Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
19. juni 2008

Fælles idé

Jeanette Lyngfeldt Glenn, Hvidovre

Mads Qvortrup påstår at: "Problemet for Europa er, at det ikke har nogen fælles mytologi eller ophav. Der er ikke nogen fælles fortælling - og intet overordnet fælles begreb, som man vil lide og dø for." (Inf. 17. juni).

Jeg tror, der er nogle europæiske og amerikanske regeringsledere og soldater, som vil mene noget andet, hvorfor er de ellers udstationeret i henholdsvis Afghanistan og Irak, hvis det ikke er påstanden om denne fælles europæiske ide: demokrati. Om man tror på dette påskud eller ej, så er det dog et fælles europæisk begreb, som vi går i krig for. Der er et hav af fælles europæiske fortællinger, idéer og tanker i den græsk/ romerske oldtid, der er bare blevet skåret så kraftigt ned på timetallet i undervisningen i latin og oldtidskundskab i det almene gymnasium, at mange ikke er sig dette fælles europæiske ophav bevidste.

I virkeligheden mener jeg, EU burde trække på denne fælles fortælling i langt højere grad, end det er tilfældet, og på den måde sælge og legitimere den europæiske union, for vi europæere har langt hen ad vejen et fælles sprog og kultur. Vi har selvfølgelig også vores særegenhed i det nationale, som vi blandt andet kæmper for i sportens verden.

Privatisér kirke og kongehus

Jess Thorsen, Aalborg

Nu da de super liberale idèer er trukket ud af stalden i ren og skær overmod, må det være mig undt at foreslå privatisering af Kirken og Kongehuset. To meget omkostningstunge objekter uden reel gevinst for den daglige dansker.

Sikke en super indtægt (her kommer det liberale ind) og superbyggegrunde i centrum af alle byer. Selv København vil få plads til billige boliger til normale lønmnodtagere (og oveni et par større sommerhuse rundt i landet) Igennem disse tiltag får vi måske råd til at beholde vores energikolos Dong. Så den almindelige dansker også ejer noget (også til vores børns fremtid). Lad os se nogle forsalg hertil.

Eksperter

G. Petersen, Hornslet

Det er nu otte år siden, der tilsyneladende opstod konsensus om, at den gamle tid med industri og landbrug var slut, og at danskerne fremover skulle leve af virtuelle ydelser. Vi skulle her satse på de unge, smarte og veluddannede. Den ikke ubetydelige restgruppe skulle så ernære sig ved at servicere denne lille gruppe med børnepasning, hækklipning o. lign.

Hvordan gik det med dette besynderlige eksperiment? Jeg har udspioneret diverse baghaver med 'Google Earth', idet jeg havde forventet at finde 90 pct. af befolkningen klemt sammen i ca. 10 pct. af baghaverne beskæftiget med at klippe hække og passe børn.

Hvorfor var der polske håndværkere overalt under det lånefinansierede byggeboom for to år siden? Hvorfor mangler vi hænder alle vegne, samtidig med at flere brancher alvorligt frygter massearbejdsløshed ?

Skam få de journalister, der lader eksperter udtale sig uden at høre så meget efter, at journalisten i det mindste prøver at visualisere, hvad eksperten faktisk siger.

Skal vi have religionen ud af det offentlige rum, bør vi starte med økonomerne.

Kørselsfra-dragets 'drive'

Helgi Breiner, Kbh. Ø

Ikke da billetpriserne på offentlig transport har været på himmelflugt, men først når benzinpriserne stiger, kommer diskussionen om et højere kørselsfradrag.

Ingen respekt

Michael Sandfort Brønshøj

Uanset hvor mange gange Europas befolkninger stemmer nej til den nye EU-traktat, vil den ikke blive skrottet. Politikere og bureaukrater finder blot et juridisk smuthul, så traktaten kan vedtages helt uden folkeafstemninger. Bare vent og se.

Privatiserings-planer

Stig B. Ladefoged, Århus N.

Nu fremkommer Venstre med planer om, at der skal ske privatisering af alle offentlige tjenester. Både indenfor kommunale og regionale og vel også statslige områder. Indbefatter det også tjenester indenfor Folkekirkens område?

Skal der nu til at betales entré for at gå til gudstjeneste? Skal en barnedåb koste 800 kr., et bryllup 2.500 kr., en begravelse 3.200 kr. osv? Det må vel være forslagets konsekvens eller hva'?

Ydelser i folkekirkeregi må være et oplagt mål for privatisering, samtidig med at der foretages et omend begrænset reduktion i indkomstbeskatningen, hvis kirkeskatten fjernes. Hvad er Venstres stilling til det?

Dobbelt standard

Elisabeth Degn, Stenløse

I debatten i Folketinget 10. juni satte Peter Skaarup grundlovens paragraf 266b i spil (racismeparagraffen) med henblik på at forbyde organisationen Hizb-ut-Tahrir i Danmark. Men Simon Emil Ammitzbøll mindede ham om, at man ikke skulle gå frem med dobbeltstandarder, idet Dansk Folkeparti tre gange var blevet dømt efter denne lovparagraf.

Desuden forsøgte Peter Skaarup sig med direkte magtmisbrug, idet han ville omgå afventningen af Rigsadvokatens afgørelse i denne sag og istedet opfordrede både Tinget og befolkningen til at stå med ham i dette. Her brød justitsministeren ind, idet Lene Espersen gjorde ham opmærksom på, at hun aldrig ville gå med til sådan at bøje loven - og netop gå ind for magtmisbrug. Peter Skaarup opfordrede tre gange ialt til at gøre dette!

Det var rystende at opleve en folkevalgt - her DF's retsordfører! - føre sig sådan frem og herved tilsidesætte grundloven i sine personlige præferencer. Det er jo kun et klart udtryk for Dansk Folkepartis adskillelsespolitik, der overhovedet intet gavner ved sin altid negative stillingtagen, når det gælder spørgsmål om fremmede i vores land -og her - ved forsøg på at bøje vores grundlov ganske uacceptabelt i forhold til vores retsopfattelse.

Forbandede sexdyr!

Leif Michael Larsen, Sorø

Vi mænd er nogle sexfikserede svin, og vores ubændige sex-trang er skyld i, at kvinder prostituerer sig. Dermed er vi også skyldige i kvindehandel, trafficking og deslige! Da vi mænd ikke er i stand til at styre vores lyster, skal det forbydes at købe sex. Det er i korte præcise træk essensen af Marie Reynolds og Randi Theil Nielsens læserbrev i Information 13. juni - tæt fulgt op af Pernille Vigsø Bagges (PVB) læserbrev 14. juni.

Der er næppe tvivl om, at der snart kommer et forbud mod at købe sex og mod prostitution jf. den senere tids debat. Dette ikke mindst fordi PVB er en del af præsteskabet i det nye borgerlige moralparti, SF, tidligere kendt som Socialistisk Folkeparti. Samtidig er PVB jo nærmest på en mission for Gud, så det kan kun blive en succes.

Jeg vil derfor opfordre til, at det kommende forbud gennemføres med konsekvens: Mænd, der ikke er gift eller lever i fast parforhold, kan få valget mellem at blive kastreret (evt. medicinsk) eller aflivet (selvfølgelig så humant som muligt).

Mænd, der er gift eller lever i parforhold, skal have udleveret badekåbe, tøfler og manucuresæt.

Hvis ovennævnte gennemføres konsekvent og med fast hånd, er jeg sikker på, at I kommer problemet til livs.

Godt gået tøzzer!

Råd til AG

Sven Jahnsen, Nærum

Det bedste råd man kan give AG, som er ansvarlig for Informations hånlige og nedladende leder 14. juni er dette:

Meld dig snarest muligt ind i partiet Venstre og søg et job i EU's informationskontor i stedet for at forurene en hæderkronet avis.

Sommerjob til Claus Hjort

Lene Fruelund, Silkeborg

Venstres trafikpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen vil ikke jagte bilister og afviser bombastisk, at der kan opkræves bompenge i Hovedstadsområdet. Til gengæld mener partifællen beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, at der skal være fri jagt året rundt på arbejdsløse. "Systemet kræver, at man står til rådighed for arbejdsmarkedet for at få dagpenge. Og selv om man er magister, kan man altså godt tage et sommerferiejob i en butik," siger Claus Hjort Frederiksen. Han fastholder, at ledige skal søge mindst fire jobs om ugen.

Ledigheden er nu så lav, at nationalbankdirektør Niels Bernstein giver udtryk for, at det vil være en fordel for Danmark med ca. 50.000 flere arbejdsløse. Måske ikke nødvendigvis en fordel for de 50.000 - der så skal jagtes af Claus Hjort Frederiksen og de medarbejdere i Jobcentre og A-kasser, der under spagfærdige utilfredshedsytringer trods alt lydigt efterkommer hans vanvittige ordrer - men en fordel for virksomhedernes lønudvikling og Danmarks konkurrenceevne.

(Folketingsmedlemmerne har en umanerlig lang sommerferie, og jordbærsæsonen er først lige begyndt, og så kommer agurketiden. Der må være basis for et sommerferiejob til ministeren.)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her