information) har skrevet om hvordan elitære (VS-) socialisters kamp med alle midler - mord, brand, kidnapning m.m. - er berettiget og legitimt i europa i 60'erne, 70'erne, 80'erne - men hov... i 90'erne blev hun bedsteveninde med den daværende direktør for Nationalbanken, Bodil Nyboe-Andersen og blev "medlem" af BNA kaffe-veninde-sladder-klub. Gud ved hvilke modige samfundsomstyrtende ord den lille Vibeke fremførte i denne kreds?

Heinrich R. Jørgensen

Per Thomsen,

Jeg er klar over, at det generelt er en fadæse at acceptere andres begreber, så disse har til hensigt at stemple én.

Men når der bliver spurgt til venstre-fascisme, så nytter det jo ikke at påstå, at begrebet er nonsens, eller at man hellere vil spørge til f.eks. "socialistiske våbenfeticister".

IMHO, så må man have en ordentlig aftale med Berlingske Tidende, der sikrer anstændige spilleregler for projektet.

Mvh

Dorthe

venstremanden og økonomen Hans Bischhoff var ansat på information i netop 1970erne. Idag er David Rehling lederskribent - han er tidliger medlem af det radikale venstres hovedbestyrelse.

Det var bare to, der kunne nævnes mange andre.

Søren Kraup har i mange år vøæret jævnligt leveringsdygtig i kronikker med hans besynderlige opfattelser af virkeligheden

I det hele taget Dorthe så synes din historiske viden at have sine begrænsninger. Det var således de borgerlige og dansk arbejdsgiverforening der skubbede på for at vi kunne hente tyrkisk og pakistansk arbejdskraft til landet i 1960erne. Det skete med et modvilligt Socialdemokrati og mod venstrefløjen (SF og VS stemmer) og med direkte modstand fra fagbevægelsen. Men det er rigtigt at både fagbevægelsen og venstrefløjen siden har kæmpet for at indvandrerne skal behandles som mennesker.

Der er i det hele taget ikke mange af de sterotyper du jævnligt fremkommer med som passr ind i virkelighedens verden.

Jeg kan som Informationsabonnent siden 1967 fuldt tilslutte mig Toms beskrivelse.

Intet synes ændret sig på Information igennem de sidste 30 år !

I 70'erne da det var på mode at være for Mao skrev Information kun positivt om manden. Nu hvor Mao beskrives some kun kriminel af de fleste andre aviser, følger Information dette budskab.

Information burde undskylde for det der blev skrevet dengang og på samme tid undskylde at falde in den samme fælde igen.

Hvornår overtager kritiske journalister sagen ?

Salig chefredaktør i mange år, Børge Outze var vist ikke særlig "venstreorienteret". Han var en varm fortaler for NATO.

Men Information har tydeligvis stadig læsere der ikke ved hvad de selv mener, før de har læst dagens avis....

Med dette initiativ viser Bent W , at han ikke har Information under huden . Mindes et par andre chefredaktører uden denne evne. Men det her er altså stygt. At Bent Bludnikow får lov at klynke i Berlingske, hos Adam Holm i Deadline og et par andre steder uden smag skal da ikke få dette gale menneske til at sætte dagsorden i Information.

Bare giv ham ret (selv om han stort set ikke har det) og lad os komme videre.

@ Jesper

Du har fuldstændig ret! I den forstand, at jeg deler dine synspunkter.

Men da Børge Outze var chefredaktør - og for NATO - var der, i hvert fald ikke i 70'erne mange journalister på Information der delte hans holdning hvad angår DK's medlemskab af NATO.

Og hvis så? hvad fa'en rager det Bent Blüdnikov? Er han blevet statsautoriseret smagsdommer over andre menneskers gøren og laden genem historien.

@ Stig Larsen

Måske du er vred over, at dine egne smagsdommere (f.eks. Information, som du gerne ser avisen redigeret) får lidt modstand? ;o)

Jeg går naturligvis ud fra, der er tale om gensidighed. Hvis Blüdnikov får lov til at stille sig op som anklager på Information, og Information velvilligt besvarer hans anklagepunkter gennem en lang række store artikler, så må Information også stille Berlingske Tidende spørgsmål om fortidens synder, støtte til Vietnamkrigen, positiv holdning til Ian Smith, Salazar, Franco og Pinochet osv. Lad os bare få alle skeletterne ud af alle skabene og holde storstilet raslebal.

Ulrik Høstblomst

vombat

Godt set men det er ikke sådan klaveret spiller

Og hvis det kan dokumenteres fordi der er nogen der har gjort deres hjemme arbejde grundigt så kaldes det for smagsdommeri og fordømmes

det er præcis modsat den behandling datidens progressive mødes med

I det omfang de "skyldige" tidligere progressive ikke kan finde på passende undskyldninger for deres progressive ytringer kan de i al fald tvinges til at gå bodsgang........

Hvorfor dog ikke anerkende sandheden? Information var i især 70erne langt ude i den venstrefascistiske sump, da man forsvarede diktatorer og massemordere som Mao og Pol Pot. Både før og efter har Information også forsvaret den såkaldte frihedshelt Che Guervara, der efter den cubanske revolution henrettede hundedvis af uskyldige mennesker, fordi de f.eks. var homoseksuelle eller godt kunne lide amerikansk rockmusik.

Information er tvunget til at gøre op med sin dystre fortid - og erkende sin venstrefascistiske fortid, hvis man fortsat skal betragte Information som et seriøst medie.

Ulrik Høstblomst

Din sandhed Ida

Ikke min -----

Så det er ikke nogen option ..

Blot fordi caffe Latte generationen har afskaffet ordet solidaritet findes der alligevel stadig udbytning og undertrykkelse i min virkelighed...

Så den med at seriøsiteten skulle kunne måles på et misfoster af konformisme som skulle være ensbetydende med afstandtagen fra det I med et grotesk begreb betegner "venstrefascisme" -- det er ikke meningsgivende i min virkelighed

Man kan sagtens lære af sine fejl --

Og man begår fejl hist og her gennem livet

Men at anerkende eksistensen af "venstrefascisme" ville være en hån mod al solidarisk tænkning og alle der historisk har kæmpet mod overmagten og oftet hvad de havde for fællesskabet

Så too bad Ida ----

Den går bare ikke her -------

@Ulrtik
Jeg opfordrer netop til, at Information siger undskyld, fordi man i lighed med den øvrige venstrefløj ikke var på de undertryktes side - og ikke viste solidaritet med de tusinder, ja millioner, der blev likvideret med nakkeskud, sultet eller tortureret ihjel eller på anden måde myrdet af venstrefascister som bl.a. Mao, Pol Pot og Che Guevara. Men det er ikke tilstrækkeligt. Information bør også indrømme, at de har været naive og blåøjede, hvad angår de islamiske fascister, som vi i SF nu erklærer direkte krig imod, og med vor formands ord ønsker at sende til helvede. Det er nemlig på tide, at venstrefløjen gør op med sine fascistiske tilbøjeligheder, og flirt og sympati for selv religiøs fascisme.

Ida hvis endelig Information skulle gøre op med den påståede fortid.
så kan man vel også forlange at Højrefløjens organer skulle gøre det samme.

i det tidsrum du nævner mht Che, var den øvrige danske presse i den grad opad US, der i dette tidsrum var raceopdelt, den danske presse lå på maven for sydafrika helt op til 1986, hvor hykleriet til sidst blev for gennemskueligt
prøv at læse et par årgange af "Det bedste" og se om du ikke brækker dig
US havde i samme tidsrum og har vist også stadig en Anti homoseksuel prargraf i militæret, ang rock musikken så er det vist heller inegen hemmelighed at forfølgelse for at kunne lide denne slags musik skulle man ikke tage til Cuba for at opleve den stødte man ganske af sig selv ind i ligegyldig hvor man befandt sig i den vestlige verden også, der var den stående højrefacistiske bemærkning "kilp håret af svinet", og med en lidt mere antihomoseksuel undertone "man kan jo ikke engang se om det er en dreng eller en pige"
så jo idag når du går imod den såkaldte venstrefacisme og bruger rockmusikkken som eksempel så husk lige på de unge venstreorienterede der tog tæskene fra den højrefacistiske presse og dens stupide-pøbel.

Der breder sig en sær historieløshed i Inf'ens spalter. Denne nye lære siger vi skal bedømme historien ud fra vores egne standpunkter, og ikke ud fra historiens egne. Så kom igang venner, skal vi starte med udvandringen fra Afrika og overgrebene på Neandertalerne?

Bare et enkelt spørgsmål: Hvis Information skal "undskylde", at man ikke konsekvent svinede Mao til, burde Fogh så ikke også undskylde sin forgængers skamrosende nekrolog over samme Mao? Og nu, vi er i gang med Venstre og undskyldninger, var det måske også på sin plads, at Fogh undskyldte sit partis uanstændige, arbejderfjendske kræmmerpolitik under Besættelsen - og i samme åndedræt måske endda undskyldte sit forsøg på at gøre sig til frihedskæmper med tilbagevirkende kraft?

Det er et faktum, at den samlede danske presse valgte at ignorere Maos forbrydelser, fordi han kunne bruges til at genere hovedfjenden Sovjet. Hvis man ser bort fra koldkrigermagasinet "Reflex", hvor Ole Bjørn Kraft og Viggo Starcke slog deres folder, tror jeg faktisk, man kunne læse mere saglig kritik af Mao i Information end i de fleste andre danske aviser. Jeg har aldrig selv været nogen beundrer af Maos ensretning og "den lille røde"-hysteriet, og jeg husker ikke Information, som jeg også abonnerede på den gang, som generelt stridende imod mine da- og nuværende holdninger til Kina og kommunismen. (Der var selvfølgelig dengang som nu enkelte medarbejdere, jeg opfattede som lettere hjernevaskede, men det var ikke generelt).

Blüdnikow & co lever højt på, at folks erindring generelt er kort - så kort, at de fleste har glemt, at med Søren Krarup som en i den forbindelse hæderlig undtagelse har samtlige højtråbende undskyldningskrævere selv en fortid som det, de nu så forarget kalder "venstrefascister".

Smukt indlæg Vadmand

Hvornår opstod begrebet "skyld" første gang i journalistik?

Det er da meget ædrueligt at tage Blúdnikov op på hans opfordring. Jo længere man venter med den slags selvransagelser, jo sværere bliver det som regel, og det er bedre at gøre det ved god lejlighed end forvoldt af en eller anden krisesituation. Jeg må også kende mig skyldig og samtidig erkende at min begejstring på daværende tidspunkt til dels var frembåret af information i Information. Nå, vi må vel erkende at vi ikke vidste bedre, og i hvert fald anså jeg det for meget som propaganda at begynde at læse de meget mere yderligtgående venstreorienterede publikationer til at jeg nogensinde vill have taget oplysning til mig om hvad der faktisk skete i kina, mens det skete. Disse publikationer har altid fremstået for meget som brokkeri og slagord til at jeg gad tage dem alvorligt. Nå så må man i stedet lære hen ad vejen. Min begejstring for Mao kan i hvert fald ligge på et meget lille sted nu.
Men i øvrigt har jeg dette at sige, både om Blúdnikov og en masse andre, formænd for arbejdsgiverorganisationer og gud ved hvad. Der er undertiden så mange højredrejede meningsudgydelser i Information, at man kan gå og tænke på om nogle af dem er påvirkningsagenter, som har taget det som deres opgave, enten på opfordring, på betaling eller simpelthen for egen regning at overdynge Information med højredrejede meninger i en sådan grad at det begynder at blive svært at vade det hele igennem og finde rigtig information i Information.

Ta' din seng og rejs dig!

den må jeg vist ha forklaret........

Øhh...

Venstrefascismen lever da i bedste velgående på Information. Den kan næppe henregnes til blot 70'erne og 80'erne.

"venstrefacistisk"

Man tager, hvad man øjensynligt mener, er et vigtigt emne, og så forplumrer man diskussionen fra starten med sine stavefejl. Men det er næppe et udtryk for (venstre)faScisme, men udelukkende for journalistisk sjusk. Gå hjem og hold påske, mand.

Al det pjat med at sige undskyld. Hvad er en evt undskyldning værd, hvem skal der undskyldes overfor, hvem skal vurdere hvem der skal undskylde, til hvem skal undskyldningen gives og hvordan...? Etc

Så skal alverdens medier undskylde for alt mellem himmel og jord fra trykkekunstens opfindelse og - for en sikkerheds skyld - til langt ud i fremtiden. Ingen har jo nogensinde været tvunget til at tro blindt på alt hvad der skrives og siges i noget medie - ja undskyld, det var blot hvad jeg ville sige.

Everyone says I'm sorry
But just what they say it for I never knew
It's just inviting trouble for the poor sucker who
Says I'm sorry.

Frit efter "Everyone Says I Love You" - sunget (og fløjtet) af The Marx Brothers i "Horsefeathers".

I den nuværende bushistiske inkvisitionsatmosfære i Danmark og verden er enhver som drengekejseren og hans drabanter ikke bryder sig om (og det er jo alle som vil tænke frit og selvstændigt) retsligt set i den samme situation som Stalins og Maos kritikere under sine tyranner: de anklagede er skyldige indtil de selv har bevist sin uskyld. De er underlagt den samme form for "retfærdighed" som den berømte flydeprøve for hekse udtrykte i sin tid: hvis kvinden flyder, er hun en heks, hvis hun drukner er hun uskyldig. Endvidere er kapitalismens venstredemokratiske kritikere identiske stalinismens venstredemokratiske kritikere og begge steder lige forhadte. Rosa Luxemburg blev myrdet af nazister som blev betalt af en socialdemokratisk regering - hvis hun var flygtet til Sovjetunionen, ville hun der være blevet myrdet af stalinister.

Folk der siger sandheden er altid forhadt overalt. Hvorfor: fordi mennesker stort set er nogen svin (undskyld til grisene). Også Orwell blev selvfølgeli udsat for dette. Det er som Jens Bjørneboe skrev: "Livet er en kold skandale".

"But there is nothing exclusive about this sort of transmogrification. Back in 1986, I recall, Ronald Reagan called the “terrorist” Colonel Muammar Gaddafi “the Mad Dog of the Middle East”. But two decades after the Americans bombed Libya (with Margaret Thatcher’s help), Jack Straw called him “statesmanlike” for giving up nuclear ambitions which were as mythical as Saddam’s. Reagan himself was widely regarded as a “warmonger” until he visited China and turned into an old buffer who muddled up his White House cue cards and died in a fog of gentle memories from the Washington commentariat.

Arafat was a “super-terrorist” in 1980s Beirut before turning into a “super-statesman” after Oslo and then a “superterrorist” again before he died. Stalin went through the same epic transition. From being the vicious communist dictator of the 1920s and 1930s, he became “Uncle Joe” after 1941 - personally awarded the sword of Stalingrad by Churchill for killing Nazis - before reverting to Soviet arch-tyrant, Churchill himself complaining in 1953 of Stalin’s “bludgeoning xenophobia”.

It happens all the time, this little mis-step in our appreciation of human beasts. Kurt Waldheim started off as a nasty little Wehrmacht intelligence officer working for war criminal General Löhr’s Army Group E in Bosnia. Then he turned into a highly respected UN Secretary-General before being maligned by his respectful colleagues the moment his murky wartime past was revealed. Slobodan Milosevic was a brute until he turned up in the United States to negotiate a Bosnian peace at Dayton, Ohio, when he became a “statesman” - only to be tried as a war criminal after Kosovo.

This transformation happens to whole races of people. The plucky little Serbs of the Second World War became the Nazi “ethnic cleansers” of 1993. The heroic Muslim “freedom fighters” killing Russians in Afghanistan in 1980 became the freedom-hating “terrorists” killing Americans in Afghanistan in 2001 and 2002 and 2003 and 2004 and 2005 and 2006 and 2007 and 2008…

I think all this twaddle has a lot to do with journalism as well as political opportunism. Told that progressive Colonel Nasser had become the thief of Suez, we turned him into the “Mussolini of the Nile”; just as our old mate Saddam Hussein was helped into power as Iraqi “strongman” by the CIA, supplied with US and British military assistance after his atrocious invasion of Iran, but was then dubbed the “Hitler of Baghdad” after his atrocious invasion of Kuwait, his use of gas and … you know the rest. First we set him up. In the end, we hanged him."

http://www.commondreams.org/archive/2008/03/24/7853/

Hvis man nu skriver, at Bent Blüdnikov endnu engang optræder som en narrerøv i verdensklasse, er det så en stødende kommentar ?