Læsetid: 2 min.

'Gå med fred, Jamil' er netop nøgtern

Birgitte Rahbek har igen stødt hovedet mod nøgternheden i sin kommentar her i bladet, 4. juni
Debat
13. juni 2008

Birgitte Rahbek har igen stødt hovedet mod nøgternheden i sin kommentar her i bladet, 4.juni. Rahbek skriver, at filmen Gå med Fred Jamil er fordomsfuld mod muslimer og derfor vil få et stort publikum, hvad der i begge tilfælde ikke er rigtigt. Rahbek skriver, at der er tale om en voldsfilm, mens der er tale om et drama med voldelige scener, ligesom Pusher, Scorseses Mean Street, som den er blevet sammenlignet med, eller Goodfellas; og hun skriver, at jeg har forført skaberne til anti-islamisme.

I mange årtier har Rahbek og andre i Danmarks Radio derimod forført den danske befolkning til en sentimental, idyllisk opfattelse af alverdens islamiske miljøer, hvad der her i landet har gjort integrationen til en slibrig historie, ligesom den internationale politik er blevet forvandlet til et stort illusionsnummer, støttet af naive politikere og Politiken-segmentet, som nu står for en brat opvågnen.

Andre - skarpere knive i den samme skuffe, Rahbek kommer fra - har indset filmens vigtighed. Erik Jensen i Politiken (of all places) har bemærket dens betydning for en mere øjenåbnet debat om indvandring i modsætning for den snuble-søde, der ofte føres. Klaus Rothstein har i Amnesty Internationals magasin en anmeldelse der trækker i samme retning: "Sjældent - aldrig? - før har vi været så tæt på autentiske mennesker fra det københavnske indvandrermiljø, som i denne interessante, opsigtsvækkende og foruroligende film om menneskehævn og menneskehed."

Det er bemærkelsesværdigt, at det netop er i Amnesty, det autentiske kan roses, og også klart, at netop det autentiske forskrækker DR-medarbejderen. Det gør autenciteten altid over for DR's sentimentale Mellemøsten-folk, forskrækker og forvirrer dem. For Rahbek kommer filmen, der ikke er fra hendes farvelade- eller glansbillede- album derved til at virke 'direkte racistisk'.

Typisk for Rahbeks form for indirekte racisme, at hun påstår at en 'hvid' manuskriptforfatter kan forføre en så stærk og viljefast person som instruktøren Omar Shargawi og hans 'brune' team, med hvem jeg ikke deler verdenssyn men venskab og respekt.

Vores fælles interesse er netop at indføre nøgternheden i debatten og fjerne Rahbeks klientelle mangel på realitet. Filmen, lavet af muslimer, går ikke godt i Danmark, på trods af Rahbeks opfattelser - eller netop pga dem - men er solgt til 25 lande, næsten hele Mellemøsten, som ikke lider af fruens ideologiske fejlsyn, men tværtimod taler stærkt og utvetydigt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Nej DR's fremstilling af Islam fastholdes desværre, og til stor skade for sagligheden, stadig i barndommens fascination af 1001 nats eventyr.

Det er dybt alvorligt for samfundsdebatten og følgerne deraf, at journalister med så lidt eller nær sagt ingen viden om Islam, Koranens indhold og fundamentalistisk tankegang og mentalitet, bliver sat til at lave programmer om Islam og muslimer!

Man kan håbe at filmen, sammen med f.eks. Kragh-Jacobsens aktuelle "Det som ingen ved" er en del af en bølge, hvor en film ikke behøver at vælge imellem at være en spændingsfilm og nå ud til et bredt publikum og at være en debatfilm om et væsentligt enme, og blive vist i Grand.

Trailer til filmen kan for øvrigt ses her: http://peeky.dk/index.php?id=1013

Kære Mogens Rukow

Jeg fatter ikke, at du gider. Hvis der er noget, der kan være ligegyldigt, er det hvad Birgitte Rahbek mener om noget som helst.

Kære Mogens Rukov

Jeg fatter ikke, at du gider. Hvis der er noget der kan være ligegyldigt, er det endnu en gang at få bekræftet dit snæversyn på DR og Islam.

Jeg er nu ret enig. I sin iver for at fetere de multikulturelle kommer DR ofte til at være racister. Eksemplet her er jo f.eks. ret tydeligt - brune mennesker er åbenbart så dumme at hvis de deltager i et større filmprojekt, så har de slet ikke forstået hvad det handler om... Det er ren racisme (i ordets oprindelige betydning).

Mogens Rukov:

"I mange årtier har Rahbek og andre i Danmarks Radio derimod forført den danske befolkning til en sentimental, idyllisk opfattelse af alverdens islamiske miljøer, hvad der her i landet har gjort integrationen til en slibrig historie, ligesom den internationale politik er blevet forvandlet til et stort illusionsnummer, støttet af naive politikere og Politiken-segmentet, som nu står for en brat opvågnen."

DR og TV2 har siden Anders Fogh Rasmussen kom til magten stået i spidsen for hans "værdikamp" og "udlændingedebat". De licensbetalte kanaler har de sidste mange år viderformidlet præcise det syn på indvandrenerne som regringen har. Man behøver ikke at se mange nyhedsudsendelser i tv for at forvisse sig om denne kendsgerning.

Mogens Rukovs påstand om DR viser tydeligt hvor useriøs og ekstremistisk han er.

Rukovs film er et slet skjult forsøg på at ride med på bølgen fra karikaturtegningerne, Fitna, Submission og alle de andre provokationer der hver gang garanterer producenten en nem og billig omtale af produktet...

"De licensbetalte kanaler har de sidste mange år viderformidlet præcise det syn på indvandrenerne som regringen har. Man behøver ikke at se mange nyhedsudsendelser i tv for at forvisse sig om denne kendsgerning."

Det er ganske enkelt ikke korrekt. Medarbejderne hos DR er overvejende venstreorienterede (ligesom journalister generelt er) og deres dækning af sager som: ungdomhuset, indvandreproblemerne samt det seneste folketingsvalg - viser med al tydelighed, at de netop er venstredrejede.

1) Ungdomhuset: Hvordan kan det være at man kan smide med sten for ca. 100 millioner og samtidigt holde åbne møder uden at en journalist ser på sagen. Hvordan kan anonyme personer forhandle med Københavns rådhus? - det er fordi journalisterne er venstreorienterede.

2) Indvandreproblemerne f.eks. med skoleafbrændinger. Hele sagen behandles som om indvandrerne var umyndige der er fanget i et socialt spil der nærmest tvinger dem til at brænde biler og skoler af... - det er fordi journalisterne er venstreorienterede. Det er kun inden for den ideologi at man kan anvende den forklaringsramme.

3) Det seneste folketingsvalg, hvor det blev meget tydeligt at DR's nyheder virkelig gerne ville have et skifte. De sidste nyheder kl. 21.00 inden man skulle sætte sit kryds var nærmest et valgprogram for oppositionen. Det er fordi journalisterne er venstreorienterede.

Jeg tror desværre at DR og journalister generelt går en meget svær tid i møde. Det er jo egentligt synd, for DR var da noget unikt. Desværre endte det bare med at de venstreorienterede smed det hele væk.

Hvis de bare havde ansat 20 personer der var tydeligt højreorienterede kunne det måske have været reddet, men det gjorde man ikke.

Hver gang vi læser en kronik fra en DR medarbejder er den venstreorienteret - er det ikke underligt? tror du det måske er fordi journalisterne er venstreorienterede....

Tak til Mogens Rukov for endnu et stærkt læserindlæg.

Han udstiller journalist Birgitte Rahbek på en overbevisende og velunderbygget måde.

Det beskyttede værksted DR er og bliver en samling af pludre-høns og plapre-papegøjer !
Tænk, at der er plads til så megen dumhed i den institution!