Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
19. juli 2008

Smadrende sammenhold

Claus Jensen, København S

Forresten, vi fik da helt glemt at sige tusinde tak for vores nye, fine ungdomshus, som vi nok skal få smadret i løbet af no time. Vi er - helt seriøst - glade for at have fået et nyt sted. Ja, nu sender jeg en tak, da det ikke er meget tak I har fået for Dortheavej. Yderemere har vi fundet ud af, hvordan man forhandler med jer politikere. Næste gang vi vil have vores vilje med et eller andet, så går vi sammen som sådanne små, møgforkælede børn, vi nu end gang er fra overvejende velfungerende hjem, så laver vi bare ballade. Det har vi jo lært og bevist er vejen frem. Ødelæggelse for millioner og uro i gaden giver os hvad, vi vil have.

Vi fungerer over hele landet som foregangseksempler for andre minoriteter, hvis de vil have noget gennemtrumfet.

Det sørgelige er bare lige nu, at vi ikke har en eller anden undskyldning for at gå på barikaderne for tiden. Det skabte sådan et dejligt sammenhold, da vi havde noget at kæmpe for ... Så for vores skyld, vil så ikke godt snart gøre et eller andet, så vi kan smadre noget igen. Vi har brug for 'sammenholdet' ellers føler vi os overflødige og bliver frustrerede og smadrer ting uden grund. Er det det, I vil have?

Kristne og liberalistisk tænkning

Jens Jørn Steiniche, Odder

Den danske kirkemenighed udskiller sig ikke i forhold til de øvrige kirkemenigheder i den vestlige verden. I stor udstrækning kæder de kirkeinteresserede deres kristendomsopfattelse sammen med en politisk grundholdning, der bygger på den liberalistiske grundtanke med meget lidt forståelse for de politiske partier, der bygger på den sociale grundholdning også kaldet den socialistiske grundtanke.

Den liberalistiske grundtanke står i en meget stor kontrast til det budskab, som Jesus formidlede i sin samtid. Han kom med nogle klare udsagn om medmenneskelige, sociale relationer og om, hvordan mennesker bør behandle hinanden for at få et godt liv sammen. Hans udsagn om at bære hinandens byrder samt kravet om næstekærlighed er stik imod den liberalistiske grundtanke, der bygger på den stærkes ret.

Igennem et langt liv, hvor jeg tidligere har været tilknyttet forskelligt kirkeligt arbejde, har jeg erfaret, hvordan mange kristne gennem ord og handlinger i stor udstrækning bygger på den liberalistiske tænkning. Det er den samme tænkning, som ses hos USA`s præsident G.W. Bush, og som den danske højrefløj sammen med en stor del af de kristne bakker op om.

Næstekærlighed er ikke - at gå i krig for at sikre sig andres olie, - at bruge straf uden tanke om at opbygge mennesker, - at behandle flygtninge og indvandrere nedværdigende, - at nedsætte skatten for de allerrigeste på bekostning af de svage eller - at være meget fodslæbende, når der skal stemmes om forbedringer vedr. luft, jord og vand.

Vi har nået bunden, Birthe

Inez Meyer, Nærum

Kære Birthe Rønn Hornbech. Du holder en velfortjent sommerferie - men Danmark går jo videre. Du har nu flere gange i nattens mulm og mørke sendt afviste asylansøgere ud af landet. Vi er mange, der har lagt mærke til denne fremgangsmåde og jeg for min del hat aldrig troet, at du kunne synke så lavt. At asylansøgere skal hjem er jeg enig med dig - men det skal altså gøres på en anstændig måde. Og jeg som troede, du var en af de anstændige i regeringen. Har Dansk Folkeparti virkelig så meget magt over dig? Eller er det Fogh Rasmussen der presser dig? Birthe, man har altid et valg og du kunne jo for eksempel sige at du ikke ønsker at deltage i den slags usle tiltag.

Et samfund kendes ved hvordan det behandler dens svageste, så vi må snart have nået bunden.

Magt til fortielse

Andreas Åbling Petersen, Løgumkloster

Om pressens (af)magt skriver tidligere generaldirektør, Christian S. Nissen (CSN) 17. december 2007 i Information, at EU ikke sælger aviser, fordi, som han skriver, ingen af de 3 nødvendige ingredienser for at sætte en sag på dagsordenen er tilstede: 1) Baggrundssituation med betydelig klangbund. 2) Magthaveres magtmisbrug. 3) Ofre.

Med hensyn til EU synes jeg, at alle tre ingredienser til rigelighed er tilstede. Og årsagen til at de ikke bliver brugt er nok, som CSN skriver i samme medieklumme: "Der er vist meget få spørgsmål i den danske politiske verden, der på en gang har en så stor samfundsmæssig betydning, en så bred tilslutning i folketinget og kan mønstre en så enig holdningsmæssig front blandt danske chefredaktører som Danmarks fulde og hele medlem-skab af EU."

CSN peger jo her selv på ingredienserne, og når misforholdet mellem folk og magthavere er så stort, at 70 pct. af danskerne ifølge meningsmåling ønsker, at en lovet traktatfolkeafstemning gennemføres, og magthaverne nægter, og når dansk presse stort set ikke nævner, at 30 personer derfor har lagt sag an mod statsministeren med påstand om grundlovsbrud, så viser det til fulde rigtigheden af og resultatet af indholdet i CSN's ovenfor citerede udtalelse. Og pressen bruger sin magt til fortielse.

Omvendt selvironi?

Joachim Nielsen, Vanløse

I sin tid gik udenlandsdanskerne rundt på Solkysten og sang med på C.V. Jørgensens 'Costa del Sol.' I dag klapper borgerlige danskere i takt, når Niels Hausgaard spidder VKO-flertallets hadske politik. Tankevækkende!

Gratis sprøjter giver mere kriminalitet

Jakob Schmidt-Rasmussen, København S

Mange fanger løslades med gæld og føler sig tvunget til at begå kriminalitet igen. En del af gælden er narkogæld, der oparbejdes under afsoningen. Stoffer er dyre i fængslerne. Derfor virker Sophie Hæstorp Andersens forslag, om at give stiknarkomanerne sprøjter i fængslerne, uigennemtænkt.

Det nytter heller ikke noget, at give misbrugerne heroin under afsoningen, så de ikke oparbejder gæld, for så vil de også føle sig tvunget til at begå kriminalitet igen, når de bliver løsladt: Narkomaner sidder jo som regel i fængsel, fordi de har begået kriminalitet, for at finansiere deres misbrug.

Bliver de fastholdt i misbruget, er de også i større risiko, for at få Hepatitis C, end hvis de blev afvænnet, for når narkomaner virkeligt er trængende, tager de chancen og deler sprøjter med andre, uanset om de er fængslet eller ej.

Mere kontrol i fængslerne, kombineret med flere frivillige behandlingstilbud, er nok den løsning, der er mest til gavn for misbrugerne og andre borgere. Hjælper samfundet narkomanerne med at fortsætte misbruget, mens de er i myndighedernes varetægt, svigter det både narkomanerne og de kommende ofre for deres fortsatte kriminalitet.

Fortrædelighed-er fødes i EU

Magnus Falko, Folkebevægelsen mod EU

EU-parlamentariker Dan Jørgensen (S) er en aktiv mand. Jeg bifalder, hvad der måtte være af gode hensigter i hans initiativ om at samle en million underskrifter til EU-kommissionen for at bringe maks-tiden for dyretransporter ned på otte timer. Man kan så måske ærgre sig over, at hvad enten Lissabon-traktaten gennemtvinges eller ej, har Kommissionen ikke pligt til faktisk at fremsætte borgerinitiativet som EU-lovforslag (hvorfor Poul Smidt i sit indlæg 5. juli overvurderer dette populistiske påhits betydning). Den er kun forpligtet til at lytte, og endda kun hvis underskrifterne kommer fra "et betydeligt antal medlemsstater".

Mig ærgrer det dog endnu mere, at Dan Jørgensen og andre tilsyneladende ikke er klar over, at når levende slagtedyr i EU overhovedet bliver transporteret i stedet for - som det ville være rimeligt - at blive slagtet på eller tæt på gården, så skyldes det en grundlæggende tankegang skabt af EU. I artiklen "Rösta nej [til EU-medlemskab - Falko] för djurens skull!" i Dagens Nyheter 8. november 1994 påpegede Astrid Lindgren og veterinær Kristina Forslund, at EU subsidierer transporterne mere per kilo "levende" kød end frossent kød(!).

Engang sagde vi EU-licitation, nu siger vi blot licitation. Mange glemmer, at talrige af dagens fortrædeligheder fødes i EU-systemet.

Latterlige overskrifter

Juliette Charleman, Virum

Jeg læste med interesse Geoffrey Cains indlæg om de store afrikanske forbryderes socialistiske rødder, men overskriften "Støtte til modbydelige scocialister fejes under gulvtæppe" har næppe været Cains egen? På mig virker det, nærmest som at gøre grin med indlægget, og fænomenet synes jeg at have set før. Er det mon sådan, at de få gange, der kommer et borgerligt indlæg i Information, så vælger man bevidst en latterliggørende overskrift, for at vise, at man tager afstand fra det?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu