Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
14. juni 2008

Misforstået humanitet

Karsten Lauritzen, Fmd for FT's udlændinge og integrationsudvalg (V)

Nogle gange må man gnubbe sig i øjnene og være sikker på, at man er vågen, når man hører udmeldinger fra Enhedslisten. Konkret tænker jeg på de 11 irakiske indvandrere, der er blevet hjemsendt efter at være dømt til udvisning af de danske domstole.

Den naive Johanne Schmidt-Nielsen, mener ikke, vi skal hjemsende disse irakere, da de dermed vil vende hjem til en usikker fremtid. EL giver efter min mening udtryk for en misforstået humanitet, når de på den måde holder hånden over forbrydere af værste karakter. Naturligvis skal de indvandrere, der idømmes en udvisningsdom, hjemsendes. Det er i den forbindelse fuldstændig ligegyldigt, om det er en usikker fremtid, de sendes hjem til. Det skulle de have tænkt over, inden de begik alvorlig personfarlig kriminalitet, herunder narko, drab og voldsforbrydelser.

Når man idømmes en udvisningsdom, er der ikke blot tale om en undskyldelig fartbøde. Man har fuldstændig tilsidesat de værdier og normer, der gælder i vores samfund, og har i den grad forbrudt sig imod det.

Flygtningenævnet, som har domstolslignende karakter, har fastslået, at de kan hjemsendes, og den irakiske regering har godkendt modtagelsen. Resten er blot en proceduresag.

Endnu engang må jeg glæde mig over, at Enhedslisten absolut ingen indflydelse har på dansk politik.

Fælles problem

Lisbet Knudsen, Vanløse

Ligelønskommision er lig planøkonomi, siger Lars Bytoft, formand for Ingeniørforeningen i Inf. 11. juni.

Han forudser tilstande som i Sovjet eller Mao's Kina. Man kan ikke sammenligne sygeplejersker og ingeniørers løn, selv om de har samme uddannnelseslængde. Ingeniører har jo økonomisk ansvar og tager arbejdet med hjem, pædagoger passer bare børn, og så går de hjem!

Mage til usaglig argumentation skal man lede længe efter. Vi er næsten tilbage ved den argumentation, der gav kvinder mindre løn, fordi de i modsætning til mænd ikke havde forsørgerpligt. Men det har vi nu!

I samme artikel advarer Sine Sunesen fra AC og Anders Bondo fra lærerforeningen imod en ligelønskommision, fordi man er bange for, at det ikke vil løse problemerne. Jeg er ikke så naiv at tro, at en ligelønskommision vil løse alle problemer. Men med den udvikling, vi ser lige nu med mangel på f.eks. sygeplejersker i det offentlige sundhedsvæsen, så er det et skridt på vejen til at gøre det mere atraktivt, hvis man kunne give bedre lønninger. Så hvis AC, lærerforeningen og alle de andre gik til arbejdet med det formål at løse problemet med, at de lavtlønnede offenligt ansatte kvinder fik en bedre løn, i stedet for på forhånd at stikke en kæp i hjulet, ja så ville vi være et skridt på vejen.

Man skal ikke smide med sten

Ebbe Hertel, Værløse

Kære Claus Cornelius Hansen. Du harcelerer - helt berettiget - over Kristen Bjørnkjærs brug af 'dem' i stedet for 'de'. Men, men, men! Overskriften lyder: 'Et tu Brutus'. Husk vokativen. Det bør skrives: 'Et tu, Brute'.

Forbyd kjoler

Allan Nørgaard Andersen, København N

Som Lone Nørgaard med velgørende klarhed fastslår 10. juni: "Staten kan ikke på en gang forvalte en ligestillingslov og så tillade tørklæder, der pr. definition sætter skel mellem mænd og kvinder". Det er derfor indlysende, at et kommende forbud over for offentligt ansatte også skal omfatte kjoler og nederdele.

Det er ubestrideligt, at disse kønsspecifikke beklædningsgenstande udelukkende tjener til at fastholde kvinderne i den selvopfattelse, at deres kønsorganer altid skal være så let tilgængelige for mænd som muligt. Ganske vist har modige kvinder i tidens løb tilkæmpet sig ret til at gå med bukser, men kjolen er desværre stadig særdeles udbredt.

På trods af at kjole/nederdel er sundhedsmæssigt uforsvarlige i den kolde del af året og givetvis er årsag til mange sygedage, så fastholder mandsvældet dette underkastelsessymbol. Lige så lidt som i tilfældet med tørklædet kan det retfærdiggøres af, at kvinderne har lært sig at plapre, at de skam slet ikke føler sig undertrykte og tværtimod opfatter sig som mere frie, når de således markerer at stå til rådighed. I mange tilfælde er den slags tøj desuden særdeles upraktisk og tjener kun til at markere kvinders påtvungne hjælpeløshed: De vakler af sted på høje stiletter, frysende om de bare ben, ofte lidt ude af trit med situationen, fordi de også har skullet bruge tid på at tildække deres ansigt med sminke for at tækkes mændene.

Da der imidlertid ikke er tale om noget religiøst symbol, kan dommere naturligvis godt bære kjole eller nederdel. Uanset køn.

Kære Pia ...

Esben Just, komponist, Kbh. V

Jeg har oplevet, at en sang, jeg havde skrevet, ikke kunne blive spillet på DR, fordi sangens indhold gjorde, at den muligvis kunne støde studieværten, hvis han tilhørte Dansk Folkeparti. Og det dur jo ikke, altså censuren.

Men hvad skal vi gøre? Dansk Folkeparti er jo ikke kendetegnet ved at have humor og overskud, snarere tværtimod. Så alene tanken om at skulle høre på mere ævl fra jeres kant gør, at det egentlig er OK med mig, at I bliver serviceret med fløjlshandsker. Så du får ret - og jeg får ro. Ikke en særlig oprørsk og helteagtig byttehandel. Men hvordan handler man med folk, der tror, at fordi de har vænnet sig til lugten af tis, så er de blevet stuerene?

Én betingelse...

Birgitte Gjøtz Petersen, Humble

Jamen så okay da, forbyd det tørklæde og slipset - noget for noget!

Og politiet?

Sven Jahnsen, Nærum

Politiassistenter hos Vestegnens politi har tilsyneladende gjort sig skyldige i grov tjenesteforsømmelse ved at afvise alvorlige nødråb, fordi de skulle spise deres pizzaer færdig - og det med dødsfald til følge.

De har desuden tilsyneladende gjort sig skyldige i bevidste forsøg på at hindre en politimæssig opklaring. Deres inkompetente leder, chefpolitiinspektør Ib Meng, har tilsyneladende ikke turdet/ villet opklare disse alvorlige tjenestesvigt. Man spørger sig selv, om det er med rette, at Danmark har fået den fine placering i listen over ukorrupte lande, som vi har, eller om vi nu også er blevet en bananrepublik, hvad angår den laaange snor, politiet nu igen får til at sætte sig ud over lov og ret.

Hvorfor er disse politifolk, -chefen og de andre, ikke blevet suspenderet med det samme? Mener politiets ledelse, at det skete ikke er særlig alvorligt?

Er der også indført et 'Kommisargebot' i Danmark? (= Hitlers ordre om at tyske soldater kunne begå mord og andre forbrydelser i Rusland uden at blive straffet)

Hvor længe vil justitsminster Lene Espersen blot lade disse utroværdige politifolk fortsætte uanfægtet i tjenesten - til skade for både befolkningens tillid til politiet og til stor fare for dem, der i fremtiden kommer i livstruende situationer?

Hvad med Anne-Mette?

Lise P. Larsen, Søborg

Anders Fogh siger om strejkerne: Lad arbejdsmarkedets parter klare sagerne selv.

Anne-Mette (Foghs kone) er pædagog, men ikke medlem af BUPL, som i denne sammenhæng er en af arbejdsmarkedets parter. Hvem skal så kæmpe for Anne-Mettes løn- og arbejdsvilkår? Hvad kan man kalde den, som profiterer af andres indsats, uden at bidrage selv?

Snerperi

Pernille Vigsø Bagge, MF, SF's ligestillingsordfører

Når Kenneth Kristensen (DF) beskylder prostitutionsmodstandere for at være snerpede nypuritanere, må forudsætningen være, at prostitution er et udtryk for seksuel frigørelse. Men langt de fleste prostituerede er i branchen primært pga. pengene. De er sjældent i branchen for at udleve deres seksualitet. Til gengæld er kunderne i branchen for at udleve deres seksualitet. Prostitution handler derfor kun om sex, hvis man udelukkende ser det ud fra kundens synspunkt.

KKB har sat kikkerten for det blinde øje, når han påstår at prostitution er baseret på 'to selvstændige, frie og myndiges valg', som 'ingen lider skade af'. Det er udtryk for uvidenhed/kynisme, hvis man insisterer på, at såvel køber som sælger vælger frit og til enhver tid har glæde af relationen - også seksuelt.

Sådan er virkeligheden jo langt fra. Købere af seksuelle ydelser er for 98 pcts. vedkommende mænd, og sælgere er for 85 pcts. vedkommende kvinder. Køberne udgør et gennemsnitligt udvalg af danske mænd, hvorimod sælgerne generelt er lavere uddannede og mere socialt belastede end gennemsnittet. Selv om hovedparten af de prostituerede selv har valgt denne levevej, kan det vanskeligt karakteriseres som frit for flertallets vedkommende.

De dokumenterede skadevirkninger af prostitution er også begrundelsen for, at samtlige partier er enige om at se prostitution som et socialt problem, der skal begrænses.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu