Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
30. juli 2008

Tænketank?

Bent Brogaard, Galten

Smag lige på dette nye modeord, tænketank? Hvad betyder dette sammensatte ord med to led egentlig? Ordet bruges for tiden i flæng af pressen om diverse sammenspiste interessegrupper, som ønsker at signalere et vist seriøsitet i deres påtrængende ønske om at blande sig i samfundsdebatten. Hvad er det så, man ser? Hvad ligger der bag de mange tænke tanke med deres mange flotte forkortelser; eks. CEPOS - CNAS o. l.? Tilsyneladende er det hverken nye tanker eller nytænkning, der ligger bag disse. Nej, i de fleste tilfælde er der tale om mere tank(e) (container eller beholder) altså gamle hengemte ideologiske idéer og tanker, udtænkt for generationer siden især i før-demokratiske miljøer i teoretiske grader af krigsmagere eller neokonservative og superliberalister, som har studeret tidligere tiders hengemte teorier og taget teten op på ny.

Shengenaftalen

Niels H Hansen, Kruså

Den 25. marts 2001 arrangerede jeg på vegne af Den Sønderjyske Borgerliste et arrangement ved Kruså grænse mod EU's åbne grænser, alt imens den Sønderjyske amtsborgmester Carl Holst og omegnens borgmestre og andre notabiliteter luftede deres eufori ved andre grænseovergange.

Siden denne famøse dato er alle kriminelle handlinger føget ind over og ud over grænsen. Denne trafik blev så yderligere forstærket med optagelsen af de østeuropæiske lande.

Nu står så borgerne med smerten af en handling udført af uansvarlige politikere, der ikke forud fik orden i økonomiske og sociale forhold blandt medlemslandene, og som kun sætter splid mellem befolkninger. Velbekomme.

Massive løgnehistorier

Ole Larsen, Vesterbro

Endnu en udsendt dansk morder er blevet dræbt, og de ledende krigsforbrydere gentager den trivielle remse om, at deres første tanker går til de efterladte, og at den døde har udført en vigtig opgave. Det skal også tjene til at holde modet oppe hos de næste, der står for tur.

Og uvidende danskere føler sikkert pligt til at sørge, fordi den dræbte morder er dansker og ifølge Rasmussen/Thornings massive løgnehistorier har bidraget positivt til afghanernes velfærd og Danmarks sikkerhed.

Løgn på løgn på løgn:

Krigseventyret tjener på ingen måde Danmarks interesser, men er en traumatisk forbrydelse, der vil ride os som en mare i fremtiden. Afghanistan har aldrig truet Danmarks eller noget andet lands sikkerhed. Afghanistan blev invaderet og smadret, fordi Taleban ikke var tilfreds med den pris for en olieledning gennem landet, som det amerikanske selskab UNOCAL ville betale. Taleban fik at vide at de kunne få enten et tæppe af guld eller et tæppe af bomber. For at få et påskud til invasionen foranstaltede Mossad/CIA 11. september-terroraktionen og skød skylden på CIA's agent Bin Laden, der opholdte sig i en hule i Afghanistan

Taleban udgør kun et mindretal af frihedskæmperne i Afghanistan, http://kortlink.dk/5km5.

Hvis der skal sørges, og det skal der i højeste grad, er det over kolonitroppernes massakrering af titusindvis af sagesløse afghanske mænd, kvinder og børn ved hjælp af de sorte helikopteres raketter.

Og skamme os vil vi skulle i de kommende årtier over dette sorte kapitel i Danmarkshistorien.

Med Pioner Expressen til Berlin og Paris

Erland Egefors, Højbjerg

Pioner Expressen kørte overalt i Danmark, for det var robust legetøj med fjederoptræk i lokomotiverne, hvorved det også kunne køre i haven og sandkassen. Der var en flot blå vogn med teksten "København - Paris", hvilket gav næring til drømme om rejser i udlandet, for i efterkrigsårene var det ikke en selvfølge. Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen vil lukke helt ned for persontog Nykøbing Falster og Gedser. Hvis han og mange andre politikere havde leget med Pionér - Expressen som barn, ville det være utænkeligt.

Mens danske politikere har drømt om en forbindelse via Femern, har man syd for grænsen gennemført store projekter, rejsetiden Berlin - Hannover - Bruxelles er nede på syv timer, og der kan køres fra Paris til Strasbourg på to timer og 17 minutter ad den nye TGV-bane. Rejsetiden Berlin - Paris via Strasbourg er derved nede på godt syv timer. Rejsetiden Rostock - Berlin og København - Gedser er godt to timer plus et par timer med jernbanefærge, det giver en rejsetid København - Berlin på syv timer og med nattog kan man rejse og sove samtidigt.

Men Venstre bekender ikke kulør, de gemmer på jokeren, som er 24 meter lange og 60 tons tunge vogntog til Gedser. Kan de få banen Nykøbing Falster - Gedser nedlagt, kan de påberåbe sig et behov for kørsel med sådanne dinosaurer, men i Tyskland vil man ikke vide af dem og har indført vejskat på tunge køretøjer, LKV - Maut. Men danske politikere vil ikke følge de gode eksempler i lande syd for grænsen, de drømmer om oliekilder, der aldrig løber tør.

Løgn på løgn

Kim Øllgaard, Varde

Det bliver mere og mere fornøjeligt - omend fornøjelsen er af den tvivlsomme slags - at følge regeringen. Med sin udnævnelse af Bjarne Riis til helt, mindre end et år efter, at Riis erkendte sine løgne om brug af Epo in sin tid som aktiv, understreger Fogh endnu engang, at løgn er hans foretrukne kvalitet. Ikke kun han selv har præsteret flere, lige fra dengang han blev smidt ud af regeringen for at lyve for Folketinget, men også han justitsminister er med på vognen. Hun blev som bekendt afsløret i at have en fiktiv adresse i Hirtshals, så hun fik 56.000 kr. i skattefri godtgørelse (hun havde glemt, at hun rent faktisk boede i København) og nu er Birthe Rønn Hornbech så afsløret i at misinformere borgere - kort tid efter, at hun har sagt vidt og bredt, at det var folks eget ansvar at gå til tops for at få fyldestgørende besked.

Stop den tabte krig

Carsten Kofoed, København N

Mens en hårdt såret dansk Afghanistan-soldat kæmper for sit liv på Rigshospitalet, så er endnu en dansk soldat blevet dræbt i Afghanistan. Han blev nummer 16. Alene i 2008 er seks danskere blevet dræbt af en stadig stærkere afghansk modstandsbevægelse.

Krigspolitikerne med Regeringen i spidsen fortsætter deres krigspropaganda om, at de danske tropper i Afghanistan gør en forskel, kæmper for en bedre verden, og at det gælder om at vinde afghanernes hearts and minds. Men når det ikke har kunnet lade sig gøre i løbet af syv års besættelse og med milliarder af dollar til såkaldt genopbygning, ja tværtimod er modstanden mod besættelsestropperne bare vokset og vokset, så er det helt umuligt.

Forsvarets opgave er at forsvare Danmark og vores selvstændighed, ikke, selvom forblændede krigsgale folketingspolitikere mener det at besætte andre lande og diktere deres fremtid. Overlad Afghanistan til afghanerne. Det er deres land, ikke vores.

Overskrift

Lise Koch, Vanløse

"Afviste asylansøgere får endnu færre kostpenge end fangerne i fængslerne." Det kunne overskriften have været (Inf. 28. juli).

Det kan da ikke være Informations linje at tage to meget udsatte grupper og sætte op mod hinanden.

Når I endelig - helt usmageligt - gør det, så er der stor forskel på ovenstående tilgang til problemerne og så den, der fremgår af mandagens forsidebasker, og som allerede har ført til krav fra sædvanlig politisk hold om, at så må fangernes kostpenge sættes ned.

I har jo i øvrigt selv haft en artikelserie, hvoraf det fremgår, at fangerne ikke har samme muligheder som andre for at købe billigt ind. Hvad har I gang i? Hvem har ansvaret for den overskrift?

Landliv er en god investering

Eva Kjer Hansen, fødevareminister (V)

Jeg er ikke blot fødevareminister. Jeg er også minister for landdistrikterne. Dette er åbenbart gået Kjeld Hansens næse forbi, når han i et indlæg i Information 26. juli kan spørge, hvorfor vi i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri støtter projekter, der ikke handler om fødevarer. Kjeld Hansen henviser til Landdistriktsprogrammet, hvor Danmark og EU sammen investerer i udvikling af danske landområder.

Baggrunden for denne investering er et ønske om at skabe vækst i landområderne. Derfor arbejder vi med at forbedre levevilkårene og gøre det mere attraktivt at bo på landet. En måde er at skabe flere arbejdspladser i nærområdet, så man styrker erhvervsstrukturen lokalt.

Men arbejdspladser gør det ikke alene. Derfor skal landdistriktsmidlerne også bidrage til at borgerne på landet har adgang til en række servicefaciliteter, som transport og informations- og kommunikationsteknologi. Desuden giver Fødevareministeriet tilskud til projekter inden for teater, musik og andre kulturelle begivenheder. Det er aktiviteter, som folk i landdistrikterne selv får idéerne til og selv fører ud i livet. Således er arbejdet med aktiviteterne i sig selv med til at skabe livskvalitet og sammenhold i lo-kalområdet.

Det synes jeg faktisk er en rigtig god investering.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

kjeld hansen

Millionstøtte uden effekt

af Kjeld Hansen, direktør
Druebjerggård, Tåstrupvej 31
4672 Klippinge

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) forsvarer tappert sine mange støtteordninger i Inf. 30/7. Hun hævder bl.a., at det er vigtigt for at skabe vækst og beskæftigelse ude på landet, at der gives milliontilskud til bondeballer, traktortræk, æbleskivebagning, fællessang og ferierejser for landboungdom.
Hvor pokker ved hun det fra? Har hun nogensinde undersøgt effekten? Næh, tværtimod.
Rigsrevisionen har i juni rettet en lammende kritik mod ministerens planløse uddeling af skattekroner. Alene i 2007 har hun fordelt 454 mio. kr. til stort og småt på innovations- og iværksætterområdet, men hun aner ikke en pind om effekten på vækst og beskæftigelse. Hun sender bare pengene afsted til landdistrikterne.
Sådan har det været i en årrække, påpeger Rigsrevisionen. De samme personer, foreninger og institutioner forgyldes hvert år med driftsstøtte til tvivlsomme initiativer, uden at det står klart, hvad der opnås. Altså ud over at støtte vennekredsen omkring ministeriet. Den samme kritik kunne gælde den nye millionstøtte til kultur- og fritidstilbud.
At teatergøgl i Langå, gospelkor i Odense og lydbølger på Esbjerg Kunstmuseum skulle kunne bidrage til en positiv erhvervsudvikling i landdistrikterne, er en fantasifuld påstand, men uden bund i virkeligheden. Den køber hverken Rigsrevisionen eller undertegnede. Den må Eva Kjer Hansen længere ud på landet med.

xxx