Kommentar

Enhedslisten burde fræse derudad

Der er masser af muligheder for at bedrive politik på en ny måde
Debat
16. april 2008

Åbnede man for fjernsynet eller aviserne i sidste weekend, blev man udsat for krasse sager. SF holdt landsmøde, og her stadfæstede Villy Søvndal sine tidligere udtalelser på udlændingeområdet. Samtidig kunne man opleve partiets nye håb Astrid Kragh fortælle pressen, at det er nødvendigt med en total topstyring af partiet. Og et tredje pip fra det folkesocialistiske årsmøde var så meldingen om, at SF ikke har noget imod at sænke topskatten.

I weekenden lancerede Helle Thorning-Schmidt også sine nye bud på en socialdemokratisk platform. I en kronik i Politiken slog hun blandt andet fast, at 24-årsreglen og tilknytningskravet på ingen måde er til diskussion. Faktisk rynkede hun på næsen over, at nogen kunne finde på at stille spørgsmålstegn ved disse krav. Og hun lovede en fortsat stram udlændingepolitik.

Når man bare sammenholder disse få udmeldinger fra en tilfældig weekend i april, må man konstatere, at der er et kæmpe rum til venstre for de to såkaldte venstrefløjspartier SF og Socialdemokraterne. Der er for mig at se en hel sekssporet motorvej at fræse derudad for Enhedslisten, når det kommer til udlændinge- og socialpolitik og ikke mindst måden at tænke politik og partier på.

For der må da være en udlændingepolitik, der ikke bare bygger videre på de seneste års mange stramninger. Under valgkampen sidste år valgte selv SF at vakle, når det kom til modstanden af 24-års reglen.

Og der må da være plads til en socialpolitik, der ikke starter med at slække på beskatningen af nogle af Danmarks rigeste. Og ikke mindst bør der være plads til noget og nogle, der ikke dyrker topstyring og personkult.

Træd på speederen

I den kommende weekend holder Enhedslisten årsmøde. Og herfra skal der lyde en klar opfordring til at træde på speederen på motorvejen til venstre for SF og Socialdemokraterne. Enhedslisten må udnytte, at motorvejen bare bliver bredere og bredere dag for dag. Og især to ting er vigtige i den proces:

For det første må vi i Enhedslisten nå til den erkendelse, at klassekamp ikke står i modsætning til andre væsentlige frigørelsesprojekter. I året, der er gået, har der gentagne gange været debatter i og omkring Enhedslisten, om partiet kunne risikere at ende som et minoritetsparti, hvis man lagde for meget vægt på for eksempel indvandreres situation eller homoseksuelles rettigheder. Omvendt har andre været bange for at disse kampe skulle underlægges en overordnet klassekamp eller særlige befolkningsgruppers interesser.

Denne diskussion er for mig at se hverken meningsfuld eller frugtbar. Man kan ikke have et venstrefløjsparti, der ikke klart arbejder mod diskrimination af minoriteter. Og man kan heller ikke have et venstrefløjsparti, der ikke benhårdt holder fast i klassekampen. Endelig kan man ikke kalde sig et moderne venstrefløjsparti, hvis man ikke erkender, at de aktuelle konflikter i samfundet har det med at virke forskelligt alt efter, hvordan man er placeret ikke kun i forhold til klasse, men også køn, etnicitet, seksualitet osv.

Kun hvis man har det for øje, kan man levere virkningsfulde skyts mod SF's og S' udlændinge- og socialpolitik.

For det andet må vi i Enhedslisten ikke kun tale politik på nye måder, men også bedrive politik på en anden måde. I år afholdes landsmødet i en hal på Nørrebro. En bydel, der i februar dannede ramme om nogle af de største uroligheder i den nyere Danmarkshistorie. Når man taler med mange af de unge på Nørrebro, så fortæller de blandt andet, at de er utilfredse med, at der ikke er nogen ordentlige fritidstilbud. De må for eksempel ikke benytte den selvsamme hal, hvis de ikke er medlem af en klub eller har bestilt tid langt tid i forvejen. I Enhedslisten skal vi blive bedre til at arbejde med konkrete løsninger i hverdagen. Som i dette tilfælde med de unge.

Hold tserne væk

Villy Søvndal fortalte med stor glæde på SF's landmøde, hvordan SF sammen med erhvervslivet havde forbedret byen Nakskov. I Enhedslisten skal vi ikke løse problemerne med de store virksomheder, vi skal gøre det sammen med rødderne på gaden. Og vi skal bringe gaden ind i parlamentet. Vi skal holde os fra smarte ni-punkts teser. Og vi må aldrig ende som en topstyret kampagnemaskine.

For tiden afprøver jeg selv disse to meget simple udgangspunkter, når jeg sammen med en masse andre mennesker - mange af dem har aldrig før interesseret sig for politik - er ved at opstarte netværket 'Sorte Får'. Gennem det næste år vil vi sætte fokus på netop udlændinge- og socialpolitik samt nye måder at inddrage folk på. Vi starter allerede i denne uge med et støttearrangement på Nørrebro for de strejkende sosu'er, sygeplejersker og pædagogmedhjælpere. Til arrangementet optræder en lang række musikere med indvandrebaggrund gratis.

Det gør de dels for at støtte de strejkendes kamp. Dels for at vise, at politik er andet end lange møder og dagsordener. Og dels for at vise, at etniske minoriteter ikke er en passiv 'byrde'. At vi ikke står uden for de sociale kampe, men er en aktiv del af dem.

Også her hænger frigørelse og klassekamp sammen. Og sådan skal det være.

Asmaa Abdol-Hamid er medlem af Enhedslisten, førstesuppleant til Folketinget. Talsperson for netværket 'Sorte Får'

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Enhedslisten bør tilslutte sig tidsbegrænset asyltid for flere, så flygtninges repatriering kan give plads for andre nye flygtninge en begræset tid, og til at svage danskere ikke skal betale for alle de indvandrers langtidstilstedeværelse og resourcebeslaglæggelser, som altid tages fra de aller svageste danskere, som ikke kan kræve ligemeget som de organiserede kædeindvandrer asyl-storfamiliers netværk !

Jeg er enig med dig, Ole A, det er ikke rimeligt, at de fattige skal betale for de fattige - men skyd dog på dem, der unddrager sig at bidrage efter evne til samfundet! Jeg foreslår loft over profit, fordi grådighed er skidt for karakterent, sjælefreden og empatien.

Asmaa Abdol-Hamid:

”Åbnede man for fjernsynet eller aviserne i sidste weekend, blev man udsat for krasse sager. SF holdt landsmøde, og her stadfæstede Villy Søvndal sine tidligere udtalelser på udlændingeområdet. Samtidig kunne man opleve partiets nye håb Astrid Kragh fortælle pressen, at det er nødvendigt med en total topstyring af partiet. Og et tredje pip fra det folkesocialistiske årsmøde var så meldingen om, at SF ikke har noget imod at sænke topskatten.”

Asmaa Abdol-Hamid har i sandhed ret, når hun siger at det er ”krasse sager” man hører fra SF for tiden. Partiet er simpelthen i løbet af ingen tid degenereret til et socialt liberalt små-racistisk midterparti.

Derfor er det ikke nogen overdrivelse, når hun påstår at Enhedslisten er det eneste tilbageværende venstrefløjsparti i Danmark. Det forpligter! Lad os håbe, at folkene i Enhedslisten formår at leve op til deres store ansvar…

Den mindste minoritet i Danmark er muslimske indvandrere, der vil udvandre, trods den dårlige økonomiske hjælp til udvandingen: kun ca. 200 menneske pr. år, drejer det sig om.

Hvornår hjælper Enhedslisten dem, så tallet bliver så stort som musligt ?

1 million kr. til hver familie, der vil udvandre, vil sikkert få antallet op og frigøre resourcer til ældre, børn, syge og andre minoriteter, der er svagere en indvandrere, der har været flygtninge i Danmrk i 10-20-30 år og som udgør 20-30-40 mennesker i familien, der startede med at være på 2-3-4 stykker her.

Hvor mange kr. vil Enhedslisten tilbyde sådan en familie, der vil tilbage hjem, ikke kun i sommerferien, men hele året i al fremtid ?

2 papkasser og 35.000 kr. som VKO og SF og De Radikale i øjeblikket ?

Klassekamp er også udvandrings-STØTTE, der VIL noget !

Heldigvis kan de fleste vælgere godt gennemskue enhedslisten.

Men det er godt at have et lille protestparti isoleret på venstrefløjen, hvor de er sikret manglende indflydelse.

Og måske møder nogle af de velmenende medlemmer virkeligheden og indser at indvandring er endt med at blive et tilbagevendende tema i valgkampene. Der er en grund til at næsten alle partier holder fast i en stram indvandringspolitik.

Kan I have et godt årsmøde.

med venlig hilsen
Lennart

Det er et ganske stilfærdigt indlæg Asmaa har skrevet, som ikke berettiger til nogen form for harme. Hvis jeg var med i EL, ville jeg også synes, at der var masser af plads til venstre om SF. Det er jo så op til EL at udfylde den plads med politisk indhold, uanset om det hedder teser eller bare gode ideer, og uanset om de tror på bredde eller topstyring.

Asmaas indlæg når ikke til indholdet, men det viser da ambitionen. Jeg læser gerne en to'er.

Det kunne iøvrigt være sjovt at lade Asmaa snakke politik et øjeblik, uden at der straks kommer ti grove kommentarer om islam og indvandrere. Jeg ville denondenlynemig være træt af det i hendes sted.

PeterH "Loft over profit ?". Skal det også gælde de (racistiske) indvandrebutikker, der skovler sorte penge ind og ALDRIG ansætter etniske danskere ?

Profit-misundelse er ikke det, det drejer sig om ! Danskere stilles i dag meget ringere grundet indvandringens OMFANG hertil, og det gælder især de allersvageste grupper, som ER danske ! F.eks. danskere, der ikke tilbydes boliger, selv om at indvandrerfamilier tilbydes boliger, arbejde, uddannelse mm. De rige er total ligegyldige i den forbindelse, ændrer ikke en skid på syges, gamles, arbejdsløses, hjemløses, uddannelsesbegrænsedes, overbefolkede institutioners mm. situation !

heldigvis ser det ud til at danmarks mest ekstreme parti snart er fortid i folketinget. Enhedslisten i ville ikke blive savnet.

Hvis ikke Asmaa stryger topsejlet, så hejser Ensomhedslisten det hvide flag.

"heldigvis ser det ud til at danmarks mest ekstreme parti snart er fortid i folketinget. Enhedslisten i ville ikke blive savnet."

Du mener altså ikke at det er ekstremt at invadere et andet land, fordi vores statsminister er forelsket i alle tiders mest begavede gunslinger.

Eller at indskrænke retssikkerheden fordi man er ekstremt paraoid over at der skal ske terror i DK. Selvom PET tilsyneladende hidtil har kunnet klare sig inden for rammerne af eksisterende beføjelser.

Nej jeg kan godt se det. Det er væsentligt mere ekstremt at sige at de unge burde have en nyt hus, eller at opstille en indvandrerkvinde til folketinget. Hun er ovenikøbet så ekstrem, at hun selv vil vælge hvad for noget tøj hun vil have på.

Sov godt Søren Nørbak, og se om ikke proportionerne er faldet på plads i morgen når du vågner.

Skulle man vurderer udfra debatsiderne her ville det se ud som om EL havde cirka halvdelen af befolkningens støtte, men det gamle sammenrend af totalitærstatstilbedende fantaster ligger heldigvis solidt omkring spærregrænsen.

Det er dog stadig uhyggeligt så mange, der stemmer på dem.

Det svarer lidt til, at Jonni hansen erklærede sig som demokrat og fik 4 pct. af stemmerne.

Vilhelm von Håndbold

Hvorfor er der så stor snak her i debatten om at støtte en udvandring? Det er virkelig lille andel af den udenlandske befolkning som ønsker støtte til at drage hjem; disse sager, hvor indvandrere vil hjem med støtte, skal løses individuelt indenfor en ramme af menneskerettigheder og behørig proces - jeg frygter den dag, at økonomisk støttet udvandring skal afgøres fra en topstyret handlingsplan!

@Kim Vibe

15. april, 2008 #
Skulle man vurderer udfra debatsiderne her ville det se ud som om EL havde cirka halvdelen af befolkningens støtte,

Hvordan når du frem til det regnestykke, eller er DF du mener?

Fordi sådan oplever jeg det. vi taler om folk, der kalder Villy Søvndal racist.

Heinrich R. Jørgensen

Information har sikkert nogle undersøgelser af de politiske synspunkter blandt læserne. De svarer dog næppe til fordelingen blandt de aktive debatør.

Jeg har ikke bedre grundlag for at gætte end nogen anden, men jeg vil gætte på, at både RV og SF begge får flere stemmer end EL blandt avisens abonnenter. Altså omkring 10%. Men det bud er helt grundløst...

Vilhelm von Håndbold

Heinrich R:

måske befolkningen skulle have mere direkte indflydelse i den politiske proces?

"Skulle man vurderer udfra debatsiderne her ville det se ud som om EL havde cirka halvdelen af befolkningens støtte [...]"

Læser vi de samme debatsider?

I denne tråd er der i skrivende stund 2 indlæg der udtaler sig positivt eller støttende om Enhedslisten, 5 der udtaler sig negativt, 1 der er lidt hverken/eller, 1 Bjørn Holmskjold og 5 der siger at muslimer er onde og dumme.

(PS: Der er kommet et par indlæg mere siden "skrivende stund".)

Stor respekt for Asmaa´s politiske visioner.

Jeg så f.eksDebatten forleden, hvor hun var i vældigt fint selskab, bl.a med Pia og Villy.

Asmaa løftede klart hele debatten op på et højere plan, med klare holdninger uden at vakle over for det populistiske ordflom, som andre meningsdannere desværre dyrker ihærdigt.

Hvis de kære debattørere et øjeblik vil vil glemme at Asma er muslim, (hvilket vel i grunden er en ret uvæsentlig faktor for det politiske indhold) vil man hurtigt opdage at Asmaa er en virkelig skarphjernet debatør (måske farlig for nogen ) , der vil kunne ændre samfundets udvikling, måske over til noget lidt mere retfærdigt.

Asmaa er ihverfald god til at sparke opad, hvor andre helst finder nogen at sparke ned på.

Hendes positive syn på sine medmennsker fejler heller ikke noget, og modsat f.eks. Pia(nisterne) kræver Asmaa heller ikke, at alle skal være som hende, tænke og opføre sig som hende, snarere tværtimod !

Så Asmaa,- jeg glæder mig virkelig til at se og høre din folketingdebut, på vegne af Enhedslisten,- også med tørklæde ,

Jeg havde som så mange andre synes at du var pænere uden, men sådan er vi jo så forskellige..

For mig at se er dit store og varme engagement en stor styrke for vores hårdt trængte samfund, der måske i en kommende periode vil kunne ændre vores nuværende pseudodemokrati eller( flertalsdiktatur) til det bedre.

Jeg ser også frem til flere gode politiske indlæg, som en fortsættelse af ovenstående.

Og desværre nej, jeg stemmer jeg ikke på Enhedslisten, men jeg har altid haft stor respekt for dygtige og ærlige mennesker, og dem har Enhedslisten faktisk en del af .

Gi' den gas'maa!

Glimrende kronik. Jeg håber virkelig du bliver valgt ind næste gang, kære Asmaa. Vi har brug for dit glødende engagement for de svage, de skæve for og under- og arbejderklassen. Og ja - enhedslisten burde drøne derudaf, nu hvor SF er blevet et midterparti - det skal nok komme.

Jeg glæder mig til mere af denne slags fra din side, Asmaa. Tak fordi du ikke har opgivet ævred, jeg er fuld af beundring, du må virkelig have brede skuldre.

Du' for sej :-)

Der skulle have stået:

for de skæve og for under- og arbejderklassen.

"Og herfra skal der lyde en klar opfordring til at træde på speederen på motorvejen"

"Der er for mig at se en hel sekssporet motorvej at fræse derudad for Enhedslisten"

Gemmer der sig bag Asmaas dydige ydre i virkeligheden en motorbølle?

Er den ovenfor citerede indstilling til privatbilismen, forureningen, miljøet, trafiksikkerheden osv. i overensstemmelse med Enhedslistens program?

Jeg tvivler stærkt.

Har Asmaa nu dummet sig igen? Kan hun simpelt hen ikke åbne munden uden at kvaje sig?

A. Abdol-Hamid undrer sig over hvorfor Enhedslisten ikke bare fræser derudad:

"Og herfra skal der lyde en klar opfordring til at træde på speederen på motorvejen"

"Der er for mig at se en hel sekssporet motorvej at fræse derudad for Enhedslisten"

Ja, hvorfor ikke? Så lidt selverkendelse og ærlighed er dog ligegodt rystende at være vidende til. Men det er tydeligt, at hun ønsker at give folk dårlig semvittighed: Det er ikke mig der er noget i vejen med, men alle de mennesker som ikke kan lide min religion, siger hun hermed. Folk stemmer ikke på Enhedslisten pga noget så fjollet som 30 g. stof. Tsk tsk! Hvor racistiske kan folk da være. Skam jer danskere!

Hamid vil ikke indrømme, at hun med sit tørklæde blåstempler kategoriseringen af kvinder som mindreværdige. Hun bærer det af religiøåse grunde og i hendes hellige bog som hun følger i et og alt står der at kvinder er mænds ejendom og skal dække sig til for ikke at friste manden seksuelt. Kvinden er ikke andet end mandens "ager" som der står i koranen. Det sted hvor han kan mangfoldiggøre sig selv.

Det er dette Enhedslisten er kommet til at stå for. Derfor fræser det ikke derudad for Enhedslisten.

Asmaa nævner overhovedet ikke Islam i sit indlæg, og hvis man ikke lige vidste, hvem Asmaa er, ville man ikke ane, at det var en muslim, som havde skrevet det. Jeg vil på den baggrund anmode debatører om at holde religion ude af diskussionen og forholde sig til det, som Asmaa skriver. Det er sgu kun rimeligt!

"Der er for mig at se en hel sekssporet motorvej at fræse derudad for Enhedslisten"

Ja, det kan da kun være rigtigt! Når SF vælger at trampe på de i forvejen udsatte muslimer, og udtaler at "Færre skal betale topskat, og samtidig skal skatten på arbejde sænkes" (Gruppeformand for SF, Ole Sohn), så bliver der pludselig plads til forandring. Hvordan kan SF kalde sig "Socialistisk Folkeparti", når det eneste parti med reelle socialistiske holdninger er Enhedslisten?

Dette er en opsang til SF, og det ultrapopulistiske højresving partiet har taget; ENGANG KUNNE MAN STOLE PÅ JER!

Asmaa Abdol Hamid har en klar holdning til tingene, ikke som Villy og resten af venstredynen. Hun vil underklassens sag, hun vil minoriteternes sag - kort sagt; hun vil de svages sag.
Lad dog være med at sige at muslimer er onde, lad dog være med at spark til dem der allerede ligger ned! Bare en opfordring til alle mennesker derude der vælger at sparke nedad, i stedet for opad.

Det er ikke en lavere skat på arbejde der skal give incitament til at arbejde hårdere - nej, det er MORALEN, det er den vilje til at hjælpe andre! Har Anders Fjogh og hans slæng det mon godt med at trampe på de små? Tilsyneladene, og nu er den forhåndværende flinke fyr Villy også kommet med i egoismens slæng.

Asmaa - det er din, og Enhedslistens tur til at køre på motorvejen, så lad os gøre det, og gøre det sammen!

God kamp

Har aldrig forstået hvad Enhedslisten vil med en religiøs tosse, der ovenikøbet er imod ligestilling mellem kønnene (vil ikke give hånd).

"Religion er det, der afholder de fattige fra at slå de rige ihjel", mente allerede Napoleon.

Vi har brug for EL, men EL mister troværdighed ved at alliere sig med islam.
De to verdensanskuelser er inkompatible.
Få religioner har som islam formået at holde folket hen i uvidenhed og undertrykkelse.
Hvad foregår der dog i EL?
Kollektiv hjernerystelse?

Asmaa demonstrerer endnu engang, at hun ikke kender "sit" partis program. På Enhedslistens hjemmeside kan man læse følgende:

Det vil ENHEDSLISTEN gøre:
- Vi skal omstille transportsystemet, så vi flytter trafikanter fra vej og fly til tog, bus og letbaner, samt gods fra vej og fly til tog og skibe. Det gavner klima, sundhed og naturen.

Men Asmaa vil trykke speederen i bund og drøne ud ad den sekssporede motorvej.

@Janus:

Pas på hvem du indlader dig med.

Når man danser med djævelen, er det djævelen, der bestemmer hvornår dansen hører op.

Og tag så lige og læse op på lidt verdenshistorie, så du ved, hvad der er op og ned på islam.

Peter Rasmussen:

”Asmaa nævner overhovedet ikke Islam i sit indlæg, og hvis man ikke lige vidste, hvem Asmaa er, ville man ikke ane, at det var en muslim, som havde skrevet det. Jeg vil på den baggrund anmode debatører om at holde religion ude af diskussionen og forholde sig til det, som Asmaa skriver. Det er sgu kun rimeligt!”

Det har Asmaa og alle vi andre endnu har til gode at opleve, Peter Rasmussen!

Der er ingen, der som Asmaa Abdol-Hamid kan få stort set alle nationalistiske værdikæmpere på højrefløjen og venstrefløjen ud af hullerne, og jeg har aldrig nogensinde oplevet, at nogen af disse meget danske danskere nogensinde har forsøgt på en saglig og argumenteret måde, at forholde sig til nogle af Abdol-Hamids politiske udtalelser. Det eneste der bringes på banen er blindt islamfobisk had og alle de sædvanlige stupide og provinsielle fordomme mod indvandrere og personer med en anden etnisk baggrund en dansk.

Asmaa for President!

@ Jørn Bent

Jeg ved skam godt hvem der er djævlen - men det betyder ikke at jeg vil danse med ham. Derfor vælger jeg at kæmpe imod regeringens pseudodemokratiske beslutninger og andet gøgl fra den side.

Og mht. islam, så er det selvfølgelig rigtigt at sharia, og islam som lovreligion ikke stemmer overens med EL's partiprogram. Dette skal dog ikke holde demokratiske muslimer fra folketinget; Hvis bare de vælger at acceptere at nogen har en anden religion end dem selv.

Venlige hilsner
Janus :)

Det er utroligt så de racistiske debattører farer i blækhuset så snart en muslim tillader sig at skrive i avisen.
Ja I er racister fordi I ikke er istand til at læse hvad Asmaa skriver og forholde jer til det istedet for er det skribentens religion I forholder jer til.
Asmaa omtaler ikke religion - giver ikke udtryk for religiøse holdninger - ja er ikke i nærheden deraf. Asmaa skriver om den politiske situation og tillader sig at bruge billeder i sin beskrivelse deraf "motorvejen".

Men selv det at bruge billeder er for meget for jer Islamofober, der ikke vil forholde jer til det hun skriver.

Se man kan være enige eller uenige i hendes holdninger, men når det alene er jeres racistiske hadebilleder I argumenterer ud fra bliver debatten så uendelig fattig.
Vi har læst kjeres syge holdninger i debatten i årevis, kom videre, få jer et liv.

"Det svarer lidt til, at Jonni hansen erklærede sig som demokrat og fik 4 pct. af stemmerne."

Ja ja. Så siger vi det. Og hvis han så tager tørklæde på så er den hellige grav velforvaret.
Ideer om at indføre politiske ideer med vold, er da vist så vidt jeg ved blevet senest ført ud i livet af vores nuværende regering.

I karnov står følgende:
"Efter at Danmark gennem internationale aftaler har afstået fra krig som middel for sin udenrigspolitik, kan anvendelsen af militære magtmidler mod andre stater kun forekomme som forsvar mod angreb eller som deltagelse i sanktioner i overensstemmelse med FN-pagten.”

Bjarne skriver:

Men selv det at bruge billeder er for meget for jer Islamofober, der ikke vil forholde jer til det hun skriver.

Hvis du kigger ordentligt efter ovenfor, hvad du burde gøre, så vil du se, at jeg overhovedet ikke har nævnt Asmaas religion, blot hendes fascination af motorveje, fart og potente sportsbiler. Og den er i modstrid med partiets program.

Kurt Svennevig Christensen

Bortset fra motorvejsmetaforen som jeg ikke synes hører hjemme i EL sammenhæng, synes jeg rigtig godt om Asmaas politiske opråb. Der er meget godt socialistisk gods i det Asmaa står for. Og er det noget dette land har brug for i disse politisk set så meget magre år, er det den socialistiske kurs med tryk på solidaritet.

Og jeg tror også at Enhedslisten kan tage denne dagsorden, hvis listen tager sig sammen. Selv om det under Fogh og Pia ikke ser sådan ud, så har Enhedslisten historien med sig og fremtiden foran sig, det ligger tydeligvis bag Fogh og Pia og deres såkaldte "værdipolitik" som viser sig at være værdiløs.

Jeg er helt klar over, at de hundehoveder som har det med forsvare Fogh og Pia nu griner deres røv i laser. Gør det for den der ler bedst ler tilsidst. Jeg for min part mærker foråret komme, der er et indre opbrud på vej, vi kan ikke længere holde til den værdiløshed som udstilles i det offentlige rum.

Det er balsam for sjælen at få den rene politiske vare fra Asmaa. Jeg har været uenig med dig på flere områder, men vil du denne kurs - så er det ønsket om en rigtig god vind til dig Asmaa

Abdolly Hamid er muslim, og har god grund til at være stolt af dette. Hun skal blot huske på, at Guds lovmæssigheder til enhver tid er altoverskyggende enhver menneskeskabt lovmæssighed. Således er Gud ikke demokratisk anlagt. For han rådspurgte ikke mennesket med hensyn til skaberværkets indretning, men lod mennesket være konsekvent underlagt disse ufravigelige naturlovmæssigheder. Hvoraf kan udledes, at Guds lovmæssigheder derfor heller ikke er til forhandling.

I den demokratiske proces forhandler man jo netop om at fravige Guds lovmæssigheder. Hvilket i den grad er i modstrid med Guds vilje, og som derfor straffes af de samme lovmæssigheder, som fraviges til ugunst for menneskeheden og skaberværket.

Herom er der ingen tvivl!

Bjørn Holmskjold

@"Gespenst" (hvilket gyseligt navn at gemme sig bag i øvrigt)

http://asmaa.dk/index.php?id=30#c40

Læs og forstå.

Det er mig en gåde, hvorfor Asmaa i dén grad fungerer som en rød klud på så mange debattører. Det er blindt had der rulles ud, og det som reaktion på et indlæg der blot handler om, at Enhedslisten har politisk spillerum.

Signaturen "gespenst" går så vidt, at han påstår at debatartiklen slet ikke er skrevet af Asmaa. Den lever åbenbart ikke op til hans billede af den frådende fanatiker, og så må der jo være tale om ført hånd. Det kan man da kalde at lade fordommene styre. I tidligere tråde har der være skrevet, at den eneste fordel med Asmaas slør er at det holder lusene inde. You name it, man kan finde det ene mere perfide eksempel efter det andet, og selvfølgelig ikke kun på informations sider.

Jeg stemmer ikke selv EL. Mit forhold til politik er langt mere pragmatisk. Men jeg synes det er en uhørt grim kampagne Asmaa står model til, og det er al ære værd at hun står det igennem og leverer et helt almindeligt, politisk indlæg.

Asmaa skal ikke skånes for politisk kritik. De der har noget på hjerte skal modsige hende på holdningerne så meget de orker. Men det der foregår er rene angreb på hendes person, hendes troværdighed og hendes hensigter.

Fra højre side kræves det ofte, andre grupper tager afstand fra ekstremisme. Jeg vil derfor opfordre til, at de redelige debattører af borgerlig observans nu tager afstand fra useriøs haderetorik. Hvor står I egentlig?

Kurt skriver:

Bortset fra motorvejsmetaforen som jeg ikke synes hører hjemme i EL sammenhæng ...

Med Asmaa er det gennemgående, at man hele tiden skal se bort fra hendes små "uheld", eller hvad man nu vil kalde det.

Når hun bruger en motorvejsmetafor, så har hun eller hendes spindoktor tydeligvis et problem. Nemlig det, at de/hun ikke tænker over, hvad de siger. Det er et alvorligt problem for en politiker. Især når det, der faktisk bliver sagt eller skrevet, overhovedet ikke harmonerer med den ideologi, som man angiveligt går ind for, men tværtimod står i skinger disharmoni dertil.

Tilsyneladende har partiets synspunkter ikke bundfældet sig i Asmaas bevidsthed; så ville hun aldrig have brugt en sådan metafor.

Men vi har jo før oplevet, at hun har haft problemer med partiprogrammet.

At Asmaa bruger billedet med en 6-sporet motorvej og al den plads den rummer som illustration af al den plads Enhedslisten har er da ganske enkel.

Motorvejene er lavet for at man kan komme hurtigere mod endemålet - det vil Enhedslisten vel også.
En 6-sporet af slagsen er meget bred - hvilket skal forstås således at der er rigeligt med plads til Enhedslistens politik.

Alt andet lige ville det ikke have været et særlig godt billede på at der er meget plads til Enhedslistens politik og at kampen derfor har lettere vej mod målet, hvis Asmaa havde skrevet - Enhedslisten har en overfyldt Cykelsti så brug den.

Hans Jørgen Lassen:

”Med Asmaa er det gennemgående, at man hele tiden skal se bort fra hendes små "uheld", eller hvad man nu vil kalde det. Når hun bruger en motorvejsmetafor, så har hun eller hendes spindoktor tydeligvis et problem.”

Tak til Jørgen Lassen for på en meget illustrativ måde at vise, hvordan nationalisterne på højrefløjen og venstrefløjen konsekvent forsøger at lukke munde på Asmaa Abdol Hamid ved hele tiden at forsøge at dreje diskussionen hen på temaer, der intet har hverken med politik eller Asmaas budskaber at gøre.

Asmaas artikel handler rent faktisk om SFs amokløb mod højre, og ikke om vi skal have flere motorveje eller for den sags skyld om motorveje er af det onde.

At værdikæmperne nu forsøger at opstille en regel om, at det skulle være enormt politisk ukorrekt at benytte ordet ”motorvej” som metafor er en fuldstændig latterlig form for flueknepperi, der viser at intet er for småt og intet er for langt ude, hvis man vurderer, at det kan anvendes til at kaste i hovedet på Asmaa Abdol Hamid.

Bortset fra motorvejsmetaforen som jeg ikke synes hører hjemme i EL sammenhæng ...

Under sin valgkampagne købte Hamid en gammel spand af en varevogn som hun osende og stinkende kørte rundt i hele landet med samtidig med at hendes parti holdt lange taler om at afskaffe bilismen. Hendes dieseldrevne skrotbunke var selvfølgelig miljømæssigt en sand katastrofe, men Hamid kunne ikke se noget problem i dette "friske" tiltag fra hendes side. Sandsynligvis fordi hun ikke er særligt godt inde i sit partis program og iøvrigt ret ligeglad med hvad det egentlig står for.

Hun snakker om at SF er præget af personkult, hun som er så egoistisk og aldrig tænker på andet end sin egen karriere og sin religion. Kulten omkring hendes egen person har fået enhedslisten til fuldstændig at kæntre, men det er hun ligeglad med. Hendes religion er hendes et og alt, den kommer før alt andet og hvis partiet må lide døden for den, så må det være sådan. Bare spørg Bjørn Holmskjold, han kan fortælle os et og andet om religionens psykologiske nødvendigheder.

Ved enhedslistens årsmøde i weekenden skal partiet for første gang nogensinde tage en tematisk debat om religion. En debat der er afledt af sidste års voldsomme postyr omkring opstillingen af Abdol-Hamid som folketingskandidat.

Internt i Enhedslisten er fronten mellem ikke-religiøse og anti-religiøse trukket hårdt op før årsmødet. Den anti-religiøse fløj ønsker, at Enhedslisten direkte skal tage afstand fra al religion. Den ikke-religiøse fløj, består af hovedbestyrelsen og mange af partimedlemmerne og de konstaterer bare, at religion er et personligt valg, og at man i øvrigt ønsker at skille stat og kirke.

Det er sigende, at Hamid ikke nævner denne religionsdebat med et ord her. Istedet snakker hun om sekssporede motorveje, intet konkret om hvad enhedslisten kan gøre for de socialt udsatte.

Det muslimske hovedtørklæde er en kvindeundertrykkende foranstaltning i mange sammenhænge og derfor betragter mange mennsker det som et symbol på at kvinder er mindreværdige og er underklassemennesker. Hamid kan have sin tolkning, det ændrer ikke ved at andre mennesker kan have deres anderledes tolkning. Hun vil ikke gå på kompromis med sin religion - heller ikke for sit partis skyld. Når hun skal, som her i avisen for en måneds tid siden, tale om hvad hun læser og interesserer sig for, nævner hun udelukkende islamisk litteratur. Intet socialpolitisk eller bare generelt socialistisk læsestof. Næh, hun finder alt hvad hun behøver i koranen, som ifølge den danske oversættelse skriver:"Jeres hustruer er som en ager for jer, så gå til jeres ager, hvordan og når I vil."

Hun kalder sig feminist og socialist - hvis kan kalde sig det kan Søren Krarup også gøre det.

Kære Per!

Skal jeg forstå dit indlæg sådan, at du er helt enig i Asmaas store begejstring for sekssporede motorveje og høje hastigheder?

Hansen:

”Under sin valgkampagne købte Hamid en gammel spand af en varevogn som hun osende og stinkende kørte rundt i hele landet med ...”

Ih du milde kineser!

Har i hørt det alle sammen? Asmaa Abdol-Hamid har en bil, som hun oven i købet tillader sig at køre i! Oh, hvilken skandale!

Lad os håbe at det ikke kommer Villy Søvndal for øre, for så er der nok ingen tvivl om at han vil bede den gode Asmaa om at rejse ad helvede til…

Tak til Abdol-Hamid for et velskrevet og præcist indlæg. Det er helt rigtigt at Ø har en historisk unik chance lige nu, som det eneste tilbageværende parti i dansk politik som tør være kritiske overfor den højrefløjs diskurs der dominerer medier og folketing, og som har troværdige, langsigtede bud på en bedre måde at gøre tingene på. Når selv SF bliver reaktionære og konservative, og gør det fordi de opgiver at provokere, nytænke og udfordre dagsordenen, så er der som Abdol-Hamid skriver utroligt meget plads til Ø!

Og så kan man i parentes bemærke, at enhver der kunne finde på at betvivle vigtigheden af Abdol-Hamid i dansk politik bør kunne overbevises derom ved et ganske kort blik på disse sider. Hun er efter min bedste overbevisning dygtig nok til at hun kunne opnå valg uden sin symbolværdi, men det er helt tydeligt at det er bydende nødvendigt at få udfordret - og forhåbentlig gjort op med - de utroligt grimme fordomme som præger et lille (men højtråbende) segment af den danske befolkning. Hvis ikke de tvinges til at opleve at deres største mareridt - en troende muslimsk kvinde! - kan andet og mere end de er villige til at indrømme, så er det tvivlsomt om de nogensinde kan hjælpes på bedre veje. Abdol-Hamid har desværre for hende også den kedelige pædagogiske tjans at skulle slås for at opdrage de mest rabiate dele af den danske højrefløj. Og det er fedt at hun tør og gider.

@Hansen

"hun som er så egoistisk og aldrig tænker på andet end sin egen karriere og sin religion"

"Sandsynligvis fordi hun ikke er særligt godt inde i sit partis program og iøvrigt ret ligeglad med hvad det egentlig står for"

Undskyld Hansen, men hvor véd du egentlig den slags fra?

Angående korancitatet, så skriver Paulus også, at kvinder skal tie i forsamlinger. Men der er er da mere en én kristen kvinde i politik, og godt for det.

I stedet for at se dig gal på det slør, så se dog på hvordan Asmaa faktisk opfører sig. Ligner hun én, som er specielt undertrykt?
Hun tillader sig endog at køre rundt i en gammel spand på motorvejen, og hvem forsøger at forhindre hende? Nåjo, det var dig.

Det er nok den kortslutning som sker manges hoveder, - altså at stereotypen på den undertrykte kvinde TILLADER SIG at opføre sig som om hun ikke er undertrykt. Så kan det ikke gå hurtigt nok med at gøre hende dum, grim og utroværdig.
Lur mig, hvis ikke Asmaa spiller helt bevidst på at udstille den indre talibaner som gemmer sig også i Hansen og ligesindede.

Hans Jørgen,

Helt ærligt, det er da tydeligt at den "sekssporede motorvej" og at "træde speederen i bund" er metaforer (for den megen plads, der nu er til venstre for SF, og for hvor hurtigt Enhedslisten burde sætte sig på den plads), og ikke udtryk for et ønske om flere motorveje eller at faktiske bilister skal jokke sømmet i bund.

Jeg var (som du givetvis ved) heller ikke specielt begejstret for Asmaas opstilling for Enhedslisten, men jeg synes ærligt talt at det her virker en smule overreageret -- havde Rune Lund eller Johanne Schmidt-Nielsen skrevet indlægget ovenfor tror jeg ikke at nogen ville vælge at tolke metaforerne som andet end metaforer.

Det er efter min mening forfriskende at læse et indlæg af Asmaa Abdol-Hamid, der for en gangs skyld *ikke* handler om Islam.

Vi kan nu konstatere at ved siden af alle de andre synder vi allerede vidste at Asmaa Abdol Hamid har begået, så har hun ydermere tilladt sig:

1. At bruge ordet ”motorvej” som metafor
2. At eje en bil, som hun oven i købet kører i

På den baggrund kan vi jo roligt bede Kneppe Kofoed, Anders Fogh Rasmussen og alle de andre om at gå hjem og vugge deres mor i en teske. Seksuel omgang med teenagere man underviser, kreativ bogføring, ulovlige angrebskrige og hvad karrierepolitikerne ellers fordriver tiden med er jo de rene bagateller i sammenligning med de ting, som Asmaa hele tiden går og finder på.

@Gespenst

Nu må du simpelthen stoppe dit ulidelige ævl. Har du selv fundet på din signatur, eller er det din spindoktor?

Og i andre: jeg savner stadig at se seriøse borgerlige debattører tage afstand fra metoder som dem gespenst bruger. Ellers kunne man jo tro I var enige.

Muslimsk tørklæde = kvinden skal være tildækket for ikke at friste manden. Det synes jeg er et spændende koncept, det bør vi straks indføre i vores moderne demokrati. Jeg kender flere der er blevet fristet af kvinder uden tørkklæde, det må stoppes!

Godt gået Asmaa Abdol-Hamid. Modsat dine blegnæbede partifæller formår du at få Enhedslisten på dagsordenen. Det i sig selv er en kraftpræstation, som burde belønnes med stående klapsalver på jeres landsmøde. Hatten af for Asmaa.

Sider