Læsetid: 2 min.

Har Birthe drukket af natpotten?

Det er forargeligt, at Birthe Rønn af egen fri vilje , og hvad der tilsyneladende ligner sine fulde fem, har ytret ønske om, at domstole skal kontrolleres af politikerne.

Det er forargeligt, at Birthe Rønn af egen fri vilje , og hvad der tilsyneladende ligner sine fulde fem, har ytret ønske om, at domstole skal kontrolleres af politikerne.

Jens Nørgaard Larsen

1. august 2008

Nok er det særdeles foruroligende, hvordan Birthe Rønn Hornbech mener, at politikere skal kunne styre retsinstanser, som Danmark qua sit engagement i internationale samarbejder har forpligtiget sig til at følge. Især når de, som i det aktuelle tilfælde, dømmer til skade for den stramme danske udlændingelovgivning. Vel at mærke inden for et lovsæt, som Danmark - her i blandt også Birthe Rønns parti - har været med til at skrive og godkende.

Demokratifjendtlighed

Hvad der omend ikke andet indenrigspolitisk syntes mindst lige så skræmmende, er forholdet mellem Regeringen og dens støtteparti. I en sag der ligger DF så nær som denne, har de kunne nøjes med at sende en stik-i-rend-dreng i form af Morten Messerschmidt. Hvilket også har vist sig at være nok til at holde ministeren på sin mørke kurs. Og ikke nok med dette, Birthe Rønn har af egen fri vilje, og hvad der tilsyneladende ligner sine fulde fem, ytret ønske om, at domstole skal kontrolleres af politikerne. Det plejer ellers at være DF, der med indigneret selvretfærdighed, står for den type af de mere demokratifjendtlige forslag på Christiansborg. For Pia Kjærsgaard er det altså ikke alene lykkedes at få hendes fjende, og det civile retssamfunds beskytter nummer ét, til at føre hendes politik. Hun har til og med hævet sig op næsten på siden af statsministeren. Lige som ham afbryder hun heller ikke sin sommerferie, men holder sig tilbage fra medierne og nøjes med at lade ministeren udrede trådene, kun med lidt kyndig vejledning fra et ambitiøst partimedlem.

Mange må tro, at Birthe Rønn har drukket af natpotten, hvilket måske også er tilfældet. Misseren skal dog ene og alene tilskrives Danmarks statsfjende nummer ét, Anders Fogh Rasmussen. En mand, der i sin iver for at beklæde det største tillidserhverv i landet til stadighed nærer et mere og mere outreret støtteparti.

Så længe de støtter hans regering, kan der godt slækkes lidt på demokratiets principper (f.eks. international ret og tredelingen af magten), så længe det falder i DF's smag. Vi har set det før, og vi vil se det igen, den eneste forskel bliver, at DF vil demonstrere deres magt med større politisk finesse fra gang til gang.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ulrik Høstblomst

Birthe

Er da bare blevet minister i en regering der har sit mandat i lommen på DF

Så er der ikke ret meget plads til omtanke og anstændighed som ellers har været Birthes brand så længe hun ikke var belemret med en magtpostiion.

Magt korrumperer ----- sådan er det bare - Birthe er kun et menneske

Heinrich R. Jørgensen

Ulrik:
"Magt korrumperer ----- sådan er det bare "

Og for at undgå at magten korrumperer, udtænke en snedig franskmand princippet om, at magten kunne deles i tre, således at hver magtinstans kunne holde de øvrige i skak, hvis disse skulle forsøge at overskride deres beføjelser.

Dét princip burde Birthe Rønn Hornbech være bekendt med - uagtet at magtens tredeling aldrig er blevet indført i Danmark.

Hans Jørgen Lassen

Lauritzen,
du har ikke helt ret.

EF-domstolen opererer på en ganske anden måde end danske domstole. Den forholder sig langt friere til de regler, den skal dømme efter.

Det betyder, at Danmark ad bagvejen har afgivet suverænitet uden folkeafstemning eller kvalificeret flertal i folketinget.

EF-domstolen udhuler systematisk demokratiet, og det vidste vi jo godt ville ske, dengang vi (nogle af os) stemte imod, og dengang vi igen stemte imod, og imod, og imod.

Michael Larsen

Der er intet overraskende i regeringens nuværende opførsel i forhold til EF-domstolen. Regeringen har nemlig indset, at så længe den forholder sig fordømmende til alt som ikke reserverer Danmark for danskerne, så vil en mere og mere paranoid og fremmedfjendsk befolkning sørge for at regeringen og DF bliver ved magten uanset hvad regeringen og dens støtteparti på andre områder gør eller ikke gør.
Det er ikke kønt - men det er effektivt.

Heinrich R. Jørgensen

V, C og O må alle være i vildrede over, hvordan de kommer videre.

Det er ikke en farbar vej, at lade hånt om EU ret. Det er ikke realistisk at tro, at Danmark kan opnå særregler, eller ændre reglerne vedr. det indre marked - og slet ikke da Danmark i forvejen forårsager stort besvær pga. forbeholde.

DF må opfinde en ny sag, eller leve med, at reglerne ikke kan blive så stramme som de ønsker. DF får intet ud af at plædere for Danmarks udtrædelse af EU - det er meget tænkeligt, at mere end 50% af Danmarks befolkning på papiret kunne overtales til at ønske en udmelding, men det er næppe realistisk at forestille sig, at dette flertal kan samles om DF's politik, eller samles om et fælles regeringsgrundlag, baseret på udmelding af EU.

Måske er det i virkeligheden nok for DF, at de kan markere sig med mærkesagerne xenofobi og anti-EU? Da regeringspartierne ikke kan tilbyde DF nogle af deres livretter, kan DF sikkert finde et helt nyt område regeringen kan betale for deres støtte? Lukning af RUC, tvangsaktivering af arbejdsledige, mere kontrol med forskning, arbejdsløse, flere ressourcer til PET, mere tankepoliti - listen er i praksis næsten uendelig...